ogórki konserwowe - 4957 przepisów (strona:230/331)

Surówka z selera, ogórka i marchwi. 197

Jaka jest Wasza ulubiona surówka? Ja mam mnóstwo ulubionych! Mizeria, buraczki, ogórki kiszone i konserwowe, marchewka z chrzanem, marchew na gęsto z groszkiem, surówka z kapusty kiszonej, colesław  z białej lub czerwonej kapusty i wiele, wiele innych (które chociaż w części możecie znaleźć  tutaj ). Dzisiaj pokarzę Wam przepis na równie smaczną surówkę, idealną do mięs i wszelkich

Rozpustne gotowanie
Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą / Smoked Mackerel Potato Salad 102

przepis na rybę z piekarnika z sosem pieczarkowym : Sałatka ziemniaczana z wędzoną makrelą, składniki: 8 dużych, ugotowanych ziemniaków, mała wędzona makrela, 4 jajka na twardo,  kilka ogórków kiszonych lub konserwowych, czerwona cebula lub biała część pora, opcjonalnie garść oliwek, opcjonalnie kilka suszonych pomidorów, kilka czubatych łyżek majonezu i kilka łyżek jogurtu (może być sam majonez), kilka łyżek posiekanej

Lekcje w kuchni
Sałatka ziemniaczana z majonezem 152

porcja Składniki: 2 ziemniaki ugotowane w mundurkach  1 ugotowana marchewka  1 ugotowana pietruszka  50 g kiełbasy toruńskiej 3 łyżki konserwowego groszku 2 łyżki konserwowej kukurydzy  1 ogórek kiszony 1 łyżeczka majonezu  sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski przekładamy groszek i kukurydzę z puszki. Wszystkie warzywa obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Dodajemy

Moja smaczna kuchnia
Naleśniko - Pizza 144

jajko 1/2 szkl mleka 1/2 szkl mąki pszennej tortowej spora szczypta sody przesmażone kawałki szynki, kiełbasek (czyli to co nam zbywa w lodówce ) 2-3 łyżki groszku konserwowego 1-2 małe ogórki kiszone papryka czerwona, żółta pokrojona w kostkę po łyżce kukurydzy i fasoli czerwonej konserwowej ( ja nie miałam wiec nie dałam ;) sól, pieprz, papryka słodka do smaku

Gotowanie...to proste !
Kotleciki zapiekane w kruchym cieście 177

pulpeciki? Dziś chciałam Wam przedstawić przepis na kotleciki w zupełnie innej formie niź dotychczas.  Kotleciki z mięsa z indyka zapiekane w kruchym cieście z dodatkiem sera żółtego oraz ogórków małosolnych lub kiszonych. Pyszna propozycja nie tylko obiadowa ale również świetnie nadaje się jako przystawka na imprezach rodzinnych czy spotkaniach z przyjaciółmi.  Polecam i życzę smacznego :) Zapraszam(...)sóli i pieprz do smaku mąka pszenna to panierowania olej rzepakowy do smażenia pozostałe składniki 300 g - 1 opakowanie gotowego ciasta kruchego 10 dag sera żółtego tartego 1 ogórek kiszony lub konserwowy 6 łyżeczek ketchupu mleko do posmarowania ciasta ulubiony sos jako dodatek PRZYGOTOWANIE: Składniki kotlecików łączymy ze sobą. Forujemy kotleciki, obtaczamy w mące. Na rozgrzanej patelni smażymy kotleciki

Gotowanie Patki
klasyczna sałatka warzywna 173

smak mego rodzinnego domu, smak świąt i jeszcze smak tego co nienazwane.  składniki dla sześciu osób 5 ziemniaków 5 średniej wielkości marchewek 250 g groszku konserwowego 6-7 kiszonych ogórków 1 łyżeczka musztardy 3 łyżki majonezu 5-6 łyżek naturalnego jogurtu sól, pieprz sposób przygotowania W oddzielnych garnkach gotujemy nie obrane marchewki i ziemniaki w łupinach. Obieramy przestudzone(...)warzywa, kroimy je w drobną kostkę i wrzucamy do miski Do miski dodajemy kiszone ogórki,  również pokrojone w drobną kostkę, oraz  odcedzamy  na sicie  konserwowy groszek. Całość mieszamy, dodajemy musztardę, jogurt naturalny, majonez, sól oraz pieprz. Sałatkę odstawiamy na 30-40 minut w chłodne miejsce, aby smaki mogły się połączyć, a następnie podajemy samą

