Fritatta to danie które podaję zazwyczaj na kolację, ale w wersji jaką dziś Wam przedstawiam świetnie sprawdziła się na obiad. W smaku bardzo przypomina hiszpańską tortillę, ale jest przygotowana w zdrowszy sposób. Polecam :) pół czerwonej cebuli pół pęczka szczypiorku łyżka masła klarowanego 2 pomidory malinowe pół kilo ziemniaków 6 jajek pół dużego oscypka lub 2 małe spora szczypta soli i pieprzu łyżka świeżej posiekanej bazylii cytrynowej Ziemniaki kroimy w kosteczkę i gotujemy do miękkości. Piekarnik nagrzew... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...