Udziec indyczy z grzybami Udziec z indyka, serwowany z dodatkiem leśnych grzybów w pomidorowo porowym sosie, jest gwarancją sukcesu każdego obiadu. składniki dla 6 osób marynata do mięsa 1,5 kg udźca z indyka 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżki domowego maggi szczypta lubczyku szczypta suszonego czosnku szczypta papryki słodkiej sól, pieprz
Miód i pieprzSyty i wydajny obiad dla tych, którzy lubią ziemniaki. Składniki ok. 1 kg ziemniaków 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 2 duże cebule 1 puszka krojonych pomidorów 100 ml … Czytaj dalej Zapiekanka ziemniaczana
czarrna od kuchniBędzie pyszny obiad, tak sobie postanowiłam, tylko co tam w lodówce zostało nie zjedzone? Szpinak jest, trochę papryczek padrón, trochę śmietany, co tu zrobić? Znalazłam także kilka ziemniaków i oto co wymyśliłam. Zapiekłam wszystko w piekarniku, dodałam kilka jaj i w rezultacie wyszło pyszne, tak jak zakładałam i pożywne danie. Namawiam do zabawy produktami w kuchni. Ziemniaki zapiekane ze szpinakiem
Moje Małe Czarowaniemieszając bułkę podpiekać z 2 minuty (mniej tłuszczu wciągnie i będzie chrupiąca), dodać masło i stopić mieszając na większym ogniu kalafior i fasolkę polać tartą bułką - pyszny dodatek do obiadu lub samodzielne danie np. z jajkiem sadzonym lub do podjadania...............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięŚwietny dodatek do obiadu.Groszek z marchewką w sosie mlecznym możemy podać do ziemniaków,do tego jajko sadzone,ogórek w rękę i obiad na prędce gotowy.Lubię też podawać groszek z marchewką ugotowany,odcedzony, z masłem prawdziwym i rozmarynem-pycha. 2 marchewki 40dag.zielonego groszku lub 2 puszki groszku gotowego 3 łyżeczki cukru sól 1 łyżeczka lub 1.5 płaskiej mąki ziemniaczanej
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiOtworzyłam szafkę i patrze co też w niej mam.Moje oko dojrzało makaron i już wiedziałam co będzie na obiad. Zapiekanka z makaronem i dodatkami. Składniki: makaron kokardki 200 g pomidor 1 szt papryka czerwona 1 szt ogórek korniszon 6 szt koperek świeży do smaku jajka 3 szt mleko 4 łyżki ser żółty 200 g sól i pieprz do smaku
Różowa kuchniapieczarek lub pomidorów. Nie zrobiłam dzisiaj tradycyjnej wersji tylko wegetariańską, z pyszną kaszą gryczaną od Lestello i z warzywami, kapustę też wybrałam delikatniejszą co znacznie skróciło czas przygotowania obiadu. Jako, że lubię czasem nieco pikantniejsze smaki postanowiłam wykorzystać papryczki chili i wyszło bardzo smacznie i zdrowo!. Potrzebujesz: - małą główkę kapusty włoskiej Na farsz: - 20 dag kaszy gryczanej białej - 2 marchewki
Apetyczna babeczkapiekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu możemy opruszyć ciasto cukrem pudrem. AmpedSense.OptimizeAdSpot('3L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('3R'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('BP') Artykuł Szarlotka pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, śniadania, obiady, kolacje - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnewarzyw po azjatycku, wychodzą takie dłuższe, cienkie wiórki wsypać kukurydzę odsączoną z wody, wlać syrop klonowy do smaku dodać jogurt i wszystko dobrze wymieszać - zdrowa, smaczna surówka doskonała do obiadu ale też i do podjadania...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięsmażenia ryż (ugotować w ilości wedle uznania) Przygotowanie: Najlepiej, jeżeli na noc, dzień przed przygotowywaniem tego dania namoczycie wszystkie strączki, mi się przypomniało o tym o 12, kiedy obiad był zaplanowany na 14, cóż, wyrobiłam się na 14.30. Wrzuciłam suche ziarna do garnka, zalałam ciepłą wodą, pomoczyłam godzinę, po czym, gotowałam je razem przez 1 i 10 minut. Zakładam
greenscarfSkładniki: 250 g makaronu (u mnie mafaldine, Lubella); 1 średnie, dojrzałe awokado; 1 żółtko jaja; 1/2 szklanki startego parmezanu + odrobina do posypania po wierzchu; 1/2 szklanki
Gospodyni Miejskatemperaturze 200 stopni do uzyskania złotego koloru. Podczas pieczenia mieszamy grzanki by się upiekły z każdej strony. Zupę podajemy z grzankami :-) I gotowe-pyszne danie na jesienny obiad :-) Polecam i życzę smacznego
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokutakie połączenie u nas. Przyznać trzeba, że makaron z kurczakiem i warzywami idealnie komponuje się przez cały rok. Do jej przygotowania można użyć makaronu, który pozostał nam z obiadu... Kolorowa sałatka z makronem spagetti Składniki : około 100 g ugotowanego makaronu spaghetti 1 wędzone udko z kurczaka 10 pomidorków koktajlowych pęczek rzodkiewek 150 g sera feta papryka żółta pół
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiBardzo lubię nadziewaną cukinię i paprykę. Dziś właśnie jest cukinia. Użyłam takiej sporej cukinii, więc będzie też na kolację lub jutro na obiad. Wystarczy podgrzać i gotowe. Zamiast cebuli świeżej dałam prażoną, oj jak ja lubię prażoną cebulkę. Mogę ją jeść codziennie. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchniczasu, to często się spotykałyśmy i razem coś pichciłyśmy. Zawsze upiekłyśmy ciacho i coś pysznego zrobiłyśmy na kolację, oczywiście pogadałyśmy też :). Część czerwonej papryki już spożytkowałam. Dwie wzięłam do obiadu. W niedzielę zrobiłam podudzia z ryżem i papryką czerwoną. Mięso najpierw podsmażyłam, później ułożyłam je na ryżu z warzywami, podlanym bulionem i gotowałam na małym ogniu, aż do miękkości. Całość
Zakątek rozkoszy kulinarnych