Składniki: makrela wędzona 2 sztuki, groszek konserwowy 1 szklanka, ogórki kiszone 4 średnie, cebula 1 sztuka, czarny pieprz mielony Prymat 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile potrzeba z makreli dokładnie usunąć ości i same mięsko wkładać do miski ogórek kiszony, cebulę drobno pokroić w kostkę i dać do ryby szklankę groszku z puszki bez soku dodać do ryby do smaku
W Mojej Kuchni Lubiękażde Święta przygotowuję tradycyjne sałatki jarzynowe z majonezem z dodatkiem gotowanych warzyw: ziemniaków, marchwi, selera, pietruszki, gotowanych na twardo jajek, własnoręcznie przygotowanych ogórków kiszonych, soli i pieprzu, oraz obowiązkowo majonezu Winiary. Sałatka jarzynowa jest u nas obowiązkowa również na różnych innych uroczystościach np. na urodziny, imieniny, czy na Sylwestra. Jeśli sałatka ma być zjedzona od razu to dodaję również(...)korzeń + natka 5 plastrów gotowanej szynki 3 łyżki groszku konserwowego 3 szt. ogórek kiszony 4 łyżki majonezu dekoracyjnego Winiary 5 jajek ugotowanych na twardo sól i pieprz do smaku Gotujemy warzywa w łupinkach, nie możemy ich rozgotować, mają być sprężyste. Warzywa obieramy i drobno kroimy w kostkę. Domowe kiszone ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Jajka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładników. Oto sałatka jajeczna z kiszonymi ogórkami, porem i kukurydzą. Bardzo smaczna i jak zwykle prosta w przygotowaniu. Polecam Sprawdzi się idealnie na kolację albo jako poczęstunek dla gości. Sałatka jajeczna z kiszonymi ogórkami, porem i kukurydzą – składniki: 5 jajek, 1 duży por, 5 kiszonych ogórków, 150g kukurydzy konserwowej, 4 łyżki jogurtu naturalnego, łyżka majonezu, szczypta
Natka Pietruszkisałatka z makaronem tortellini, szynką, kukurydzą, ogórkiem i koperkiem. Bardzo smaczna i delikatna. Najlepiej smakuje z mięsnym tortellini. Składniki: 150 g makaronu tortellini (z mięsem) 100 g konserwowej kukurydzy 1 ogórek gruntowy 100 g startego żółtego sera 150 g szynki koperek 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu wyłożyć na durszlak
Ugotowaćjest fajna ma w sobie tylko kilka składników, możemy ją przygotować i na święta, jak i kolację i zjeść z kromką chleba. Możecie zamiast przeze mnie użytych ogórków kiszonych, użyć konserwowych. Sałatka śledziowa z ziemniakami 5 filetów śledziowych 1 duża cebula 2 ugotowane na twardo jajka 8 jajek ugotowanych ziemniaków 4 nieduże ogórki kiszone Sos 2 łyżki
Kuchnia na wzgórzututaj i tutaj :)Składniki:1 szklanka makaronu mini kolanka1 puszka kukurydzy1 puszka groszku zielonego1 duży ogórek2 ząbki czosnkupapryka marynowanasiekany koperek20 dag szynki z indykamajonezsól, pieprzSposób przygotowania:1. Paprykę konserwową, szynkę i ogórka pokroić w kostkę.2. Warzywa w puszkach odlać z zalewy.3. Makaron ugotować w osolonym wrzątku, wystudzić.4. Wszystkie składniki wymieszać, dodać siekany koperek, zmiażdżone ząbki czosnku, majonez, wymieszać
Kuchnia domowa AniMała odmiana, czyli śledziki w papryce konserwowej. Składniki:-konserwowa papryka pomidorowa-filety śledziowe ( mogą być marynowane lub w oleju )-ogórek kiszony-szczypiorek Wykorzystamy konserwową paprykę pomidorową.Przygotowujemy tak samo, jak zwykłą paprykę konserwową ( przepis na naszym blogu ).Jedyna różnica jest taka, że używamy całych owoców z wyciętym gniazdem nasiennym. Paprykę odsączamy, do środka wkładamy
Maminek kulinarnySKŁADNIKI : 4 filety śledziowe, solone 1 winne jabłko 1 cebula czerwona 2 ogórki kiszone lub konserwowe 2 jajka ugotowane na twardo pieprz do smaku 2 łyżki oleju 1 płaska łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny
Kulinarne Fantazje MarioliZazwyczaj do różnego rodzaju sałatek dodaje się majonez, ale można go najpierw wzbogacić o drobno pokrojone ogórki, trochę musztardy, śmietany, sól oraz pieprz i otrzymać bardzo apetyczny sos tatarski . Smak sałatki będzie lepszy, pełniejszy, a warzywa jeszcze bardziej będą się ze sobą komponowały. Nie trzeba kupować gotowego w sklepie, można szybko zrobić(...)własny domowy sos tatarski , w takiej ilości, jakiej się potrzebuje. Składniki na sos tatarski 1 mały słoiczek majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany 3 małe ogórki kiszone lub konserwowe 1 łyżeczka musztardy cukier i pieprz do smak (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Do majonezu wymieszanego z musztardą, śmietaną lub jogurtem dodać pokrojone drobno ogórki. Doprawić do smaku
niecodziennikparyIdealna, lekka, do dań obiadowych, wszelakich mięs, pieczonych, smażonych i dań z grilla. Niezwykle lekka, zdrowa, jedna z ulubionych nowości! Główne składniki to sałata lodowa, marchew, ogórki kiszone (zamiennie konserwowe), jogurt naturalny, dla przełamania smaku i ostrości musztarda. Z dodatkiem szczypioru i natki – polecam do obiadu i lunchboxu! SKŁADNIKI: 1 sałata lodowa 3 ogórki kiszone 3 marchwie
Zasmakuj Kuchnirobię . 6 ziemniaków 3 marchewki 4 jajka 2 kwaśne jabłka 4 ogórki kiszone groszek konserwowy kukurydza konserwowa majonez 1 -2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Ziemniaki, marchew i jaja ugotować.Ostudzone warzywa i jaja pokroić w drobną kostkę. Dodać pokrojone jabłko, ogórki .Groszek i kukurydzę, paprykę odcedzić z zalewy i dodać do pozostałych warzyw.Całość doprawić solą
Moje domowe kucharzenieniego pasują Ślimaczki z ciasta francuskiego Wydrukuj przepis Porcji: 14 ślimaczków Czas przygotowania: 20 minut Potrzebujesz: 1 rolka ciasta fransukiego 200g pasty z suszonych pomidorów 2 duże ogórki kiszone lub konserwowe 1 puszka białej fasoli Wykonanie: 1 Ciasto francuskie odpakuj i rozwiń na blacie. 2 Posmaruj ciasto francuskie pastą z suszonych pomidorów, posyp posiekanymi ogórkami kiszonymi i przepłukaną
Blendmanmięsny keks z warzywami Składniki: około 800 gramów mięsa mielonego (wieprzowina, indyk lub mieszane), 1 jajko, 2-3 cebule, dwie papryki w różnych kolorach, 3-4 ogórki kiszone lub konserwowe, sól, pieprz. Jak zrobić mięsny keks z warzywami? Cebulę posiekaj i przesmaż na odrobinie oleju, przełóż do dużej miski. Dodaj mięso oraz paprykę i ogórki pokrojone w kostkę
Kulinarna Polskaporcje: 350 g wołowiny 1 średnia marchewka 2-3 ogórki kiszone lub konserwowe 1/2 żółtej papryki 150 g ryżu Ryż gotujemy. Mięso kroimy w wąskie paski, podsmażamy w garnku bez dodatku tłuszczu. Marchewkę obieramy, kroimy w talarki. Ogórki kroimy w grubsze plastry lub kostkę, jeśli są duże. Paprykę kroimy w krótkie paski. Do mięsa dolewamy pół szklanki gorącej
Kucharzycagustu (mięsnego nie tykam, więc jest to dla mnie fajna alternatywa), a jak będzie z Wami? :)Składniki:4 filety śledziowe solone (mogą być z oleju)4 ogórki w occie (konserwowe)1 cytryna1 cebulka cukrowapieprz do smakupikantne krakersySposób przygotowania:Śledzie odsączamy i drobno kroimy - nie mielimy. Przekładamy do miseczki. Następnie kroimy ogórki i cebulkę, również na małe kawałki.Cytrynę
Słodkie Przyjemności