obiad - 94612 przepisów (strona:310/6308)

Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem 95

mnie dzisiaj jarski obiad, kotlety jajeczne. Były już kotlety jajeczne z kukurydzą , a dzisiaj klasycznie. Szybko, smacznie i zdrowo. Świetnie smakują również na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kotlety jajeczne ze szczypiorkiem Składniki 10 jajek ugotowanych na twardo 2 surowe jajka bułka tarta 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól pieprz olej do smażenia Instrukcje Ugotowane na twardo jajka, obieramy i kroimy

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron z serem 76

taki jest, do tego jeszcze świetnie smakuje. Ja zrobiłam z domowym makaronem , ale każdy ulubiony Wasz będzie tu świetnie pasował, do tego dobry gatunkowo ser i mamy pyszny obiad lub kolację. A Wy jakie macie swoje ulubione, ekspresowe dania? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron z serem Składniki 300 g makaronu 150 g białego sera (półtłustego lub śmietankowego) 1 łyżka

To co lubię - gotuję i polecam
Pita z kurczakiem i warzywami 89

rosołu. Dzisiaj chciałabym Wam przedstawić jedną z propozycji jak możecie je wykorzystać. Zapraszam na pyszne pity wypełnione kawałkami kurczaka i sezonowymi warzywami. Jest to świetna propozycja na piknik, obiad do pracy, czy nawet drugie danie. Ja robię je właśnie z mięsa z rosołu, które lekko podsmażam, a także z grillowanym kurczakiem, albo wersję wegetariańską z samymi warzywami. Możliwości jest wiele

To co lubię - gotuję i polecam
Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem 93

wyobrażam sobie obiadu bez pysznej i zdrowej surówki. Co jakiś przygotowuję inną, pyszną surówkę i w sumie tych najbardziej ulubionych mam już kilka. A Wy macie swoją ulubioną surówkę? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Surówka z kapusty pekińskiej z porem i ogórkiem Składniki 1 główka kapusty pekińskiej lub pół dużej 2 gruntowe, świeże ogórki 2 ogórki kiszonej 1 mały

To co lubię - gotuję i polecam
Kluseczki dyniowe – kopytka 96

Propozycja na szybki, smaczny obiad. Jeśli lubicie kopytka to te z dynią z pewnością Wam posmakują, okraszone cebulką lub polane roztopionym masłem smakują wybornie. :)  Idealne dla małych i dużych. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Kluseczki dyniowe – kopytka Składniki 800 g świeżej dyni Hokkaido 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki żytniej mogą być 2 szklanki pszennej 2 jajka

To co lubię - gotuję i polecam
Pulled pork – szarpana wieprzowina 93

podczas pieczenia nie trzeba w ogóle do niej zaglądać. Zróbcie chociaż raz, a z pewnością wrócicie do tego przepisu. Upieczona w ten sposób wieprzowina będzie idealnym daniem na uroczysty obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Pulled pork – szarpana wieprzowina Składniki 2,5 kg łopatki wieprzowej Składniki na marynatę: 1 łyżeczka chilli (opcjonalnie) 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka kminu rzymskiego

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron w sosie paprykowym 78

Makaron penne w sosie paprykowym to propozycja na pyszny piątkowy obiad, ale jeśli lubicie możecie dodać do niego kawałki podsmażonego kurczaka lub indyka. Dzięki temu, że cebula i czosnek zostały wcześniej podpieczone w piekarniku lekko się skarmelizowały, a tym samym stały się łagodniejsze i smaczniejsze. Mam nadzieję, że ten przepis przypadnie Wam do gustu. Zapraszam :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Makaron

To co lubię - gotuję i polecam
Kotlety z kaszą gryczaną i pieczarkami 87

szczelną pokrywką przykrywam ściereczką, otulam ręcznikiem lub kocem i zostawiam ciepłym miejscu na około 20 minut (kładę ją spać ;) ). Kaszę w ten sposób można przygotować dużo wcześniej przed obiadem i mamy pewność, że długo będzie ciepła. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy. Pieczarki obieramy i kroimy na małe kawałki. Na niewielkiej ilości oleju obsmażamy

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta z cukinii 75

Zapraszam Was dzisiaj na pyszną, bezmięsną tartę z cukinii. Idealna na obiad lub lekką kolację, świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Smaczna zarówno na ciepło jak i na zimno. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta z cukinii Składniki 500 g (waga cukinii bez pestek) 3 jajka 2 łyżki bułki tartej 100 g sera żółtego (dowolny) 1 średnia cebula 2 łyżki posiekanej natki

To co lubię - gotuję i polecam
Indyk z warzywami 90

Szybkie, smaczne i sycące danie, idealne na obiad lub kolację. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Indyk z warzywami Składniki 500 g piersi z indyka 1 średnia cebula 1 średnia cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 200 g fasolki szparagowej żółtej 200 g fasolki szparagowej zielonej 4 średnie ziemniaki 2 ząbki czosnku świeżego lub pół łyżeczki suszonego 1 gałązka świeżego tymianku

To co lubię - gotuję i polecam
Cannelloni ze szpinakiem i ricottą. 93

Zapraszam Was dzisiaj na smaczny bezmięsny obiad z makaronem. To kolejna propozycja wegetariańska na blogu. Makaron ze szpinakiem i serkiem ricotta to smaczny duet. Doskonale smakuje zarówno w dniu przygotowania jak i następnego dnia. Smacznie, zdrowo i sycąco. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Cannelloni ze szpinakiem i ricottą Składniki Składniki na farsz: 450 g szpinaku mrożonego (liście lub mielony

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta ze szparagami 81

Sezon na szparagi trwa, a ja dzisiaj zapraszam Was na pyszną kremową tartę ze szparagami i pomidorkami koktajlowymi. Tarta ze szparagami to świetny pomysł na smaczny obiad. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Tarta ze szparagami Keyword szparagi, tarta ze szparagami Składniki Składniki na tartę: 250 g mąki pszennej 130 g masła 1 jajko ½ łyżeczki soli Składniki na farsz: 0,5 pęczka

To co lubię - gotuję i polecam
Pierogi z serem 115

Pierogi z serem, idealne na obiad czy podwieczorek. U mnie dzisiaj z borówkami i bitą śmietaną. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Ser – farsz 500 g sera białego śmietankowego lub półtłustego 2 łyżki cukru brązowego 50 ml śmietanki dodajemy jeśli ser jest zbyt suchy Dodatki: garść ulubionych owoców 100 ml śmietanki 30 % lub 36 % 2-3 łyżeczki cukru pudru Składniki

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka warzywna 97

Dzisiaj przepis na zapiekankę warzywną, kolorową, pełną witamin. Idealna na obiad lub lekką kolację. To także świetny sposób na zachęcenie dzieci do zjedzenia porcji warzyw. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki Warzywa 100 g cukinii umyta, pokrojona w półplasterki 100 g papryki (kolor dowolny) pokrojona w kostkę 200 g fasolki szparagowej (zielonej lub żółtej) fasolkę kroimy na 2-3 cm kawałki

To co lubię - gotuję i polecam
Makaron ze szpinakiem 102

swojej lodówce zawsze mam szpinak, ale jeśli nie macie świeżego spokojnie można dodać szpinak mrożony, który rozpuści się już na patelni. Makaron ze szpinakiem to idealny pomysł na obiad gdy macie naprawdę mało czasu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Składniki 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 100 g szynki prosciutto, szwarcwaldzka itp. lub ostatecznie chudy boczek 150 g szpinaku

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania