sobą dodając jogurtu naturalnego, bądź jeśli ktoś bardziej lubi to majonezu. Wystarczy mieć 10 minut aby zrobić pożywny posiłek. Jeśli ktoś lubi można również dodać paprykę albo ogórka. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kanapkowa pasta jajeczna z chrupiącą rzodkiewką 5 z 1 głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Śniadanie Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 1 miska Przygotowanie 10 min. Gotowanie
ProstePesto.plponieważ miesza się go łyżką i nie wymaga wyrabiania. Świetny dla zabieganych lub osób, które dopiero stawiają „pierwsze kroki” w kuchni. Pomysły na pasty kanapkowe: ** Pasta z tuńczykiem i ogórkiem kiszonym ** Pasta z paluszkami krabowymi ** Pasta twarożkowo-czosnkowa ** Pasta jajeczna (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na 1 bochenek (forma keksowa 26×13 cm): 500 g mąki pszennej
Kulinarny S.O.S.tostowy (30-36 kromek) * 15 dkg pasztetu drobiowego lub wieprzowego (na wagę) * kilka korniszonów * szynka ok. 20 dkg * krewetki koktajlowe 30 dkg * majonez * 2 serki śmietankowe kanapkowe (typu Almette) * śmietana 18% * ogórki np. gruntowe * jajka 6 sztuk * szczypiorek * koperek * ser żółty * cytryna * pomidorki koktajlowe * sól, pieprz Tort wyszedł mi dość duży, ponieważ zrobiłam blaty z 6 kromek
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 1 bagietka 1 opakowanie serka kanapkowego, u mnie czosnkowy 2 ogórki marynowane 1 laska dobrej kiełbasy garść oliwek Przygotowanie: Bagietkę pokroić na kromeczki, ogórka i kiełbasę pokroić w plasterki, … Czytaj dalej Kanapeczki z bagietki
czarrna od kuchnimąki pszennej 1 jajko pół szklanki mleka pół szklanki wody gazowanej łyżeczka oleju rzepakowego szczypta soli szczypta cukru rozmrożony szpinak - brykiet (4 kostki) * na wypełnienie: śmietankowy serek kanapkowy 8-10 plasterków szynki ogórek kiszony pokrojony w plasterki szczypiorek Przygotowanie: 1. Przesiałam mąkę do miski, wbiłam jajka, dodałam sól, cukier i szpinak, wlałam mleko, wodę oraz olej i całość wymieszałam
Kulinarny Pamiętniknimi pasty kanapkowe ! Niezwykle smaczne, pożywne i szybkie w przygotowaniu. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pastę kanapkową bez majonezu. Idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem, ma ciekawy smak i jest bardzo aromatyczna. Przygotowanie tego pysznego smarowidła nie powinno zająć Wam więcej niż 15 minut! Zachęcam do wypróbowania przepisu. PASTA KANAPKOWA BEZ MAJONEZU PRZEPIS Składniki 2 ogórki gruntowe(...)twardo, obrać i zetrzeć na tarce. 2. Ogórki obrać i pokroić w drobną kostkę. 3. Suszone pomidory odsączyć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. 4. Szczypiorek drobno posiekać. 5. Składniki przełożyć do miski, dodać serek i jogurt naturalny. Wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem do smaku. Artykuł Pasta kanapkowa bez majonezu pochodzi z serwisu alledobre.pl
Alle Dobre!Pasta z makreli, z jajkiem i ogórkiem kiszonym to prosty i szybki w przygotowaniu dodatek do pieczywa. Pasta ta super się będzie nadawała na śniadanie, albo na kolację. Makrela jest bogata w białko, ale nie to jest jest kluczowym składnikim. Ta biała ryba zawiera w sobie bardzo cenne dla ludzkiego organizmu nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3. Kwasy te znacznie zmniejszają(...)białym pieczywem z odrobiną masła. Niestety z pieczywem razowym nie smakuje tak dobrze. Składniki 2 średnie makrele (łącznie ok. 450 g) 3 ogórki kiszone 3 jajka 1/2 pęczku szczypiorku 1/2 cebuli sól pieprz pieczywo Aby pasta kanapkowa była smaczna, najlepiej abyśmy mieli jak najświeższą makrelę. Warto rozejrzeć się za jakimś małym lokalnym sklepikiem z rybami. Tam zawsze będą świeże
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pastą smakują wyśmienicie ;) Składniki: 1 wędzona makrela 2 ogórki kiszone 1 cebula 2 jajka 1 łyżka majonezu 2 łyżki śmietankowego serka kanapkowego pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. W tym czasie cebule i ogórki drobno siekamy , wrzucamy do miseczki. Makrele rozrywamy i odrywamy mięso cały czas uważając na ości. Obrane mięso rozdrabniamy palcami, wkładamy do cebuli
