smażenia ryż (ugotować w ilości wedle uznania) Przygotowanie: Najlepiej, jeżeli na noc, dzień przed przygotowywaniem tego dania namoczycie wszystkie strączki, mi się przypomniało o tym o 12, kiedy obiad był zaplanowany na 14, cóż, wyrobiłam się na 14.30. Wrzuciłam suche ziarna do garnka, zalałam ciepłą wodą, pomoczyłam godzinę, po czym, gotowałam je razem przez 1 i 10 minut. Zakładam
greenscarfSkładniki: 250 g makaronu (u mnie mafaldine, Lubella); 1 średnie, dojrzałe awokado; 1 żółtko jaja; 1/2 szklanki startego parmezanu + odrobina do posypania po wierzchu; 1/2 szklanki
Gospodyni Miejskatemperaturze 200 stopni do uzyskania złotego koloru. Podczas pieczenia mieszamy grzanki by się upiekły z każdej strony. Zupę podajemy z grzankami :-) I gotowe-pyszne danie na jesienny obiad :-) Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutakie połączenie u nas. Przyznać trzeba, że makaron z kurczakiem i warzywami idealnie komponuje się przez cały rok. Do jej przygotowania można użyć makaronu, który pozostał nam z obiadu... Kolorowa sałatka z makronem spagetti Składniki : około 100 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 wędzone udko z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewek 150 g sera feta papryka żółta pół
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBardzo lubię nadziewaną cukinię i paprykę. Dziś właśnie jest cukinia. Użyłam takiej sporej cukinii, więc będzie też na kolację lub jutro na obiad. Wystarczy podgrzać i gotowe. Zamiast cebuli świeżej dałam prażoną, oj jak ja lubię prażoną cebulkę. Mogę ją jeść codziennie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczasu, to często się spotykałyśmy i razem coś pichciłyśmy. Zawsze upiekłyśmy ciacho i coś pysznego zrobiłyśmy na kolację, oczywiście pogadałyśmy też :). Część czerwonej papryki już spożytkowałam. Dwie wzięłam do obiadu. W niedzielę zrobiłam podudzia z ryżem i papryką czerwoną. Mięso najpierw podsmażyłam, później ułożyłam je na ryżu z warzywami, podlanym bulionem i gotowałam na małym ogniu, aż do miękkości. Całość
Zakątek rozkoszy kulinarnychDelikatna, aromatyczna, z ziarenkami pieprzu i kolendry o maślano-cytrynowym smaku. Dodałam do takiego obiadu żółtą fasolę wymieszaną z zielonym groszkiem i kilkoma kwiatami brokułów. Świetnie komponuje się także z sosem chrzanowym i puree z zielonego groszku. Do tego ziemniaczki lub kasza jaglana. Zdrowo, smacznie i łatwo;D Składniki: 360 g polędwicy z dorsza sól, szczypta świeżo mielonego
Zasmakuj Kuchnigotować z naturalnych składników i sklepowe działy z przetworzonymi daniami omijam szerokim łukiem. Jednak czasami bywają dni gdy wracam z pracy tak zmęczona i głodna, że chciałabym przygotować pyszny obiad w najszybszy możliwy sposób. Wtedy zdarza mi się kupić gotowe kopytka i podać je tak jak dziś Wam przedstawiam. Najlepiej byłoby przyrządzić je samemu, ale jeśli nie macie
Mienta blogRisotto z dodatkiem cydru jabłkowego , sera pleśniowego, groszku oraz bardzo aromatycznych ziół, m.in. szałwii, tymianku i rukwi wodnej. Niesamowicie smaczne i bardzo aromatyczne! Jest świetnym pomysłem na lekki, rodzinny obiad, czy też romantyczną kolację. Gwarantuję, że każdy z przyjemnością sięgnie po dokładkę! SKŁADNIKI: * ryż do risotto – ok.200 g * groszek zielony ( może być mrożony ) – 1 szkl * ser pleśniowy typu
Ostra na Słodkodobrej jakości. Innych sklepów nie sprawdzałam więc jeśli wiecie o jakimś z pysznymi owocami morza to zdradźcie mi jego adres. Potrawę można zrobić w 15 minut a pyszny obiad zaspokoi nasz głód. Polecam serdecznie. Małże w pomidorach z kokosem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieczym ubolewam. Zdecydowanie częściej trafiam na policzki wołowe, które równie dobre jeśli nie lepsze. Dobre mięso uduszone w pysznym sosie podane z kluseczkami to doskonałe danie na jesienny obiad. Kupując policzki, zarówno wołowe jak i wieprzowe, kupujecie dobrej jakości czyste mięso bez kości, nadające się doskonale do duszenia , gotowania czy pieczenia. Rozejrzyjcie się za nim bo jest warte zainteresowania. ROZWIŃ
Smaczna PyzaRozpoczynamy kolejny tydzień. Na obiad proponuję niezwykle soczyste i smaczne żeberka. Przygotowałam je zapiekając w coca coli, która nadała fajnego smaczka dla mięsa. Jeśli jeszcze nie wypróbowaliście takiego sposobu to polecam. Szybkie do przygotowania, nic trudnego. Wyjdą każdemu. Składniki: 1 kg żeberek- ja użyłam trójkątów ( odcięłam kość i uzyskałam kawałek fajnego mięsa) sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
Z Majeczką w kuchniTarta na kruchym cieście z maślanym, słodkim kremem pistacjowym i śliwkami, to prawdziwa rozkosz dla podniebienia rozpływająca si ę w ustach. Idealny deser do podania po rodzinnym obiedzie, słodki dodatek do kawy. Smacznego! **** La torta di pasta frolla con ripieno di crema ai pistacchi è una vera delizia per il palato. La crostata è ideale da servire
La grande e la piccola cuocazjem nawet z nią.Mam jeszcze kilka świetnych przepisów ,których do tej pory nie zrobiłam stamtąd,a które są warte zrobienia.Tak więc wszystko przed nami.Dzis zapraszam na obiad z kurczaka i makaron z przepyszne sosem z fasoli.Zapraszam. 1 kg.podudzi 1 puszka czerwonej fasoli 0.5kg.pomidorów 1 łyżka sosu tomato 125 czerwonego wina włoskiego-wytrawne 2 cebule 3 ząbki czosnku
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszybkie. Taki właśnie jest makaron z serem. Pamiętam takie makarony z dzieciństwa i smak wyborny, babcia posypywała go jeszcze cukrem, pycha. Ja trochę przepis unowocześniłam i wyszedł pyszny obiad, polecam. Makaron czekoladowy z prawdziwym kakao produkuje E.Wedel, jest ok na słodko i wytrawnie i dlatego go polecam. Czekoladowy makaron z serem i borówką amerykańską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie