D ziś przychodzę z przepisem na bigos po azjatycku z grzybami shiitake i maitake. Jest c u d o w n y. Mam zamiar zrobić
AZgotuj!Gulasz to jedna z bardziej popularnych potraw w naszym kraju. W mojej kuchni również często gości. Jak już szykuję gulasz, to jemy go przez kolejne 2
Natka PietruszkiSkładniki: 400 g filetów rybnych 100 g mrożonego groszku 1 jajko kawałek zielonej papryki 1 paczka mrożonych warzyw 200 g ryżu 1 cebula sól, pieprz curry
czarrna od kuchniKurczak Kung Pao. Kurczak Kung Pao Jednogarnkowy Kung Pao Chicken z marynowanym kurczakiem, w charakterystycznym słodko-słonym sosie hoisin, pieprzem syczuańskim, orzeszkami
Moja Książka KucharskaMoje ulubione śniadanie, smacznego. Żórawinę zalać wrzącą wodą i zostawić na chwilkę. Wykonanie – białka ubić na sztywną pianę, odłożyć. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym
Kuchnia PokoleńUwielbiam to, tyle tylko mogę Wam powiedzieć. Jak zostaną Wam na drugi dzień, to radzę pokroić je w paski i obsmażyć na patelni. Farsz – grzyby
Kuchnia PokoleńU wielbiam olej z pestek dyni. Świetnie komponuje się z rukolą i serem pleśniowym. Nadaje sałatce aksamitno-orzechowego posmaku. Do kolejnej na pewno dodam awokado
AZgotuj!Całkiem niedawno przypominaliśmy przepis na węgierski paprykarz z pieczarek . Warto w tym miejscu wspomnieć, że węgierski paprykarz nie ma w zasadzie nic wspólnego z tym szczecińskim
Roślinożerni urlopowiczeMarynata do drobiu w postaci maślanki już dawno chodziła mi po głowie. Nie spieszyłam się za bardzo z realizacją pomysłu, ponieważ nie jesteśmy jakimiś wielkimi fanami
KardamonovySkładniki: 1 filet z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 marchewka kawałek pora garść grzybów mun 1/2 papryki 1 litr bulionu
czarrna od kuchniChyba w życiu bym nie pomyślała, że będę jadła owady jadalne, a zwłaszcza produkty z ich wykorzystaniem! Owady jadalne, są doskonałym źródłem białka. Idealnie się spiszą
Truskawkowa Fiesta