Symfonia smakowaopakowanie mixu sałat 6 rzodkiewek 1/2 ogórka świeżego SOS 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka majonezu sól pieprz Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupki. Kolejno dzielimy na ćwiartki. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki. Ogórka świeżego w ćwierć plastry. Ser kanapkowy kroimy w kosteczkę. Można również kupić
Przepiski.plPasty kanapkowe to doskonałe urozmaicenie codziennych kanapek. Można je przygotować prawie ze wszystkiego, są smaczne i pożywne. Dziś mam dla was przepis na pyszną pastę kanapkową z makreli w sosie pomidorowym. Pasta kanapkowa z makreli w sosie pomidorowym z dodatkiem serka śmietankowego, cebulki i ogórków konserwowych to świetne połączenie, które zasmakuje każdemu. Ponadto pastę można przygotować dosłownie w kilka(...)minut, więc jest to również świetna opcja, kiedy nie mamy pomysłu na śniadanie lub kolację. PASTA KANAPKOWA Z MAKRELI W SOSIE POMIDOROWYM PRZEPIS Składniki 170 g makreli w sosie pomidorowym (1 puszka) 1 mała czerwona cebula 3 ogórki konserwowe 150 g serka śmietankowego 2 łyżeczki ketchupu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypiorek sól pieprz szczypta chilli Przygotowanie 1. Makrelę wraz
Alle Dobre!kalafiorem i sosem musztardowym: 1 średni kalafior opakowanie mix sałat 5 jajek 250 g pomidorów koktajlowych około 100 g pieczarek marynowanych 4 ogórki korniszone lub małosolne garść słonecznika Sos musztardowy: 1 opakowanie serka kanapkowego naturalnego (około 150 g) 200 g jogurtu naturalnego gęstego 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki musztardy np. sarepskiej sól i pieprz Przygotowanie Kalafiora podziel(...)ostygnięcia. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz, następnie pokrój w ćwiartki lub plasterki. Pomidorki przekrój na połówki. Ogórki i pieczarki pokrój w plasterki. Ziarna słonecznika podpraż na suchej patelni, aż lekko się zarumienią. W miseczce wymieszaj serek kanapkowy z jogurtem naturalnym. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz musztardę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszaj
e-PrzepisyKulinarnePasty kanapkowe to świetny dodatek do tradycyjnych kanapek. Taka domowa pasta na kanapkę sprawia, że nawet tradycyjne pieczywo smakuje zupełnie inaczej. Do przygotowania pasty kanapkowej potrzeba zaledwie kilku składników. Przeważnie każda z nich jest szybka i łatwa do zrobienia. Moja pasta kanapkowa z 3 składników jest banalnie prosta i szybka do zrobienia. Możemy ją zrobić w 10 minut, a następnie(...)Składniki 4 jajka 2 świeże ogórki 200 g kremowego serka typu Almette sól pieprz Wykonanie Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy w drobną osteczkę. Do miseczki przekładamy jajka, ogórki oraz serek. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i mieszamy. Artykuł Pasta kanapkowa z 3 składników pochodzi z serwisu
Alle Dobre!1arkusz ciasta francuskiego szynka w plastrach około 10 plasterków wędzony łosoś 100-150g Serek kanapkowy około 100-150 g łyżka roztopionego masła ziarna do posypania ogórki konserwowe 2 sztuki ogórek zielony kawałek kilka liści sałaty opcjonalnie oliwki, pomidorki koktajlowe Ciasto francuskie kroimy na małe prostokąty tak około 8cm szerokie 7cm długie, każdy składamy na połowę(jak kartkę(...)Następnie każde ciastko przekroić na połowę. Składamy dwa rodzaje kanapeczek jedne z szynką drugie z łososiem wędzonym. Dolną cześć posmarować serkiem kanapkowym ułożyć kawałek sałaty położyć pół plastra szynki/ łososia zwinięte w rulon, kawałek ogórka konserwowego/zielonego, górną część kanapeczki posmarować serkiem i położyć na wierzch. Tak przygotowane koreczki spiąć wykałaczką udekorować pomidorkami lub oliwkami. Smacznego
Andzia Pichciszczególnie mój mąż ją lubi :)Składniki:dowolna ilość placów tortilli1 pierś z kurczakapapryka konserwowa (u mnie z miodem) kilka plasterków ogórków korniszonych pokrojonych w plastry lub kanapkowych (u mnie kanapkowe)przyprawa do drobiu1/4 główki kapusty pekińskiejoliwadressing do sałatek lub dowolny sos do sałatek (u mnie ziołowo-koperkowy)1 ząbek czosnkuSposób przygotowania:1. Mięso myjemy, suszymy, kroimy w paski(...)dressingiem, dodajemy odrobinę oliwy i zmiażdżony ząbek czosnku. Mieszamy.3. Placki tortilli podgrzewamy na suchej patelni po 10-20 sekund z każdej strony. Nakładamy porcje kapusty, na to mięso, ogórki i paprykę, składamy i jemy :)Smacznego
Kuchnia domowa Ani