połowie duszenia obrócić, następnie bez przykrycia na dużym ogniu z 2 minuty do odparowania wody mielone są soczyste, kruche, ostre, smaczne i smakują na ciepło na ciepło na obiad i na zimno do pieczywa.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięProsty przepis na szybki i zdrowy codzienny obiad. Filety białej ryby np. dorsza bałtyckiego, morszczuka, mintaja, miruny, w cieniutkiej panierce z curry w proszku i mąki pszennej. Usmażone na klarowanym maśle ( lub zwykłym maśle z którego po podgrzaniu zbieramy powstałą pianę), na koniec udekorowane świeżą papryczką chili i szczypiorkiem. Podane z cząstkami cytryny do wyciśnięcia oraz opcjonalnie także
cool and mintyPlacki ziemniaczane nie nudzą się mojej rodzinie nigdy. Czasem mamy chęć na proste, podane z cukrem lub śmietaną a czasem przygotowuję do nich różne farsze, by stanowiły cały obiad. Składniki: 1 kg ziemniaków 2jajka 3łyżki mąki sól,pieprz farsz: podwójna pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 1 cebula sól,pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie przecier pomidorowy świeża bazylia natka pietruszki
Z Majeczką w kuchniPlacki z kaszy jęczmiennej można zrobić do obiadu zamiast ziemniaków, typowej kaszy gotowanej. Nie wymagają szczególnie dużo pracy, natomiast zmieniają znacząco wygląd potrawy. Idealnie pasują do mięs z sosami. Składniki: 2 woreczki ugotowanej kaszy jęczmiennej 3 jajka 100 ml słodkiej śmietany ( najlepiej 30% ) Mąka Sól Olej do smażenia Wykonanie: Do wystudzonej kaszy dodajemy jajka. śmietanę i kilka łyżek mąki
Smaki EwyDorsz w panierce to doskonały pomysł na piątkowy obiad, jednak ja do piątku nie wytrzymałam i zrobiłam rybę dziś :) Skropiony sokiem z cytryny smakuje obłędnie, koniecznie musicie wypróbować. Składniki: * 6-7 kawałków filetu z dorsza * pół cytryny * pół natki koperku drobno posiekany * łyżeczka soli * 3/4 szklanki mąki * 3/4 szklanki bułki tartej * 2 jajka * olej do smażenia Wykonanie: Dorsza skropić
Zrób to smaczniekońcu formę wykładam papierem do pieczenia i przelewam gotową masę. Chłodna masę odkładamy do lodówki na ok 2-3 godziny. Artykuł Blok czekoladowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneAromatyczny sos,który doskonale pasuje do makaronu,pizzy oraz wszelkich mięsnych dań. Warto poświęcić czas na jego przygotowanie by zimą otworzyć taki pachnący słoiczek i przygotować szybki obiad,szczególnie gdy brakuje nam czasu.Uwielbiam mieć w swojej piwnicy parę takich słoiczków i Was również zachęcam do zrobienia sosiku. Składniki: 3 kg bardzo dojrzałych pomidorów 1 główka czosnku mnóstwo świeżej
Niespełnione zdolności kulinarneRobiłam już pieczarki z mięskiem teraz czas na troszkę inne z farszem warzywnym.Bardzo smaczne i troszkę mniej kaloryczne.Śmiało można jeść na ciepło jak na zimno.Do obiadu lub przekąskę tak same :) Składniki: 10 dużych pieczarek cukinia obrana i starta 400 g papryka czerwona 1 szt papryka biała 1 szt czosnek 3 ząbki sprasowany sol i pieprz do smaku ser gouda
Różowa kuchniaDzisiaj zapraszam na domowe pizzerki, pyszne aromatyczne w sam raz na obiad lub na popołudniową przekąskę. Do ciasta użyłam mąki Młynów Stoisław. wszystkich zainteresowanych produktami zapraszam na stronę internetową http://www.stoislaw.com.pl/pl/ produkty możliwe do zakupienia również w sklepie firmowym online : http://www.mlynystoislaw.pl/ Młyny Stoisław to długoletnia tradycja i najlepsza jakość produktów. Zapraszam :) Składniki: 400 g mąki pszennej
Sama słodycz i szczypta chilizaopatrzyć się w szkolnym sklepiku ;) A teraz coraz więcej osób ma swoje zapakowane pyszności. W pracy mam stołówkę i za niedużą cenę można zjeść zarówno śniadanie jak i obiad, zazwyczaj w kilku wariantach do wyboru. Próbowałam tam się stołować przez tydzień i wymiękłam. Zbyt monotonnie. To właśnie pomogło mi w podjęciu decyzji o przygotowaniu lunchboxów. Staram się, żeby
Czerwona PorzeczkaCienkie filety z kurczaka zamarynowane w occie balsamicznym i usmażone na patelni grillowej. Są soczyste, mięciutkie, delikatne. Bardzo szybkie w przygotowaniu. Zalewę w której marynowało
cool and mintykroimy w ukośne kawałki. W garnku zagotowujemy wodę z olejem i wrzucamy kopytka - gotujemy jeszcze około 1-2 minuty po wypłynięciu kopytek. Kopytka można podać zamiast ziemniaków do obiadu, polane masełkiem z podsmażoną cebulką i surówką. Smacznego
Moje-pitraszeniekwatery letnikom. Jej wspomnieniem z dzieciństwa są przepyszne zapachy dochodzące z kuchni, gdy goście, którzy ze względu na koszerną dietę nie mogli stołować się na mieście, gotowali sobie domowe obiady w kuchni jej rodziców. W ten sposób dorosła już Nida postanowiła, że swój pobyt w Izraelu poświęci na zbieranie przepisów, żeby odkryć, dlaczego ta kuchnia jest taka pyszna. Pierwsze przepisy
Ugotowane pozamiataneTagliatelle z kurczakiem, s zpinakiem i s uszonymi Pomidorami w sosie śmietanowym to proste, a zarazem eleganckie danie, które doskonale sprawdzi się jako codzienny obiad, ale także romantyczna kolacja. Smak tego dania jest wyjątkowy, a wręcz zaskakująco pyszny. Połączenie szpinaku z suszonymi pomidorami w delikatnym sosie śmietanowym, wyraźnym akcentem czosnku i soczystym kurczakiem tworzy bardzo smaczną potrawę, którą z pewnością
Słodka Stronaznów będę musiała wymyślić! Dziś mam dla Was przepis na przepyszne klopsiki z cukinii ( takie Zucchini balls ), które są fajnym pomysłem zarówno jako samodzielne danie lub też dodatek do obiadu. Świetnie smakują z sosem jogurtowo-czosnkowym! Na imprezie można je nadziać na drewniane patyczki lub wykałaczki – z całą pewnością zrobią furorę! Polecam! SKŁADNIKI: * starta cukinia – 2 szkl * duże
Ostra na Słodko