Najwspanialsza Wigilia w aspekcie kulinarnym to ta tradycyjna . Smażony karp, ziemniaki z “tłuszczykiem” i cebulką, majonezowa sałatka wielowarzywna, kapusta z grochem, pierogi odsmażane na
Poezja smakuRoladki są jednym ze sposób na wykorzystanie mięsa mielonego. W poniższych roladkach mięso mielone wieprzowe połączyłam ze schabem i zielonymi oliwkami. Całość upiekłam w piekarniku i
MeCooksSkładniki: 440 g fileta z indyka 2 cebule 1 większa marchewka 4 łodygi selra naciowego 250 g pieczarek 1 puszka pomidorów krojonych 200 g cukinii jarzynka
czarrna od kuchniMozarella mini od Moja Formiagia doskonale spisze się w różnego rodzaju sałatkach. Dodatek tofu wędzonego i warzyw to istne niebo! Składniki: 125g mozzarelli mini 90g
Truskawkowa FiestaMakaron to chyba jedna z częściej wybieranych opcji obiadowych. Gdy układam menu moim podopiecznym i akurat nie ma dania z makaronem, to otrzymuję prośbę, aby uwzględnić
Natka PietruszkiKto kocha risotto, ten pokocha i kaszotto! Kremowe, pyszne i grzybowe danie na bazie kaszy pęczak – w tym wydaniu sprawdzi się również jako danie świąteczne
FlymetothespoonZupa dyniowa z soczewicą. Zupa z dyni Gęsta i kremowa zupa z dyni z soczewicą, marchewką i podsmażoną cebulą. Zupa dyniowa doprawiona
Moja Książka KucharskaNa wigilijnym stole nie może zabraknąć pierogów i uszek. Zwykle robi się je z leśnymi grzybami lub z kapustą i grzybami. Alternatywą dla nich będą uszka
okolicepalnika.pl