Tuńczyk z ryżem i winogronami

Tuńczyk z ryżem i winogronami

Tuńczyk z ryżem i winogronami

Sałatka zamiast obiadu? Czemu nie? Ma wszystko, co powinien zawierać obiad: białko, dodatek skrobiowy i warzywa, czyli trzy w jednym. Idealna na upały, orzeźwia, syci i szybko się robi. Zamiast ogórka świeżego można użyć konserwowy. Składniki: ? 1 szklanka ryżu ? 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju ? kiść białych winogron bez pestek ? 1 puszka kukurydzy ? 4 ogórki zielone małe ? 2 łyżki majonezu ? sok z 1/2 cytryny ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Ryż gotować w osolonej wodzie przez 15-20 minut, odcedz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co kocham

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.