zostawiamy słoiki do wystudzenia. POLECAM RÓWNIEŻ: SMAŻONE GRZYBY NA ZIMĘ PRZEPIS TUTAJ (klik) GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby w zalewie octowo-miodowej pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemjeszcze zdjęcia z kotkiem, który zawsze musi wtrynić się przed obiektyw *** POLECAM RÓWNIEŻ: GRZYBY MARYNOWANE PRZEPIS TUTAJ (klik) SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Smażone grzyby na zimę – przetwory do słoików pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempasteryzujemy przez 20 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy słoiki do wystudzenia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Grzyby marynowane pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemjakiś czas mieszając *** *** Gorący krem czekoladowy nalewamy w słoiki i zakręcamy. Pasteryzacja nie jest potrzebna *** *** SMACZNEGO *** POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Nutella ze śliwek pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemświeżych warzyw, niezmiernie cieszy fakt, że zdążyliśmy zamknąć w słoikach trochę kolorowego lata. Nie ma to jak w zimowy wieczór delektować się smakiem własnoręcznie zrobionych zapraw na przykład z ogórków czy cukinii. W dzisiejszym wpisie przedstawiam Wam top 5 najlepszych przepisów na przetwory, które są najchętniej odwiedzane na blogu. W celu przejścia do przepisu na wybrane przetwory należy kliknąć(...)PRZEPIS TUTAJ Jest to ostatnio najczęściej odwiedzany przepis na blogu. Bardzo sobie chwalicie tą sałatkę i wcale się Wam nie dziwię bo jest naprawdę pyszna! 2. OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ (klik) Rewelacyjna sałatka ogórkowa w zalewie z przyprawą gyros. Piszecie mi, że ogóreczki są przepyszne i bardzo mnie to cieszy. 3. KETCHUP Z CUKINII PRZEPIS
Blog z Apetytemzmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Ananaski z cukinii ;) pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemwody, ponieważ warzywa puszczają dużo soku w trakcie „leżakowania”, który świetnie komponuje się z zalewą octową. Sałatka jest bardzo smaczna. Polecam! Składniki: 1,5 kg ogórków gruntowych 1 kg cukinii 1 pęczek selera naciowego 1,5 kg marchwi 1 kg cebuli 1kg papryki (może być kolorowa lub tylko czerwona) 3 łyżki soli Zalewa: 3 szklanki(...)Włączamy zmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII Z PAPRYKĄ PRZEPIS TUTAJ Artykuł Sałatka włoska pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemzmywarkę i czekamy, aż zakończy program. Po tym czasie otwieramy drzwiczki i pozostawiamy przetwory do wystygnięcia. POLECAM RÓWNIEŻ: SAŁATKA Z CUKINII DO SŁOIKÓW PRZEPIS TUTAJ OGÓRKI W ZALEWIE GYROS PRZEPIS TUTAJ KETCHUP Z CUKINII PRZEPIS TUTAJ SAŁATKA WIELOWARZYWNA LATO W SŁOICZKU PRZEPIS TUTAJ Artykuł Słodko-kwaśny sos z cukinii pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemkilka ziarenek ziele, pieprzu i gorczycy. Ogórki dokładnie umyć i osuszyć. Odkroić końcówki i pokroić na plastry o grubości ok 1,5 -2 cm. Każdy plaster naciąć na krzyż nie przecinając do końca. Pokrojone ogórki ułożyć w słoikach. Na wierzch dać po po ząbku czosnku. Składniki zalewy zagotować. Gorącą zalewą zalać ogórki. Słoiki zakręcić. Wstawić do garnka(...)wysokość 2/3 słoika. Pasteryzować aż ogórki zmienią kolor, ok 5 minut od zagotowania. Zostawić w garnku do wystudzenia. Z podanych składników wyszło mi 8 słoiczków o pojemności ok 500 ml. Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Polecam też: Ogórki z czosnkiem Ogórki w zalewie keczupowej Ogórki w zalewie gyros
Monia miesza i gotujeWywar zagęścić mąką. Mąkę wymieszać w niewielkiej ilości wody i wlać do pulpetów, zagotować. Doprawić do smaku i zabielić śmietanką. Gotowe pulpety podałam z kaszą orkiszową i ogórkami w zalewie gyros
Monia miesza i gotujeWarstwowa, wyrazista w smaku sałatka z kurczakiem w przyprawie gyros, z kukurydzą, ogórkami, ostrą czerwoną cebulą w smakowitym sosie na bazie majonezu i keczupu połączona z makaronem to ciekawa propozycja na szybką imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 150g makaronu mini muszelki 1/2 czerwonej papryki 1/2 zielonej papryki 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy
Szalona Kuchnia EwelinyWarstwowa, wyrazista w smaku sałatka z kurczakiem w przyprawie gyros, z kukurydzą, ogórkami, ostrą czerwoną cebulą w smakowitym sosie na bazie majonezu i keczupu to ciekawy pomysł na szybką imprezową sałatkę i sycące drugie śniadanie. Składniki: 500g fileta z kurczaka 2 czerwone cebule 1 puszka kukurydzy 400g ogórków konserwowych 600g pekińskiej kapusty przyprawa do gyrosa 2 łyżki klarowanego
Szalona Kuchnia Ewelinypapryka zmięknie. Jeśli gulasz będzie zbyt rzadki można go odparować albo zagęścić jeszcze odrobiną mąki. Gotowy gulasz podawać z dowolnymi dodatkami, u mnie kasza jęczmienna i ogórki w zalewie gyros
Monia miesza i gotujeNaczynie wstawić do piekarnika nagranego na 180 C i piec ok 40-45 minut. Gotowe roladki podałam z pieczonymi ziemniakami , które upiekłam razem z roladkami oraz ogórkami w zalewie gyros . Był jeszcze sosik czosnkowy , który nie załapał się do zdjęcia
Monia miesza i gotujeSkładniki: 25 dkg ulubionego makaronu 40 dkg fileta z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 słoik marynowanej papryki 3 ogórki kiszone sos gyros Fanex sól, pieprz słodka papryka, zioła prowansalskie olej … Czytaj dalej Sałatka gyros
czarrna od kuchni