przygotowanie zawsze kupuję wtedy świeży schab. Przygotowuję go według sprawdzonego od lat przepisu. Ląduje on na kanapkach chłopców z dodatkiem jakiegoś warzywa, np. kiszonego ogórka, również własnej roboty- przepis na najlepsze pod słońcem ogórki znajdziecie tutaj . Schab pieczony ze śliwką, o którym zaraz Wam napiszę charakteryzuje się tym że jest niezwykle soczysty. Można go jeść na ciepło, ale według
Arbuziakiprzekąska śledziowa z iście śródziemnomorską kompozycją dodatków. Coś pysznego. Polecam! Składniki: 4 filety śledziowe matiasy 4 suszone pomidory w oleju 8 czarnych oliwek 8 zielonych oliwek 1 ogórek kiszony pół czerwonej papryki pół czerwonej cebulki pół białej cebulki 1 łyżka kaparów garść rukoli kilka listków bazylii opcjonalnie: ogórek kiszony, kilka marynowanych pieczarek olej rzepakowy lub słonecznikowy *** Śledzie(...)płuczemy (jeśli są bardzo słone to moczymy w wodzie przez kilka godzin) i kroimy na 2 centymetrowe kawałki *** *** Cebulki kroimy w półplasterki, ogórka w kostkę, a paprykę i suszone pomidory w wąskie paseczki *** *** W słoiku układamy na zmianę śledzie z dodatkami, dosyć ciasno *** *** Całość zalewamy olejem. Słoik zamykamy i odkładamy do lodówki na przynajmniej 2 dni *** *** SMACZNEGO *** POLECAM
Blog z ApetytemKuchnia chińska Składniki pół ogórka 1 jabłko 1 gruszka pomarańcza 200 g moreli 200 g ananasa 1 łyżeczka pasty sambal oelek 2 łyżeczki cukru Przygotowanie Owoce umyłem, ogórek i pomarańczę obrałem, morele wydrylowałem, z ananasa wyciąłem miąższ. Owoce pokroiłem na duże kawałki, ogórek w plasterki. Wszystkie składniki sałatki ostrożnie wymieszałem. Przygotowałem sos z tabasco, cukru i pasty oelek. Polałem
R'n'G Kitchenshoarmy ( gotowiec z torebki lub mieszanka mielonej kolendry , kuminu , adżwanu , granatu , kozieradki , cebuli , amchur , asafetyda, ostra mielona papryka i czosnek ) 2 łyżki oleju rzepakowego 1 czerwona cebula , mała 3 ogórki korniszony sól do smaku sos czosnkowy : 1 mały kubek ,gęstego ,jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tartego chrzanu śmietankowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka otartego , suszonego majeranku sól(...)oleju i smażymy na nim mięso , do momentu aż będzie gotowe , czyli złociste Czasami trzeba shoarme dosolić . Na talerz wykładamy mięso , polewamy sosem czosnkowym , ketchupem . Dodajemy pokrojoną cebulę i ogórka . Serwujemy na gorąco z frytkami . Pychota Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Szybka shoarma z uda indyka do frytek pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżylubią szczególnie moje dzieci, bo jest delikatna i zawiera groszek. Groszek u nas to warzywo numer jeden:) Składniki: około 300 g mięsa z rosołu (kurczak, indyk, królik) cebula 2 ogórki kiszone 2 szklanki rosołu lub ewentualnie wody(...)szklanka marchewki z groszkiem ( z mrożonki) łyżka koncentratu pomidorowego łyżka mąki łyżka śmietany sól,pieprz łyżka oleju lub masła Mięso obrać ze skóry i kości, pokroić drobno. Cebulę posiekać, ogórka również. Na patelni rozgrzać olej (lub masło), wrzucić cebulę i podsmażyć. Dodać mięso, marchewkę z groszkiem i zalać rosołem. Dusić pod przykryciem około kwadransa. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaParówki bardzo kojarzą mu się z hot dogami, dlatego też zaopatrzyliśmy się w kilka paczek parówek z Zygzakiem marki Disney Kitchen od Henryka Kanii , sami pieczemy mięciutkie bułeczki. Ogórek doskonale nadaje się na koła, może są trochę jak w drewnianym wozie, ale.. najważniejsze że dziecku się podoba! :) Do przygotowania hot dogów potrzebujemy: bułki parówki zielony ogórek ketchup wykałaczki Bułeczki(...)bułeczki wyrosną smarujemy je mlekiem i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 15 minut. Po upieczeniu dajemy im chwilę, żeby ostygły, ale w międzyczasie podgrzewamy parówki, a ogórka kroimy w grubsze plastry. Wykałaczki dzielimy na pół. Bułeczki kroimy na pół do 2/3 szerokości, wkładamy do niej gorącą parówkę, wbijamy nasze koła na półwykałaczki i polewamy ketchupem. Kiedy
MamaOskarkaPasta rybna z koperkiem Propozycja na dziś – pasta rybna z koperkiem. Pasta rybna z koperkiem Składniki: 1 makrela wędzona 2 ogórki kiszone 1 średnia cebula szczypta soli(...)pieprzu 2 łyżki majonezu 1 łyżka posiekanego koperku Pasta rybna z koperkiem Wykonanie: Rybę obrać z ości i widelcem rozdrobnić na mniejsze kawałki. Cebule pokroić w drobną kostkę. Ogórek jeżeli ma zbyt grubą skórkę to obrać i też pokroić w drobną kostkę, dodać koperek i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać. Podawać z ciemnym pieczywem. Artykuł Pasta rybna z koperkiem pochodzi
Pomysłowa kuchniaszynki ; 100 g plastrów kiełbasy krakowskiej lub żywieckiej po garści oliwek i pomidorków koktajlowych koreczki śledziowe ; 1 zielony, długi ogórek 200 g śledzi marynowanych w oleju 150 g kremowego serka ziołowego koperek do dekoracji dodatkowo sałata do dekoracji, wykałaczki(...)plastry kiełbasy składamy tak jak na filmiku, w środek wkładamy pomidorka lub oliwkę, nabijamy wykałaczkę i układamy na paterze. Koreczki śledziowe - śledzie dobrze odcedzamy, kroimy na małe kawałki. Ogórka myjemy, tniemy na równe okrągłe plastry. Na każdy plaster ogórka nakładamy małą porcję serka, na to kawałek śledzika i koperek. Wbijamy wykałaczkę i układamy na paterze. Przekąski podajmy od razu
Kulinarne Fantazje Marioliśniadanie! Nie wymaga od nas ani czasu ani skomplikowanych produktów. Wystarczy zaledwie kilka składników by przygotować ten niskokaloryczny, fit posiłek. Potrzebujemy: 2 serki wiejskie, 6 rzodkiewek, 1/3 ogórka świeżego, szczypiorek, sól, pieprz Rzodkiewki, ogórka oraz szczypiorek dokładnie myjemy. Rzodkiewkę kroimy w drobna kostkę. Ogórka kroimy na 4 części. Pozbywamy się gniazd nasiennych i również kroimy na mniejsze kawałeczki. Szczypiorek siekamy
Przepis na Dzień Dobrybaza, w tym przypadku z komosy ryżowej, do tego dorzucamy wszystko to co mamy teraz na wyciągnięcie ręki, czyli wspomnianą fasolkę, najsłodsze, sierpniowe pomidorki, chrupiące, jędrne rzodkiewki i zielony ogórek, całość obficie skrapiamy aromatycznym, rześkim miętowym vinegretem i w trymiga mamy leniwy, letni lunch, który możemy zjeść na świeżym powietrzu, ale nie tylko, bo to świetny pomysł dla zapracowanych(...)również po przepis na fasolkę w orientalnym stylu. Składniki (2 porcje): 1/2 szklanki (90 – 100 g) suchej komosy ryżowej 2 garści fasolki szparagowej żółtej lub zielonej 1/2 zielonego ogórka 10 pomidorków koktajlowych 6 rzodkiewek 2 plastry (ok. 50 g) sera typu feta Sos: 3 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżka posiekanej
