Pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki

Pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki

Pasta kanapkowa z jajek i rzodkiewki

Pasta jajeczna jest wyśmienitym pomysłem na śniadanie albo kolację. Jajka są źródłem naturalnego białka, mają niską zawartość tłuszczu, zawierają selen, ryboflawinę i witaminę B12. Rzodkiewka jest bardzo zdrowym warzywem zawierającym potas, wapń, sód oraz bardzo ważną witaminę C, która odpowiada za naszą odporność. Pasta jajeczna z tym warzywem to duża porcja bezcennych witamin. Rzodkiewka dodaje paście jajecznej wyrazistego smaku i chrupkości, a szczypiorek jest pysznym dodatkiem. Składniki można połączyć ze s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ProstePesto.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.