obiad - 94112 przepisów (strona:311/6275)

Kotlety z kaszą gryczaną i pieczarkami 74

szczelną pokrywką przykrywam ściereczką, otulam ręcznikiem lub kocem i zostawiam ciepłym miejscu na około 20 minut (kładę ją spać ;) ). Kaszę w ten sposób można przygotować dużo wcześniej przed obiadem i mamy pewność, że długo będzie ciepła. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy. Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Na niewielkiej ilości oleju obsmażamy

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z cukinii 67

Zapraszam Was dzisiaj na pyszną, bezmięsną tartę z cukinii. Idealna na obiad lub lekką kolację, świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta z cukinii Składniki 500 g (waga cukinii bez pestek) 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 100 g sera żółtego (dowolny) 1 średnia cebula 2 łyżki posiekanej natki

To co lubię - gotuję i polecam
Indyk z warzywami 80

Szybkie, smaczne i sycące danie, idealne na obiad lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk z warzywami Składniki 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku

To co lubię - gotuję i polecam
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą. 80

Zapraszam Was dzisiaj na smaczny bezmięsny obiad z makaronem. To kolejna propozycja wegetariańska na blogu. Makaron ze szpinakiem i serkiem ricotta to smaczny duet. Doskonale smakuje zarówno w dniu przygotowania jak i następnego dnia. Smacznie, zdrowo i sycąco. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cannelloni ze szpinakiem i ricottą Składniki Składniki na farsz: 450 g szpinaku mrożonego (liście lub mielony

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta ze szparagami 69

Sezon na szparagi trwa, a ja dzisiaj zapraszam Was na pyszną kremową tartę ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Tarta ze szparagami to świetny pomysł na smaczny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta ze szparagami Keyword szparagi, tarta ze szparagami Składniki Składniki na tartę: 250 g mąki pszennej 130 g masła 1 jajko ½ łyżeczki soli Składniki na farsz: 0,5 pęczka

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z serem 91

Pierogi z serem, idealne na obiad czy podwieczorek. U mnie dzisiaj z borówkami i bitą śmietaną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Ser – farsz 500 g sera białego śmietankowego lub półtłustego 2 łyżki cukru brązowego 50 ml śmietanki dodajemy jeśli ser jest zbyt suchy Dodatki: garść ulubionych owoców 100 ml śmietanki 30 % lub 36 % 2-3 łyżeczki cukru pudru Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka warzywna 79

Dzisiaj przepis na zapiekankę warzywną, kolorową, pełną witamin. Idealna na obiad lub lekką kolację. To także świetny sposób na zachęcenie dzieci do zjedzenia porcji warzyw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Warzywa 100 g cukinii umyta, pokrojona w półplasterki 100 g papryki (kolor dowolny) pokrojona w kostkę 200 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej) fasolkę kroimy na 2-3 cm kawałki

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron ze szpinakiem 92

swojej lodówce zawsze mam szpinak, ale jeśli nie macie świeżego spokojnie można dodać szpinak mrożony, który rozpuści się już na patelni. Makaron ze szpinakiem to idealny pomysł na obiad gdy macie naprawdę mało czasu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 100 g szynki prosciutto, szwarcwaldzka itp. lub ostatecznie chudy boczek 150 g szpinaku

To co lubię - gotuję i polecam
Pieczone ziemniaki. Jak zrobić pieczone ziemniaki. 78

Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do obiadu. Kiedy macie już dosyć zwykłych, gotowanych ziemniaków zróbcie wersję pieczoną. Ja najbardziej lubię najpierw podgotować je kilka minut (około 10), a dopiero potem obtoczyć je w przyprawach i upiec. Wg mnie skórka na nich jest bardziej chrupiąca. Do pieczonym ziemniaków lubię też dodać kilka ząbków czosnku (w łupinach), który nadaje im piękny zapach

To co lubię - gotuję i polecam
Zielona tarta z warzywami. 95

Tarta warzywna to świetny pomysł na posiłek dla całej rodziny. Idealnie pasuje na obiad, kolację czy jako smaczny posiłek do pracy. Smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. To także doskonały sposób na to, żeby przemycić trochę warzyw, a w moim przypadku jajek do codziennej diety naszych maluchów. Ciasto można przygotować dzień wcześniej, zajmie Wam to dosłownie chwilę. Należy

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem serowym. 63

jednak spróbujcie najpierw wersji wegetariańskiej. Przepis ten powstał spontanicznie czyli tak, jak powstaje wiele przepisów na zapiekanki, a efekt zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Podczas czyszczenia lodówki powstał przepis na obiad w wersji zero waste (gospodarnie). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem serowym. Składniki 1 paczka makaronu (drobny) 400 g (u mnie mini rurki z warzywami

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta ze szparagami, cukinią oraz fetą. 99

szparagami, cukinią oraz serem feta. Smaczny pomysł na danie bez mięsa, dzięki dodatkowi fety smak jest wyrazisty, a konsystencja kremowa. Tarta z zielonymi szparagami to smaczny pomysł na obiad lub kolację. Spód do tarty można przgotować wcześniej, a później tylko wrzucić ją na godzinę do piekarnika i mamy pyszny i zdrowy posiłek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta ze szparagami cukinią

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z wiśniami. 89

słodko z owocami lub serem jak i te wytrawne. Z pierogami z wiśniami mam wyjątkowo miłe wspomnienia :). Uwielbiają je dzieci i dorośli. To smaczny pomysł na lekki, letni obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pierogi z wiśniami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Porcje 44 Składniki Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej 2 żółtka 1 łyżka

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z jagodami. 149

Przepis na smaczny, letni obiad. Pewnie dla wielu z Was makaron z jagodami to wspomnienie z dzieciństwa. Minęło już dobrych kilka lat kiedy jadłam go ostatnio i zupełnie o nim zapomniałam. W tym roku u nas jest mnóstwo jagód, więc przygotowując kolejną porcję jagodzianek nie mogło zabraknąć makaronu z jagodami. Uwielbiam jagody, są bardzo zdrowe, jednak należy pamiętać żeby przed

To co lubię - gotuję i polecam
Surówka z (młodej) białej kapusty. 85

Przepis na pyszną surówkę z młodej, białej kapusty. Bardzo popularna i chyba moja ulubiona surówka do obiadu. Zdrowa, a jeśli przygotujemy ją z jogurtem lub oliwą jest również niskokaloryczna. Do przygotowania tej surówki najlepiej wybierajcie kapustę, która nie jest pryskana i sztucznie nawożona. Surówka z takiej kapusty będzie zdrowa i na pewno nie będzie gorzka. Taka surówka z białej kapusty

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania