ogórki - 26528 przepisów (strona:803/1769)

Sałatka Shawarma z sosem tahini 179

tahini. Dosyć lekką, orzeźwiającą, która fajnie sprawdzi się jako lunch w pracy. 400 g Medialonów z indyka lub podudzi z kurczaka 1 Sałata rzymska 1 Sałata masłowa 2 Ogórki gruntowe 200g Pomidorków cherry 1 Mała czerwona cebula Świeża mięta Świeża natka pietruszki Marynata 1 łyżeczka Mielonej kolendry 1 łyżeczka Mielonego kuminu 1 łyżeczka Mielonego kardamonu 2 łyżeczki Mielonej papryki(...)Mięso smażymy ok. 4-5 minut z każdej strony lub pieczemy w temperaturze 180°C przez ok. 20 minut. Pozostawiamy do ostygnięcia. Sałaty i zioła szatkujemy, cebulę i ogórka kroimy w cienkie plasterki, a pomidorki cherry kroimy na cztery. Mieszamy wszystko razem w misce. Składniki dressingu mieszamy razem, dolewamy odpowiednią ilość wody by rozcieńczyć tahini. Mięso pokrojone w plastry układamy

Oslov.
Orkiszowe naleśniki z salsą z pomidorów 171

pomidora. Składniki: 5 naleśników Ciasto: 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 3 jaja "S" szczypta soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mąki orkiszowej pełnoziarnistej Salsa: 2 pomidory 2 ogórki małosolne 2 ząbki czosnku sól morska pieprze czarny świeżo mielony 1 szalotka 1 mała cebula czerwona 6 dużych listów bazylii Przygotowanie naleśników: Wszystkie składniki na ciasto włożyłam/wlałam

Moje Małe Czarowanie
Sałatka jarzynowa z burakami 201

Składniki: 2 marchewki 2 pietruszki 2 podłużne buraki 1 cebula 1/2 jabłka 3 kiszone ogórki 4 jajka 1 puszka zielonego groszku 3 łyżki majonezu 3 łyżeczki ostrej musztardy (sarepskiej) 4 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Marchewkę z pietruszką obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach do miękkości. Obieramy je po wystudzeniu

Qchnia po prostu
Sałatka z pęczakiem, tuńczykiem i czerwoną fasolką 346

Składniki: 1/2 szklanki kaszy pęczak 1 puszka tuńczyka (w sosie własnym) 1 puszka fasolki czerwonej 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 1/2 pęczka natki pietruszki 1 krótki ogórek 2 łyżki octu winnego 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki musztardy sarepskiej sól ziołowa, pieprz Sposób wykonania: Kaszę gotujemy na sypko (zgodnie z przepisem na opakowaniu) a następnie przelewamy(...)sitku zimną wodą. Cebulę, paprykę oraz ogórka (nieobranego) kroimy w małą kostkę. Do warzyw dodajemy odsączonego z sosu tuńczyka oraz fasolkę. Ocet mieszamy z oliwą i musztardą.  Sałatkę posypujemy poszatkowaną natką pietruszki, polewamy sosem, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy

Qchnia po prostu
Tuńczykowy lunchbox 237

pracy w wersji lunchbox. Wersja dla Pań wszystkie składniki dzielimy przez pół ;) Składniki: - 100g białego ryżu - 2 jajka - puszka tuńczyka w sosie własnym - łyżka majonezu - 3 łyżki jogurtu naturalnego - ogórek kiszony - garść kukurydzy - sól, pieprz do smaku Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobna kosteczkę, ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu Tuńczyka odsączamy z zalewy, ogórka kroimy w drobna(...)kosteczkę Wrzucamy do michy ryż, pokrojone jajka i ogórek, kukurydzę i tuńczyka, dodajemy majonez i jogurt i delikatnie mieszamy Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i gotowe Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie: Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Zupa ze swiezych ogorkow z serkiem topionym 209

zupę natknęłam się na jednej z grup o gotowaniu. Jako że lubię eksperymentować, a serki topione w zupie nie są mi obce, ale zupy ze świeżych ogórków jeszcze nie jadłam to postanowiłam ją czym prędzej zrobić. I muszę wam powiedzieć, że mimo że zupa do zdrowych i dietetycznych nie należy to jest pyszna i chyba to się liczy Jedliśmy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Sałatka grecka, zawsze niezawodna 165

Przygotowanie błyskawiczne, kilka produktów i gotowe. Sałatę umyć osuszyć i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórka umyć i pokroić w półplasterki. Do miski wrzucić sałatę, pomidorki, ogórki, oliwki. Na górę pokruszyć ser fetta, skropić oliwą z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać. Smacznego, szybko i pysznie

Kuchnia Pokoleń
Aromatyczna sałatka z komosą ryżową i ciecierzycą (Tabulè di quinoa con ceci) 167

lavoro o a scuola.  Buon appetito :) SKŁADNIKI 300 g ugotowanej komosy ryżowej 300 g pomidorków koktajlowych 400 g ugotowanej ciecierzycy 50 g natki pietruszki 10 g mięty 1 ogórek 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki kuminu 3 łyżki octu balsamicznego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy extravergine d'oliva s ó l, pieprz  **** INGREDIENTI(...)cucchiai di olio extravergine d'oliva sale, pepe *  La ricetta è stata realizzata in collaborazione con " Gruppo Macro " e " Oreegano ". PRZYGOTOWANIE Pomidorki kroimy na ćwiartki a ogórek i cebul ę  w kostkę . **** PREPARAZIONE Tagliate i pomodorini in quarti, poi il cetriolo e la cipolla a dadini. W miseczce mieszamy 3 łyżki oliwy extravergine d'oliva, 3 łyżki

La grande e la piccola cuoca
Koreańska mizeria 304

przyrządzona mizeria smakuje wyśmienicie, sezam chrupie pod zębem a ogórki mają wyrazisty i lekko pikantny smak. Można ją podać jako dodatek do obiadu lub jako sałatkę, wybór należy do zajadających. Tak czy siak smakuje wyśmienicie, polecam. Koreańska mizeria. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Faszerowane patisony 256

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tzatziki 264

Polski z Bałkanów. Kto nie zna tzatzików? Chyba nie na takiego człowieka w Polsce, który by do grilla nie podał tzatzików. To sos rodem z Grecji z jogurtu, ogórków i przypraw. Idealny do pieczonych mięs, klopsików, czy jako dip do sałatek i przekąsek. My go uwielbiamy, a wy? Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Orzeźwiająca sałatka owocowa 266

Myślę, że sałatka owocowa stanie się hitem w Waszym domu i z całą pewnością stanie się pozycją obowiązkową Waszego menu. Sałatka taka jest niezwykle orzeźwiająca, lekka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smażone spring rollsy z łososia / Fried spring rolls with salmon 249

pietruszki 1 łyżeczka soku z cytryny świeżo mielony czarny pieprz 3 łyżki oleju kokosowego (bezzapachowego) Do podania: 1 łyżka jasnego sezamu 1 łyżeczka czarnuszki 1/4 szkl. sosu sojowego 2 ogórki gruntowe Sezam zrumień na suchej patelni. Rybę pokrój na 4 małe fileciki o wymiarach 3x7 cm. Oprósz pieprzem i skrop sokiem z cytryny.  Arkusz paprieru ryżowego zanurz(...)spring rollsy z łososiem i smaż po około 2 minuty z obu stron, do zrumienienia. Wyłóż na ręcznik papierowy dla odcieknięcia tłuszczu. Podawaj z sosem sojowym, cienkimi plasterkami świeżego ogórka, posyp uprażonym sezamem i czarnuszką. Ingredients: (2 servings) 240 grams salmon fillet (without skin) 4 small round sheets of rice paper a few sprigs of parsley 1 teaspoon of lemon

Delicious Place
Buraczkowe gazpacho 232

czerwona cebula sok wyciśnięty z 1 pomarańczy lub 100 ml soku jabłkowego 4 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy 1 łyżka miodu sól świeżo zmielony czarny pieprz świeży ogórek koperek Wykonanie: 2/3 buraków i 1/2 cebuli zmiksować blenderem z bulionem, sokiem owocowym, octem, oliwą i miodem. Dodać sól i pieprz do smaku i odstawić do lodówki na kilka godzin (najlepiej(...)Pozostałą część buraków i cebuli oraz ogórek pokroić w kostkę. Rozłożyć na talerze i dodać posiekany koperek. Zalać dobrze schłodzoną zupą

zadanie-gotowanie
Letnia sałatka z komosą ryżową i fasolką szparagową 172

baza, w tym przypadku z komosy ryżowej, do tego dorzucamy wszystko to co mamy teraz na wyciągnięcie ręki, czyli wspomnianą fasolkę, najsłodsze, sierpniowe pomidorki, chrupiące, jędrne rzodkiewki i zielony ogórek, całość obficie skrapiamy aromatycznym, rześkim miętowym vinegretem i w trymiga mamy leniwy, letni lunch, który możemy zjeść na świeżym powietrzu, ale nie tylko, bo to świetny pomysł dla zapracowanych(...)również po przepis na fasolkę w orientalnym stylu. Składniki (2 porcje): 1/2 szklanki (90 – 100 g) suchej komosy ryżowej 2 garści fasolki szparagowej żółtej lub zielonej 1/2 zielonego ogórka 10 pomidorków koktajlowych 6 rzodkiewek 2 plastry (ok. 50 g) sera typu feta Sos: 3 łyżki oliwy lub oleju 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżka posiekanej

Fitsweet.me

Proponowane wyszukiwania