Szybka zapiekanka makaronowa z gotowanym kurczakiem. Wykorzystałam kurczaka gotowanego w rosole i makaron, który pozostał z obiadu. Szybka w wykonaniu i jeszcze szybciej zniknęła. Nic dziwnego skoro w domu jest sporo amatorów takich dań. Inne pomysły na zapiekanki znajdziecie tutaj , a uzbierało się ich już bardzo dużo. Składniki 300 g ugotowanego makaronu gotowany kurczak (miałam udka i pierś z rosołu
O kuchni z uczucieminformacje. Muszę przyznać, że mnie, jako blogerkę kulinarną najbardziej zainteresowała ostatnia część książki, czyli dodatek, w którym znajdują się przepisy. Znajdziemy tam energetyzujące śniadania, drugie śniadania i podwieczorki, obiady i kolacje. Przepisy są bardzo proste i urozmaicone. Autorka pisze też o produktach, które powinny się znaleźć - must eat - w naszej codziennej diecie, czyli warzywach, suchych nasionach roślin strączkowych, świeżych owocach
Kulinarne przygody Gatityzewnątrz. Sekret tkwi w dodaniu gazowanej wody i świeżo zmielonych przypraw, tj. kolendry i kminku. Podawajcie w bułce z dodatkami jak do hamburgera. Możecie też dodać je do obiadu, wystarczy jakaś sałatka, np. z sałaty maślanej i jogurtu, do tego ziemniaki lub ryż...:) Składniki (na 7 burgerów): 500 g mięsa świeżo zmielonego z indyka 1 średnia cebula masło klarowane sól
Zasmakuj KuchniWitam serdecznie Propozycja na pyszne danie z fasolką szparagową i piersią kurczaka, danie jest proste w przygotowaniu i może być podane na obiad lub kolację. Jest obecnie sezon na fasolkę szparagową więc polecam wypróbować przepis. Do przygotowania fasolki szparagowej będziemy potrzebować: Garnek o pojemności około 3,5 L około 600 g piersi z kurczaka przyprawy do kurczaka: 1 łyżeczka tymianku
Uwaga Babcia Gotujenastępnie szpinak - następnie składamy naleśnik w pół, przyklepujemy nieco, trzymamy kilka sekund jeszcze na patelni i kładziemy na talerz. I mamy najsmaczniejsze, najprostsze i najtańsze danie na obiad
W Moim Magicznym DomuMizeria to chyba zaraz obok fasolki szparagowej najpopularniejszy letni dodatek do obiadu. Każdy ma na nią swój niezawodny sposób - jedni uznają taką robioną tylko na śmietanie, drudzy dodają jogurt a jeszcze inni ścierają ogórki na tarce, a nie na plasterki. Ja dziś przedstawiam swoją. Z nutą czosnkową i dużą ilością koperku :) Moją mizerię znajdziecie również w najnowszym numerze magazynu Życie
My simple kitchenBardzo smaczna surówka do obiadu z czerwonej kapusty, marchewki oraz pora, często przyrządzam ją do dań mięsnych. Składniki: 0,5 główki kapusty czerwonej 1 marchewka kawałek pora sól,pieprz cukier sok z cytryny olej Sposób przygotowania: Kapustę szatkujemy na szatkownicy lub ścieramy na tarce o grubych oczkach, lekko solimy, pozostawiamy na kilka minut żeby zmiękła. Marchewkę obieramy, ścieramy
Bajeczna KuchniaLato w pełni więc jest większa ochota na lżejsze dania, sałatki albo nawet kanapki zamiast porządnego obiadu. Ale my samą sałatą żyć nie umiemy, zawsze byliśmy mięsożerni więc czasami do sałatek wrzucam coś konkretniejszego czyli chociaż odrobinę mięsa . Lubię łączyć je z sezonowymi owocami by różne smaki uzupełniały się. I tak właśnie wczoraj powstała pyszna sałatka z grillowanymi kiełbaskami, czereśniami
Smaczna Pyzapyszny obiad z warzywami, a do tego kasza i pyszne smażone żeberka.Dwa w jednym.Smacznie i zdrowo. Składniki na sos: Cukinia 400 g fasolka szparagowa zielona i żółta po 100 g pomidory 3 szt koperek pęczek natka pietruszki sól i pieprz do smaku ziele angielskie 3 szt listek laurowy 3 szt Dodatkowo : żeberka 1 kg sól i pieprz
Różowa kuchniaOgródki obrodzily we wspaniałe cukinię ,warto więc zacząć robić przetwory o raz obiady z cukinią wroli głównej.Dziś polecam zrobienie pysznego lecza ,ale nie do słoika tylko jako danie obiadowe,gęste,smaczne z warzywa mi w pomidorowym sosie.Polecam. Bulion warzywny 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 cukinia po 1 marchewce i pietruszce 1/2 selera 10 dag.szynki w plastrach
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkigęsi jest foie gras – wątróbka z gęsi (danie pochodzi z kuchni francuskiej). W naszym kraju gęsinę jemy […] Artykuł Gęsie udka pieczone w piwie – pomysł na świąteczny obiad pochodzi z serwisu Wiszniówka
Wiszniówkaogarnia, a ja nie mam nic przeciwko 🙂 Tym razem połączyłam dynię z klasycznymi gnocchami i zwieńczyłam dzieło pysznym sosem serowym. Powstało danie mocno rozgrzewające i sycące, idealne na listopadowy obiad. Mój mąż czasem wspomina gnocchi, które zdarzyło mu się jesć w Rzymie. Podawano je w zwykłej stołówce i […] Artykuł Gnocchi dyniowe zapiekane w sosie ziołowo-serowym pochodzi
WiszniówkaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Szpecle to mączne kluseczki wywodzące się z niemieckiej kuchni południowych landów. Spätzle to dłuższe kluseczki, knöpfle są bardziej okrągłe – …
My Blueberry CornerJeśli nie macie pomysłu na obiad to takie bitki będą doskonałe,z pewnością posmakują każdemu,w szczególności mężczyznom. Składniki: ok 1 kg szynki ( ewent łopatki) 2duże cebule 1 duża marchewka 2 kiszone ogórki 3-4 liście laurowe 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 3-4 ząbki czosnku sól,pieprz Mięso umyć,osuszyć i pokroić w plastry.Lekko rozbić,posolić
Niespełnione zdolności kulinarneZupa swoim składem i konsystencją przypomina greckie tzatziki. Nie jest jednak używana jako sos tylko jako pierwsze danie obiadowe. Z doświadczenia powiem, że w zupełności może wystarczyć jako cały obiad
Milion Smaków