Wami dzisiaj :)SKŁADNIKI:60 dag marchwi30 dag pietruszki1 mały seler3 ziemniaki3 jajka3-4 ogórki korniszone2 puszki groszku zielonego (konserwowy)1 puszka kukurydzy (konserwowa)1 puszka fasoli czerwonej (konserwowa)+ 1 duży majonez, pół łyżeczki musztardy, sól, pieprz.WYKONANIE: Jajka ugotować na twardo.Marchewkę, pietruszkę seler, ziemniaki - wszystko gotujemy osobno - ugotować na miękko, ale nie rozgotować.Ostudzone jarzyny obrać i pokroić
Serce zamknięte w formie pysznościSkładniki:400 g ziemniaków260 g marchewki150 g pietruszki130 g selera150 g ogórków konserwowych200 g groszku konserwowego80 g jabłka1 cebula4 łyżki majonezu3 łyżki oleju rzepakowy tłoczonego na zimno1 łyżka francuskiej musztardysólpieprz Wykonanie:Ziemniaki dokładnie myjemy, zostawiamy w mundurkach. Marchew, pietruszkę i selera obieramy. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy
Kulinarne przygody Gatitynajlepsza rekomendacja Aby mięso było smaczne, marynowałam je 24 godziny, a także gotowałam gulasz około 2 godzin, do całkowitej miękkości mięsa. Tak przyrządzoną potrawkę podałam z kaszą gryczaną oraz ogórkami kiszonymi – idealne zestawienie. Jeżeli kiedykolwiek będziecie mieć możliwość nabycia mięsa z jelenia, zróbcie ten pyszny obiad Oczywiście dziczyznę z powodzeniem możecie również zastąpić wołowiną, gwarantuję, że także będzie(...)paprykę, koncentrat pomidorowy, starte na tarce warzywa: marchewkę, pietruszkę, selera, a także pokrojone w mniejsze kawałki pieczarki. 6 Całość dusimy około 2 godzin na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Mięso powinno być miękkie. 7 Na sam koniec doprawiamy solą oraz pieprzem i podajemy z ugotowaną kaszą i ogórkami. Artykuł Gulasz z jelenia na czerwonym winie z pieczarkami
Kuchnia Bazyliimarchewka 1 pietruszka kawałek selera szczypta cukru 30g chrzanu łyżeczka kminku polskiego lub kminu rzymskiego główka czosnku 3 łyżeczki soli 2,5-3 l przegotowanej i ostudzonej wody D 3 łyżki wody z kiszonych ogórków (w wersji bezglutenowej) lub kawałek chleba razowego w wersji klasycznej Obrane i pokrojone w plasterki buraki i warzywa wrzuć do 4,25 l szklanego
Anioły w kuchniKapusta Pekińska , ćwierć główki - 125 gram - 12.5 kcal Marchew , sztuka - 50 gram - 10 kcal Ogórek , sztuka - 10 gram - 10 kcal Pomidor , sztuka - 150 gram - 21 kcal Rzodkiewka , sztuka - 10 gram - 1 Rzeżucha , łyżeczka - 5 gram - 1 kcal Sałata , mała główka - 30 gram - 3 kcal Seler Naciowy , gałązka - 20 gram - 2 kcal Ziemniak gotowany , sztuka - 150 gram - 90 kcal
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkimundurkach (ze skórką) 4 średnie ugotowane marchewki 2 średnie ugotowane pietruszki 1 nieduży ugotowany seler 1 puszka dobrej, słodkiej kukurydzy 1 puszka groszku konserwowego (lub szklanka ugotowanego, mrożonego groszku, który jest o wiele lepszy i ładniej się prezentuje) 1 por (biała część) 2 średnie ogórki konserwowe 6 jajek ugotowanych na twardo 1 łyżeczka musztardy około 300 ml majonezu (możemy
Rozpustne gotowaniecebulę opalam na ogniu i dodaję do wywaru gotującego się- wrzucam pokrojoną marchew, seler, pietruszkę oraz liście laurowe gotuję ok 15 minut- po tym czasie wrzucam pokrojone ziemniaki i gotuje na wolnym ogniu kolejne 15 minut- międzyczasie trę na tarce o grubych oczkach ogórki kiszone- gdy ziemniaki, i reszta warzyw już zmiękły wyciągam cebulę liście laurowe
Basia w kuchnibell 25. Botwinka lub tofutwinka / Beet green soup or beet green soup with tofu 26. Cukiniowa / Zucchini 27. Zupa ze świeżych ogórków solo lub ogórkowa z tofu / Fresh cucumber solo or fresh cucumber with tofu 28. Zupa-krem z bobu / Wild beans 29. Ciecierzycowo-pomidorowa(...)seler w cieście ./ You can quickly prepare, e.g. zucchini slices coated in egg and breadcrumbs, millet nuggets , white bean or red bean cutlets , tofu with nori , different take on soy cutlets , celeriac cutlets , rice cutlets with bell pepper , cheese slices or celeriac slices in batter . Kilka propozycji surówek i sałatek: mizeria, pomidory z sałatą zieloną lub ogórkiem
Qlinarnie i Qlinarniesałatka z dodatkiem chrzanu. Składniki 4 średniej wielkości ziemniaki 3 marchewki 1 mały seler 1 mała cebula ( można zastąpić białą częścią pora ) 1 mała puszka groszku konserwowego 1 kopiasta łyżka majonezu 1 łyżka musztardy delikatesowej sól, pieprz, cukier 3 jajka ugotowane na twardo 2 ogórki kiszone 1 łyżka startego chrzanu Przygotowanie Ugotowałem warzywa i jajka na twardo. Warzywa
R'n'G KitchenCię do tej cotygodniowej serii. Śniadanie 8:00 Dwa motylki czyli chleb z ogórkiem i papryką. II Śniadanie 10:30 Jogurt naturalny z bananem, pyłkiem pszczelim i kaszą jaglaną. Zupa 13:00 Zupa pomidorowa. II Danie 16:00 Pstrąg i frytki z marchewki, pietruszki, selera, ziemniaków, cukinii i batatów. Podwieczorek 17:30 Domowy budyń z wanilią. Tutaj
lady-och-mistrzyni.blogspot.comkonserwowych 1 por 3 łyżki majonezu sól pieprz Kukurydzę odcedzić na sitku. Ogórki pokroić w kostkę. Por umyć i pokroić drobno. Wszystko razem wymieszać z majonezem, doprawić solą i pieprzem. W tortownicy o średnicy 20 cm ułożyć warstwę sałatki. Warstwa II 1 słoik selera naciowego 2 średnie jabłka 2 łyżki żurawiny 2 łyżki majonezu sól pieprz Selera odcedzić
O kuchni z uczuciemnastępnie... kawałeczki szynki konserwowej plasterki selera naciowego +sok z cytryny +sól, pieprz paski pomidorów suszonych łyżeczka kawioru czerwonego plasterek cytryny lub łyżeczka sosu czosnkowego. 2.Układamy w górę warstwami:. łyżka twarożku zmieszana z bazylią i zielonym ogórkiem plasterki łososia posypane koperkiem cząstki limonki
Kulinarny karnet Christopheraogórka umyć Sałatę porwać na kawałki, jajka i ser pokroić w pół plastry, ogórek w grube kawałki Wszystkie składniki prócz jajka wymieszać, posolić, dodać pieprz i polać oliwą Dodać pokrojone jajka i całość jeszcze raz wymieszać Ja do tej sałatki dodałam jeszcze pokrojoną łodygę selera naciowego, ale to już dla tych co lubią ten specyficzny smak
Proste PotrawyChleb pszenno-żytni. Prócz tego, uraczyła mnie pysznym kremem z ogórków. Na drugie danie, już obie, przyrządziłyśmy makaron z pastąz włoszczyzny z rosołu, który wykorzystany został do zupy. MAKARON Z ATRAMENTEM KAŁAMARNICY (stąd jego czarny kolor) Z PASTĄ Z WŁOSZCZYZNY marchew, seler i pietruszka gotowana (z rosołu), jarzynka, czosnek, ugotowany makaron Warzywa miksujemy z czosnkiem
W kuchni Karmel-itkiczasu, aż masa osiągnie odpowiednią konsystencję kotleta. Ścieram marchew lub pietruszkę, czy selera, kroję drobno garść natki pietruszki, którą uwielbiam, ścieram cebulę, czosnek i dodaję ugotowane kasze, otręby i zdrowe ziarna. Kotlety z warzywami i kaszą jaglaną wspaniale smakują z misą sałat, czy domowymi ogórkami kiszonymi lub pyszną i zdrową kapustą kiszoną. KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ
Naturalna Kuchnia