Fitsweet.mepodać jak nie lubicie warstwowych sałatek-tylko w ten sposób podana fajnie i kolorowo się prezentuje -polecam Składniki: 2 piersi z kurczaka 30 dag pieczarek 2 pomidory ogórek zielony puszka kukurydzy cebula papryka ser feta kiełki do dekoracji(niekoniecznie) przyprawa do kurczaka,pieprz ,sól 2 łyżki oleju na sos: 4 łyżki majonezu 5-6 łyżek jogurtu naturalnego sosik(...)przyprawiamy przyprawą do kurczaka,smażymy na łyżce oleju na złoty kolor,studzimy. Pieczarki również kroimy w kostce i smażymy na oleju,na końcu lekko solimy i posypujemy pieprzem. cebulkę,ogórka,fetę i paprykę kroimy w kostkę,kukurydzę odsączamy. Pomidory kroimy w kostkę(ale dobrze jest odłożyć tą część z nasionami i do sałatki dodać sam miąższ ,bo nie będzie puszczać
Swojskie jedzonkoSkładniki: marchew 2 sztuki, pomidory dojrzałe 6 sztuk, ogórek zielony 2 sztuki, natka pietruszki 1 pęczek, ząbki czosnku 3 sztuki, sól ziołowa 1 łyżeczka, maślanka 1 litr do dzbanka blendera włożyć pokrojone pomidory, ogórki, marchew, natkę zielonej pietruszki, dodać ząbki czosnku, sl ziołową, wlać maślankę i wszystko dokładnie zmiksować taki koktajl najlepiej wypić od razu po zrobieniu, gdy będzie
W Mojej Kuchni LubięOrzeźwiająca sałatka z zielonym ogórkiem, kaszą i fetą to coś na co bym sama nie wpadła. Kasza to produkt, który dopiero odkrywam na nowo - w dzieciństwie unikałam jak ognia, teraz odnajduje coraz więcej pomysłów na jej wykorzystanie. Dlaczego ? Bo jest źródłem węglowodanów, witamin z grupy B, witaminy E oraz minerałów takich jak magnez, fosfor, cynk, selen. Składniki: 2 woreczki(...)kaszy pęczak 1 duży zielony ogórek 1/2 czerwonej cebuli 1 opakowanie fety półtłustej 1 łyżka soku z cytryny 300 dag pora (po odcięciu zielonej części pora) pieprz, sól dla smaku Jak przygotować: 2 saszetki kaszy gotujemy - zgodnie z informacjami na opakowaniu. Następnie czekamy aż ostygnie lub chłodzimy zimną wodą. Ogórka, cebulę i pora kroimy w półtalarki
dlaSmaQmacie pomysłu na obiad? Bardzo proszę. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię mielone w każdej postaci. Tym razem zrobiłam w formie kotletów nadzianych cebulą, papryką i ogórkiem kiszonym. Nam smakowały, może i Wam posmakują :) Z podanych składników wyszło mi 5 kotletów. Składniki: 1/2 kg. mięsa mielonego ( miałam łopatkę) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku sól, pieprz(...)majeranek cebula ogórek kiszony papryka czerwona Dodatkowo: 1 szklanka gorącej wody liść laurowy 2-3 kulki ziela angielskiego 1 cebula sól, pieprz, majeranek olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa dodać jajko, bułkę tartą, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy. Dobrze wymieszać. Formować na kształt placka. Na każdym placku ułożyć po kawałku cebuli, papryki i ogórka. Zlepić i uformować kotleta. Następnie
Agusiowe smakołykimiejscu nawet 2-3 tygodnie. Do zalania można użyć zwykłego masła, ale najlepiej użyć masła klarowanego, które jełczeje wolniej niż zwykłe. Polecam podawać z ogórkiem, np. kiszonym, konserwowym lub w ketchupie – z tego przepisu: ogórki w ketchupie . Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Domowy pasztet drobiowy z wątróbką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przeboje