Makaron ze szparagami i pomidorkami
Makaron ze szparagami i pomidorkami
Trofie to rodzaj makaronu pochodzący z włoskiego regionu Liguria. Są to ręcznie zwijane kluseczki w kształcie ok. pięciocentymetrowych krętek, z mąki pszennej – semoliny i wody. Ja użyłam kupionego, świeżego makaronu. Propozycja z makaronem to b ardzo szybki obiad letnią porą, gdy nie chce się gotować i jeść sycących dań. W tym samym czasie gotuje się makaron i szparagi, czyli ok. 8 minut. Następne 4 minuty to podsmażenie całości i bezmięsny obiad gotowy. Dla mnie pycha! Składniki: – 250 g makaronu tro... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu To co kocham
Autor
Goszka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, szparagi, obiad
Inne przepisy z To co kocham
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję