Tajemnicą nie jest, że uwielbiam kuchnię orientalną , ani to, że chili najchętniej dawałabym do wszystkiego ;) To właśnie podczas przygotowywania potraw kuchni indyjskiej, tajskiej i chińskiej czuję
Ostra na SłodkoPosypujemy na wierzchu sałatki. Fritata z papryką i fetą: 8-10 jajek, 2 czerwone papryki, oliwa z oliwek w sprayu, ok. 50 g fety, opcjonalnie: 100 g chudej szynki. Omlet na śniadanie? Tak, ale pieczona wersja, czyli włoska fritata doskonale smakuje na zimno. Wystarczy upiec fritatę w piekarniku, by otrzymać nietuzinkową przystawkę. Jako dodatki użyłam papryki, szynki i fety(...)deseru brak? Te kulki robią się niemal same, musimy tylko je “ukulgać” Wystarczy połączyć trzy składniki. Amarnatusowe trufelki smakują jak połączenie chałwy i sezamków. To zdrowa, słodka i pyszna przekąska. Trufelki wyczaiłam już jakiś czas temu, jak Patrycja ze Smakołyków Alergika przyrządzała je w programie śniadaniowym. Prosto, a jak ciekawie. Amarantus (znajdziecie go w dziale ze zdrową żywnością
Poezja smakuTo już drugi wpis w kategorii szybkich i smacznych pomysłów na lunchboxy. Tym razem przygotowałam dla Was kilka pomysłów na zdrowe i pożywne drugie śniadanie. Mam
KuchniaWeDwoje.pl