obiad - 94112 przepisów (strona:782/6275)

Pyszna pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem (keto) 47

Pyszna pasta z makreli z jajkiem i ogórkiem odpowiednia dla diety keto jest bogata w fosfor, potas, magnez, a także witaminy z grupy B, witaminę D

smakowitehistorie.com
Ciasto z brzoskwiniami z puszki 73

Dziś mam dla Was przepis na pyszne i orzeźwiające ciasto z brzoskwiniami z puszki. Bardzo fajnie prezentuje się na stole i nie jest skomplikowane w przygotowaniu

Alle Dobre!
Pomarańczowo – bananowe racuchy z nutą cynamonu 59

Każdemu z nas zdarza się nie mieć czasu przygotować obiadu czy śniadania. Wiadomo gdy ma się w domu dzieci – obiad musi być. A wszelkiego rodzaju placki, racuchy czy naleśniki są u nas mile widziane. Z pomocą przychodzą Polskie Młyny i ich świetna mieszanka do przygotowania domowych racuchów. Z jednego opakowania zrobimy około 20 racuchów. Taką gotową mieszankę możemy zrobić

VioletoweKucharzenie
Sałatka z rukolą, szynką parmeńską i awokado. 69

Sprawdzony przepis na szybką i smaczną sałatkę. Sałatka z rukoli, szynki parmeńskiej i awokado. Idealna dla niespodziewanych gości lub kiedy macie ochotę na lekki i smaczny

To co lubię - gotuję i polecam
Klasyczny grillowany Rib Eye podawany ze stekiem z kalafiora 58

  Coś dla miłośników dobrego mięsa.  Wieczory coraz dłuższe i razem ze znajomymi uruchomiliśmy cykl wspólnego gotowania, a potem rozpoczynamy wieczory z

Niezły Młynek
Idealne spody bezowe 347

Blaty bezowe czy też spody bezowe to idealna baza do przygotowania tortu bezowego. Jak zrobić idealną bezę? Wiele osób ma z tym problem, lecz gwarantuję, że

Alle Dobre!
Ciasta miodowe – najlepsze przepisy na święta 835

Ciasto miodowe to idealny wypiek, który posmakuje wszystkim miłośnikom tradycyjnych wypieków. Obowiązkowo, powinno się również znaleźć na świątecznym stole, zaraz obok makowca, czy sernika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Damusia.pl
Wyjątkowe ciasta na święta 122

Święta tuż-tuż! Zapewne większość z was, zastanawia się już co słodkiego przygotować na ten wyjątkowy czas. Jak co roku, również i tym razem, przygotowaliśmy zbiór

BabskiePorady.pl - Przepisy
Kopiec kreta 58

Kopiec kreta to lekkie i smaczne ciasto składające się z kakaowego biszkoptu, warstwy bananów skropionych sokiem z cytryny, a także puszystego kremu śmietankowego. Składniki CIASTO: 340

Wasze Przepisy
Ciasto karpatka 55

Przepis na tradycyjne polskie ciasto składające się z dwóch blatów pofalowanego ciasta przełożonego pysznym kremem budyniowym. Składniki Ciasto parzone: 1,5 szklanki wody 1,5 szklanki

Wasze Przepisy
Likier karmelowy 168

Domowy likier karmelowy wbrew pozorom jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Wystarczy wymieszać ze sobą kilka składników i likier gotowy. Dodatkowo możemy dobierać proporcje składników, pod swoje

Alle Dobre!
Owsianka jesienna z gruszką i jabłkiem 47

Owsianka jesienna z gruszką i jabłkiem to pyszna, pożywna i iście jesienna propozycja śniadaniowa dla wszystkich miłośników dań mlecznych. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https

Bardzo Gruby Smok
Sernik bezowy 54

Sernik to jedno z najpopularniejszych ciast na świecie. Przygotowuje się go na różne sposoby i z rozmaitymi dodatkami. Dzisiaj mam dla was przepis na sernik z

Alle Dobre!
Schab na Święta Bożego Narodzenia. Pieczony schab z pomarańczami, goździkiem, nadziewany suszonymi owocami i żurawiną. 57

praca piekarnika - rozpływa się w ustach - jest przepyszny i niesamowicie aromatyczny - tak przygotowany pachnie świętami ale jest również bardzo soczysty - jest zdrowy i dietetyczny (!) - może pełnić rolę mięsa do obiadu, może być spożywany na zimno na kanapkę, lub z mixem sałat, jako zdrowa kolacja. Polecam każdemu! POTRZEBUJESZ: - forma żeliwna do pieczenia (w zastępstwie możesz użyć formy emaliowanej lub szklanej, opcjonalnie

SMYKWKUCHNI
Zielona fasolka z serem 52

Zielona fasolka, czy żółta fasolka to moja ulubiona przystawka do obiadu. Latem jadam fasolkę jako główne danie. Nie znam nikogo, kto by nie lubił fasolki ze zrumienioną bułką tartą lub zrumienioną mąką migdałową. Tak przyrządzona zielona fasolka jest naprawdę pyszna. Nigdy nie wekuję fasolki. Do gotowania używam świeżej lub mrożonej. Fasolka zachowuje swój świeży, zielony kolor jak ta na zdjęciu

codojedzenia