Ciasto miodowe to idealny wypiek, który posmakuje wszystkim miłośnikom tradycyjnych wypieków. Obowiązkowo, powinno się również znaleźć na świątecznym stole, zaraz obok makowca, czy sernika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Damusia.plŚwięta tuż-tuż! Zapewne większość z was, zastanawia się już co słodkiego przygotować na ten wyjątkowy czas. Jak co roku, również i tym razem, przygotowaliśmy zbiór
BabskiePorady.pl - PrzepisyKopiec kreta to lekkie i smaczne ciasto składające się z kakaowego biszkoptu, warstwy bananów skropionych sokiem z cytryny, a także puszystego kremu śmietankowego. Składniki CIASTO: 340
Wasze PrzepisyPrzepis na tradycyjne polskie ciasto składające się z dwóch blatów pofalowanego ciasta przełożonego pysznym kremem budyniowym. Składniki Ciasto parzone: 1,5 szklanki wody 1,5 szklanki
Wasze PrzepisyDomowy likier karmelowy wbrew pozorom jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać ze sobą kilka składników i likier gotowy. Dodatkowo możemy dobierać proporcje składników, pod swoje
Alle Dobre!Owsianka jesienna z gruszką i jabłkiem to pyszna, pożywna i iście jesienna propozycja śniadaniowa dla wszystkich miłośników dań mlecznych. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https
Bardzo Gruby SmokSernik to jedno z najpopularniejszych ciast na świecie. Przygotowuje się go na różne sposoby i z rozmaitymi dodatkami. Dzisiaj mam dla was przepis na sernik z
Alle Dobre!praca piekarnika - rozpływa się w ustach - jest przepyszny i niesamowicie aromatyczny - tak przygotowany pachnie świętami ale jest również bardzo soczysty - jest zdrowy i dietetyczny (!) - może pełnić rolę mięsa do obiadu, może być spożywany na zimno na kanapkę, lub z mixem sałat, jako zdrowa kolacja. Polecam każdemu! POTRZEBUJESZ: - forma żeliwna do pieczenia (w zastępstwie możesz użyć formy emaliowanej lub szklanej, opcjonalnie
SMYKWKUCHNIZielona fasolka, czy żółta fasolka to moja ulubiona przystawka do obiadu. Latem jadam fasolkę jako główne danie. Nie znam nikogo, kto by nie lubił fasolki ze zrumienioną bułką tartą lub zrumienioną mąką migdałową. Tak przyrządzona zielona fasolka jest naprawdę pyszna. Nigdy nie wekuję fasolki. Do gotowania używam świeżej lub mrożonej. Fasolka zachowuje swój świeży, zielony kolor jak ta na zdjęciu
codojedzeniaSnickers bez pieczenia to niesamowite ciasto, które pokochają wszyscy miłośnicy słodkości. Masa kajmakowa w połączeniu ze słonymi i chrupiącymi orzeszkami smakuje naprawdę obłędnie. Dodatkowo
Alle Dobre!Dzisiaj mam dla was przepis na klasyczny deser sprzed lat, czyli blok czekoladowy z mlekiem w proszku, herbatnikami i orzechami. Blok jest bardzo smaczny i wciągający
Alle Dobre!Dla wszystkich miłośników tiramisu, dzisiaj tiramisu bez jajek. Smakuje równie dobrze jak to klasyczne, oryginalne. Możecie dodać do niego alkohol, jednak ja z niego zrezygnowałam ze
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj propozycja na niezwykle ciekawą sałatkę z kabanosami PIRI-PIRI. Sałatka idealnie nadaje się na imprezę lub kolację. Można ją także zabrać ze sobą do pracy
Alle Dobre!Wątróbka drobiowa duszona z cukinią i paprykę to pyszny sposób na szybki obiad. Moją wątróbkę podałam z ryżem, ale również świetnie smakuje z ziemniakami. A tu zapraszam na Wątróbkę w sosie pomidorowym albo Wątróbka na ostro . Składniki: 600 g wątróbki drobiowej 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 1 cebula
magiczna kuchnia Kasi