Szpecle z serem i cebulką (Käsespätzle)

Szpecle z serem i cebulką (Käsespätzle)

Szpecle z serem i cebulką (Käsespätzle)

Przepis na : obiad

Tradycyjny, prosty przepis na Käsespätzle – sycące szpecle, czyli popularne w Alpach kluseczki z serem i podsmażoną na złoto cebulką. Szpecle (Spätzle) to sztandarowe danie kuchni szwabskiej, która uchodzi za prostą i niezbyt wyszukaną, ale za to sycącą i smaczną. Mogą być samodzielną potrawą (podaje się je wówczas z dodatkiem cebuli, sera, boczku bądź kapusty) albo dodatkiem do dań głównych. Popularne powiedzenie mówi: “Jeśli dziewczyna nie potrafi zrobić szpecli to nie jest prawdziwą Szwabką”. Mój t... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu smakowitehistorie.com

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję