Szpecle z serem i cebulką (Käsespätzle)
Szpecle z serem i cebulką (Käsespätzle)
Przepis na : obiad
Tradycyjny, prosty przepis na Käsespätzle – sycące szpecle, czyli popularne w Alpach kluseczki z serem i podsmażoną na złoto cebulką. Szpecle (Spätzle) to sztandarowe danie kuchni szwabskiej, która uchodzi za prostą i niezbyt wyszukaną, ale za to sycącą i smaczną. Mogą być samodzielną potrawą (podaje się je wówczas z dodatkiem cebuli, sera, boczku bądź kapusty) albo dodatkiem do dań głównych. Popularne powiedzenie mówi: “Jeśli dziewczyna nie potrafi zrobić szpecli to nie jest prawdziwą Szwabką”. Mój t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu smakowitehistorie.com
Autor
Magdalena Pinkwart
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, tarta, śniadania, obiad, sałatka, sałatki, zupa, deser, desery, surówka, makaron, boczek, kapustą, do pracy, salatka ziemniaczana, dania z makaronem, prosta zupa, sałatka do pracy, salatka z makaronem, obiad z makaronem, zupa serowa
Inne przepisy z smakowitehistorie.com
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję