Rewelacyjne w smaku mięso, kremowy lekko pikantny sos. To moja propozycja na obiad. Koniecznie musicie spróbować. Danie wymaga od nas trochę pracy, smażenie, miksowanie, pieczenie.... Jednak smak wynagrodzi Wam trud przygotowania. Można podawać z makaronem, ryżem, ziemniakami, kaszą. Jeśli macie ochotę na inne przepisy z mięsem w roli głównej to zapraszam tutaj Składniki 6 udek z kurczaka 2 łyżki
O kuchni z uczuciemłyżka z garnka! To znakomity sos, który możecie wykorzystać do burgerów, posmarować nim tortillę czy podać z kurczakiem do makaronu albo ryżu. Dzięki przetworom, zimową porą możecie zrobić obiad w kilka chwil i to bez dodatku konserwantów. Inspiracja: Filozofia smaku Składniki na ok. 4 słoiki po 240ml: 2 małe cebule 2-3 małe papryki (u mnie czerwona, zielona
Fabryka pomysłówdanie to odpowiedź na pytanie, które ostatnio pojawiło się kiedy razem ze znajomymi jedliśmy obiad: co smacznego można zrobić z pigwy? Wcześniej robiłem dżem, ale najwyraźniej nie była to wystarczająca odpowiedź. W takim razie można też zrobić taki deser. Pigwa jest pieczona z winem - podobnie jak robi się z gruszkami - a następnie podana z doskonałymi lodami waniliowymi. Polecam
Milion SmakówPrzetworów ciąg dalszy. Dziś proponuję sałatkę z ogórków i papryki do słoików. Jest pyszna i chrupiąca. Zimą będzie idealna jako dodatek do obiadów. Składniki: 2 kg ogórków 3 średnie marchewki 4 duże czerwone lub kolorowe papryki 6 cebul 5 ząbków czosnku Zalewa: 1 szklanka octu 2 szklanki wody 1 szklanka cukru 1,5 łyżki soli 5 ziaren ziela angielskiego Ogórki
kuchnia doskiJeżeli w Waszej okolicy rosną sowy (inaczej zwane kanie) to zachęcam do przygotowania wegetariańskich kotletów schabowych. Prosto, szybko i bardzo smacznie! Kapelusze sowy przygotowane w poniższy
UgotowaćPyszny i sycący obiad. Gdy jest teraz sezon na świeże pomidory, robię tylko takie spaghetti. Składniki: (dla 5 osób) 500 gram makaronu spaghetti 500 gram mięsa mielonego z łopatki wieprzowej lub inne 800 gram świeżych pomidorów 1 cebula 1,5 łyżki koncentratu pomidorowego 2 małe ząbki czosnku 3 łyżki oleju łyżeczka oregano łyżeczka bazylii pół łyżeczki carry
Wołowina od rekinajuż pomysł na kolejny wpis Lubimy sałatki za to, że są szybkie w przygotowaniu i sycące. Można je jeść jako przystawkę czy z grzankami jako danie na obiad lub kolację. Drukuj Sałatka z rukoli, malin i brzoskwini z sosem miodowo-musztardowym window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki Sos 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka miodu 1 łyżka octu balsamicznego 5 łyżek oliwy
Mieszam w GarnkuWłoska kuchnia gości u nas bardzo, bardzo często. Z kilku powodów. Dwa głównie z nich to smak potraw i czas ich przygotowania. Kilka podstawowych składników, szybka
Karo in the KitchenPodarowany przez kuzynkę z Kaszub słoiczek zjadłam sama, na stojąco :) Były tak dobre, że postanowiłam przygotować kilka słoiczków na zimę. Są naprawdę rewelacyjne! Można je wykorzystać jako dodatek do obiadu, albo jako świetną przystawkę. Można je podać faszerowane np. kawałkami ostrego sera itp. W wersji, którą poznałam, używa się średnich, pękatych ogórków, które po obraniu przekrawa się wzdłuż
Trzeci talerzósemki, zostały zalane zalewą z wody, octu, cukru i soli. Idealne proporcje zalewy sprawiają, że buraczki nie tracąc słodyczy nabierają jednocześnie ostrości. Takie buraczki to nie tylko dodatek do obiadu, ale świetna baza do lekkiej sałatki, np. z rukolą, fetą i ziarnami słonecznika. Składniki na 4 słoiczki 0,75 l: 3 kg niewielkich buraczków zbliżonej wielkości Zalewa: 4 szklanki przegotowanej
Trzeci talerzformy dekorujemy ciasto wedle uznania całymi ciasteczkami oreo. Można obsypać górę lub boki ciasta pokruszonymi ciasteczkami. Koniec rozmowy na czacie Artykuł Ciasto Oreo pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnepokrojone w ćwiartki jajko oraz pokrojoną w plastry kiełbasę. Żurek podajemy zawsze gorący. Zimny traci swój świetny smak. Artykuł Żurek w chlebie pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneZdrowy obiad o smaku uwielbianego przez wszystkich gyrosa:). Małe, kebabowe kotleciki podbiją podniebienia degustujących. Robi się je szybko i nie wymagają wymyślnych składników. Są pieczone w piekarniku, zrobione z drobiowego mięsa a więc dużo zdrowsze od tradycyjnych mielonych. 500g filetów z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 cebula 1 duża czerwona papryka 1 jajko L 1/2 pęczka natki pietruszki
Szefowa kuchniJeden z moich ulubionych dodatków do obiadu – fasolka szparagowa z bułką tartą. Nie wiem jak Wy, ale ja i moja rodzina wprost za nią przepadamy. Idealnie pasuje do tradycyjnych panierowanych kotletów z piersi kurczaka lub mielonych. Polecam ją również w towarzystwie domowego gyrosa . Pyszny dodatek, choć lubię ją również zjeść od tak Składniki: około 80 g fasoli szparagowej
Słodkie okruszkimój jutrzejszy obiad, ze względu na rozpoczęcie roku szkolnego zrobiłam go dzień wcześniej. Dodałam do curry bobu, który tak naprawdę rósł sobie na mojej działce jako poplon w celu użyźnienia gleby, więc jakoś specjalnie na niego nie liczyłam, ale jednak dojrzał na tyle, że mogłam go wykorzystać. Zdaję sobie sprawę, że ciężko będzie teraz kupić bób, ale śmiało można
greenscarf