Miód i pieprz
Sałatka z kuskusem i tuńczykiem II 207

Pyszna! 2 szkl. kuskusu 2 szkl. bulionu 1 słoiczek tuńczyka w oleju lub 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 3-4 ogórki kiszone (lub konserwowe) 4-5 jajek 1 por 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Kuskus wsypujemy do miski. Zalewamy gorącym bulionem (powinien sięgać on około 0,5 cm powyżej kaszy). Odstawiamy(...)czasie „przeczesujemy” napęczniały kuskus widelcem. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Por kroimy na półplasterki. Przelewamy na sicie wrzącą wodą, odstawiamy do osączenia. Kukurydzę osączamy z zalewy. Tuńczyka osączamy z oleju, dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki mieszamy

Smaki Na Talerzu
Wielkanocna sałatka ziemniaczana z selerem naciowym 443

ziemniaków 2 łodygi selera naciowego 5 jajek 1 mała cebula biała 1/2 pęczka szczypiorku sól i pieprz 1 - 2 łyżki majonezu  (opcjonalnie kukurydza i ogórki kiszone lub konserwowe) Przygotowanie: Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy i kroimy w kostkę. Seler naciowy kroimy w plasterki i pół plastry. Jajka gotujemy na twardo, przestudzamy, obieramy z łupek i kroimy w kosteczkę(...)dekoracji. Do miski przekładamy ziemniaki, seler, cebulę i jajka - mieszamy. Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy dekorując szczypiorkiem.  Opcjonalnie proponuję dodać kukurydzę z puszki bądź ogórki pokrojone w kosteczkę - komponują się pysznie

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Tatar wołowy (befsztyk tatarski) 232

Sokołowa, czy też innego gotowca. Bo smak befsztyka zależy od wołowiny, powinna to być polędwica lub inna chuda część przedniej wołowiny, oraz od dodatków, mogą to być ogórki kiszone lub konserwowe, szalotka lub czerwona cebula, marynowane grzyby np.prawdziwki lub pieczarki. Niezbędne do tatara są również dobra oliwa, która doskonale łączy mięso, sól i pieprz, oraz żółtka ze świeżych jajek(...)podania tatara w formie okrągłej, uformowanej kuli, po środku której robi się wgłębienie, w które wbija się żółtko i posypuje solą i świeżo zmielonym pieprzem. Obkłada się też posiekanymi ogórkami i cebulką. Tatar wołowy (befsztyk tatarski) dla 4 osób: Składniki: 500 g wołowiny, 4 żółtka sól i pieprz do smaku 1 łyżka oliwy 1 mała cebula 1 duży ogórek

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ogórki w zalewie musztardowej z papryczką chili 259

Jako że ogórków kiszonych i konserwowych jeszcze trochę mam z zeszłego roku, to w tym postanowiłam zrobić coś innego. Długo myślałam nad tym, co to będzie, bo my wybredni jesteśmy :D Stanęło na tym, że zrobię pikle w zalewie musztardowej, ale by ich ostrość lekko wzmocnić, dodałam po odrobinie papryczki chili do każdego słoika. Po tygodniu spróbowałam i jestem(...)zadowolona. Ostrość nie jest dominująca, a taka "zagrycha" na pewno znajdzie u mnie swoich zwolenników. Składniki: 3 kg ogórków liście laurowe gorczyca ziele angielskie korzeń chrzanu czosnek kilka gałązek kopru wraz z baldachami Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 3 łyżki soli mały słoiczek musztardy sarepskiej Sposób przygotowania: Umyte i obrane ogórki kroimy

Kuchnia w czekoladzie
ROLADA Z CUKINII + FILMIK 160

jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej  twarożek naturalny, puszysty 3 opakowania w pudełku  1 łyżeczka chrzanu 1 czerwona papryka 2 ogórki kiszone lub konserwowe PRZYGOTOWANIE :  Cukinię ( jak duża pozbawiamy gniazd nasiennych ), ze skórką ścieramy na tarce jarzynowej następnie ją solimy.  Pozostawiamy na 15 minut aż puści soki. Należy ją z nich wycisnąć(...)pieczenia, formujemy z ciasta prostokąt.  Roladę pieczemy 30 minut w temperaturze 180 % C,  Po upieczeniu ciasto studzimy, następnie smarujemy serkami, chrzanem i posypujemy pokrojoną papryką i ogórkami ( ogórki wyciskamy z nadmiaru płynów )  Ciasto zwijamy jak roladę, zawijamy w folię jak cukierka i odkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego.  Zapraszam do obejrzenia filmiku

Kulinarne Fantazje Marioli
HAMBURGER WIEPRZOWY - domowy 146

DODATKOWO :  dowolne bułki do hamburgerów kilka plastrów sera żółtego sałata czerwona cebula ogórek świeży i konserwowy dowolny sos do hamburgerów                                                             PRZYGOTOWANIE :  Mięso przekładamy do miski, dodajemy wszystkie przyprawy(...)zarumienią lub na grillu.  Odkładamy na talerz. Bułki przecinamy, układamy na nich po plastrze sera i podgrzewamy w opiekaczu. Następnie układamy na nich po plastrze pomidora, cebuli i ogórkach, na to kotlet, polewamy sosem i przykrywamy wierzchem bułki. Podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Buraki stir fry z ryżem i tuńczykiem 109

Składniki buraki stir fry: 3 średnie buraki 2 szkl ryżu brązowego ugotowanego 1 puszka tuńczyka 3 łyżki oleju sól pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu 2 ogórki kiszone lub konserwowe spora szczypta czosnku granulowanego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki świeżej lub mrożonej Jak zrobić buraki stir fry: Zaczynamy od obrania i umycia buraków. Następnie buraki kroimy w słupki(...)podsmażamy, mieszając buraki przez ok 1-2 minuty. Następnie do buraków dodajemy ugotowany ryż. Tuńczyka jeśli jest w sosie własnym odciskamy, jeśli w oleju dodajemy razem z olejem. Potem ogórki kroimy w kostkę i dodajemy. Finalnie dodajemy pozostałe składniki, mieszamy. Na końcu doprawiamy do smaku. Artykuł Buraki stir fry z ryżem i tuńczykiem pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Tacos 185

orzeźwiającą salsą. Jeśli jeszcze nie próbowałeś, koniecznie trzeba to nadrobić! Składniki: 12 placków kukurydzianych taco shells  Salsa: 2 duże pomidory 1 żółta papryka 1 mała czerwona cebula ogórek konserwowy/ogórek konserwowy z chilli 1/2 pęczku pietruszki/kolendry sok z 1/2 cytryny/limonki 3 łyżki oliwy z oliwek sól  pieprz Nadzienie mięsne: 1 łyżka oleju 500 g wołowego mięsa mielonego(...)granulowany, cebula suszona lub granulowana, sól, oregano) szczypta cukru Dodatki: śmietana 18% Przygotowanie: Salsa: Pomidory spażyć, zdjąć skórkę i usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Paprykę, cebulę i ogórka pokroić w taką samą kostkę, jak pomidory. Pietruszkę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać razem i polać sosem (sok z cytryny+oliwa+sól+pieprz). Nadzienie mięsne: Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso

Malinowo w kuchni
Tatar ze śledzia z oliwą 99

Sałatka Caprese ** Sałatka z paluszkami krabowymi ** Sałatka z szynką i ananasem   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Składniki: 250 g filetów śledziowych (około 4 sztuki) jabłko cebula 2 ogórki kiszone lub konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo świeży koperek 2 łyżki oliwy lub oleju 1 płaska łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny pieprz     Jeśli masz płaty śledziowe(...)odmokła. Po 2-3 godzinach moczenia sprawdź, czy są nadal zbyt słone – jeśli tak, wymień wodę na świeżą i ponownie odstaw na godzinę lub dwie. Śledzie, obrane jabłko, ogórki, jajka i cebulę pokrój w drobniutką kostkę. Dodaj posiekany koperek, oliwę, musztardę, sok z cytryny oraz szczyptę pieprzu. Całość dokładnie wymieszaj. Odstaw na minimum godzinę, by składniki „się

Kulinarny S.O.S.

Proponowane wyszukiwania