Kolejna zupka..tym razem ogórkowa z dodatkiem kalafiora.. bulion 1-2 marchewki kilka ziemniaków kawałek kalafiora kilka ogórków kiszonych śmietana 18% koperek sól, pieprz listek, ziele Marchew obrać i pokroić, ogórki zetrzeć na tarce, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,kalafiora podzielić na różyczki.Do bulionu dodać marchewkę, ziemniaki i przyprawy. Gotować, gdy warzywa
Moje domowe kucharzenieugotowana marchew - 1/2 puszki kukurydzy - 2 łyżki ciecierzycy z puszki - 1 cebula - 5 plasterków szynki - 5 plastrów sera żółtego - 2 łyżki posiekanej natki pietruszki może być mrożona - 2 ogórki kiszone - 3 jajka ugotowane - majonez Sposób przygotowania 1. Ziemniaki,jajka,szynkę,ser,ogórki i cebulę pokroić w kostkę na grubej tarce zetrzeć marchew Dodać odsączoną kukurydzę i ciecierzycę
W królestwie smaków BeatyPastę rybną robię często z makreli, tuńczyka, natomiast dzisiaj nowa propozycja z wędzonego halibuta z ogórkiem kiszonym i jajkiem. Zapraszam. SKŁADNIKI 1 wędzony halibut 2 jajka 2 małe ogórki 1 mała cebula 2 łyżki twarogu 1/2 łyżeczki musztardy 1/ łyżeczka ketchupu pieprz i sól do smaku WYKONANIE Rybę rozdrabniamy. Cebulę i ogórek kroimy w kostkę,rozdrabniamy
W kuchennym oknie Ewymineralnej, o obniżonej zawartości sodu i wapnia. 2. Wodę z solą doprowadzamy do wrzenia, całkowicie studzimy. Ogórki dokładnie myjemy, osuszamy, garnek kamionkowy, słoik lub naczynie w którym będziemy kisić ogórki sparzamy, osuszamy. Na dnie naczynia układamy warstwę kopru, ząbków czosnku, liści i chrzanu. Wsypujemy jedną łyżeczkę gorczycy. Układamy na tym warstwę ogórków, czynności powtarzamy, nie żałując kopru
Kuchnia PrezydentowejZaprawiacie ogórki? Zresztą, po co pytam, na pewno tak:) Ja najczęściej robię tradycyjne ogórki kiszone, ale przygotowuję także różne sałatki warzywne na zimę oraz takie oto ogórki z cebulą w zalewie octowej z pikantną przyprawą do grilla. Przyprawa nadaje ogórkom charakteru:) Mój mąż się nimi zajada... Składniki:2 kg ogórków, 1/2 kg cebuli, 3 łyżki
Z miłości do słodkościsposób nie zapamiętać tak krótkiej ilości składników. Składniki: 3 dużych ugotowanych ziemniaków 6 filetów śledziowych w oleju 2 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego 3 średnie ogórki kiszonych sól, pieprz majonez Wykonanie: Śledzie odsączone z oleju, ziemniaki, jajka i ogórki pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać groszek konserwowy, doprawić do smaku solą
Pasja Smakudanie :)Składniki na duży garnek:2 ćwiartki kurczaka lub indykaWoreczek kiszonych ogórkówOk. 6 średnich ziemniaków2 marchewki Pół dużego selera 2 pietruszki Przecier lub kwas z ogórków kiszonych pęczek koperku jarzynka na oko do smaku :D 6x pieprz w ziarnkach 3x liść laurowy (większy) 3x ziele angielskie 1,5 kostki rosołowej Przepis(...)obieramy i kroimy w kostkę. Po wyłowieniu szumowin dodajemy ziemniaki. Marchewkę, pietruszkę i seler kroimy i wrzucamy do garnka. Doprawiamy kostką rosołową, pieprzem, liściem laurowym, zielem angielskim i jarzynką. Ogórki kroimy w plasterki i dorzucamy. Jeśli zupa jest za mało kwaśna (a dla mnie na tym etapie zawsze jest mało ^^) , dodajemy kwasu ogórkowego, który pozostał w woreczku
WeAreCrazydodatek sałatka jest bardzo pyszna, zdrowa i szybka do zrobienia. Składniki: 100 g roszponki 120 g mozzarelli 1/2 puszki kukurydzy 1 czerwona papryka pęczek rzodkiewki 3 ogórki kiszone 1/2 cebuli oliwa z oliwek sól, pieprz Wykonanie: Paprykę pokroić w paseczki. Ogórki i rzodkiewkę pokroić w półplasterki, a mozzarellę w kostkę. Kukurydzę osączyć z zalewy. Cebulę pokroić
magiczna kuchnia Kasiinnymi przyprawami. Zdecydowanie ma oryginalny smak. Przygotowałam z niego smaczną pastę na kanapki. Zawsze to jakaś odmiana. Składniki: Twaróg wędzony ( 1 opakowanie ) Kilka suszonych pomidorów w oleju 1 ogórek kiszony 2 łyżki posiekanego szczypiorku Śmietana gęsta kwaśna Pieprz Wykonanie: Twaróg rozdrabniamy widelcem. Ogórka i pomidory kroimy w kostkę. Dodajemy szczypiorek, śmietanę i przyprawiamy pieprzem. Wszystko razem łączymy i już
Smaki Ewywychodzą przepyszne, wzbogacone chrupiącymi i ciągnącymi składnikami. Ach! Co to było za śniadanie!? :D Potrzebujemy: 1 opakowanie Parówek z szynki z linii Maestro Henryk Kania 10 cebulek marynowanych 1 ogórek kiszony 100 g żółtego sera 6 łyżeczek pikantnego keczupu prażona cebulka Cebulki i ogórka siekamy bardzo drobno. Ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach lub siekamy bardzo drobno podobnie
MamaOskarkakolejna pyszna zupka..tym razem ogórkowa z dodatkiem pora i ziemniaków. bulion 1 marchewka por kilka ziemniaków 2 -3 łyżki ryżu kilka ogórków kiszonych 2 łyżki śmietany 18% koperek sól, pieprz listek, ziele Marchew, pora pokroić, ogórki zetrzeć na tarce, ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.Do bulionu dodać marchewkę, ziemniaki i przyprawy. Gotować
Moje domowe kucharzeniebardzo zdrową surówkę. Taka surówka będzie idealnym dodatkiem do każdego mięsa, jedna z moich ulubionych. Składniki: 500 g ogórków kiszonych 1 duża czerwona cebula 2 ząbki czosnku oliwa świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Ogórki przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i posiekać w półksiężyce. Całość przełożyć
magiczna kuchnia Kasiogórki kiszone, 1 pomidor, 1/2 niedużej kapusty pekińskiej, 1 jabłko, olej rydzowy Kapustę poszatkować. Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w cienkie półplasterki. Skropić olejem, wymieszać. Można dodać trochę cukru do smaku. zastawa
królestwo garówProdukty potrzebne; polędwica wołowa 200Gramów maggi 1Łyżeczka sól szczypta pieprz szczypta olej 1Łyżeczka cebula 1/2 sztuki ogórek kiszony 1/2sztuki żółtko 2Sztuki Sposób przygotowania: 1.Siekamy na bardzo drobno polędwicę, cebulę i ogórka. 2.Polędwicę przyprawiamy,dodajemy maggi,oleju, dziamdziamy dłonią. 3.Podajemy z cebulką i ogórkiem drobno posiekaną
pichcisztozwracać uwagę na to co i jak jem. Efekt - ponad 40 kg mniej i, co najważniejsze, chęć do życia.Dziś lekka kolacja.Czego potrzebujemy?-tuńczyk w sosie własnym -kukurydza-ogórek kiszony starty-jogurt naturalny, łyżka -sól, pieprz-oliwa-pieczywo pełnoziarniste; grzankaTuńczyka, kukurydzę, ogórka solimy i pieprzymy, łączymy z jogurtem.Grzankę skrapiamy oliwą
BaRepas