więc kakao z bitą śmietaną i zajadając się cytrynowo-marcepanowymi ciasteczkami , snułam plany na kolejne dni. Pierniczki i bułeczki z kardamonem, trzy rodzaje grzańca i medista z ziemniakami na obiad. Do tego napalić w kominku, zawinąć się w wełniany koc i... Cieszyć się chwilą. Przedświąteczne upojenie. Dziś więc pierwszy przepis na pierniczki. Znalazłam go w duńskim magazynie Julesmag
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDzisiaj zapraszam wszystkich zabieganych na szybki, jesienny obiad. Pyszne spaghetti z pomidorami i tuńczykiem. Przygotujecie je w łatwy sposób w 20 minut. Zapraszam! #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposóbnajesień Składniki: 1/2 opakowania makaronu spaghetti Lubella szczypta soli 1 łyżeczka oliwy 6 dojrzałych pomidorów /(lub) pomidory w puszce - 2 puszki tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka 1/2 cebuli 2 łyżki octu winnego
Trufelkowomarnostrastwo jedzenia. W duchu tej filozofii staram się przetwarzać żywność, która nie została zjedzona np. z makaronu przygotowuję sałatkę lub zapiekankę, chleb mielę na bułkę tartą itp. Z wczorajszego obiadu pozostało mi mięso – stało się ono pretekstem do przygotowania pasztecików Paszteciki francuskie z mięsem przepis na ok. 30 pasztecików 2 opakowania ciasta francuskiego jajko ok. 500 g ugotowanego mięsa
365 dni dookoła kuchniProsta i smaczna sałatka do obiadu z papryki i ogórków małosolnych, przygotowanie jej zajęło mi zaledwie kilka minut. Idealna do duszonego mięsa lub grilla, polecam. Składniki: 2 papryki czerwone 6 ogórków małosolnych lub kiszonych 1 cebula cukrowa 2 łyżki oleju lnianego Sól, pieprz Czubryca zielona Sposób przygotowania: Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ogórki małosolne
Bajeczna Kuchniaweekend godziny te są lekko okrojone, ale nadal pozostają klientom szerokie widełki czasowe by bistro odwiedzić. Zamówić można jajecznicę czy granolę o poranku; zupę, makaron lub naleśniki na obiad; albo ciacho i kawę na podwieczorek. Kanapka do rzemieślniczego piwa też się znajdzie :) MOTTO BISTRO CAFE mieści się w centrum gdańskiej dzielnicy Wrzeszcz , jednak na tyle w oddaleniu od głównych ulic
Grunt to przepis!pysznie smakuje. Tym razem wykorzystałam udka z kurczaka i zdecydowanie więcej warzyw w tym paprykę, pomidory, mrożony szpinak do Poltino i brokuły. Do tego ugotowany tylko ryż i obiad gotowy. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikPogoda za oknem nas nie rozpieszcza, wiec trzeba rozgrzewać się od środka. Dlatego mam dzisiaj przepis na danie idealne na tę porę roku...filety z kurczaka
Kuchnia MagdaLenyPożywna i pyszna kanapka dziś na stole. Polecam na obiad, śniadanie czy wczesną kolację, idealna kanapka. Jeśli zapakujecie do pracy czy szkoły wszyscy będą zadowoleni. Indyjska kanapka z kurczakiem i piklami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieRoladki z mięsa mielonego z pieczarkami i serem żółtym to pyszny pomysł na obiad. Podane z ziemniakami z wody i surówką z buraczków lub kapusty, smakują wręcz obłędnie. Sprawdzą się idealnie również jako ciepła przekąska na imprezie. [embed]https://youtu.be/KFD33VUx-00[/embed] Składniki: 500 g mięsa mielonego (dałam z łopatki) jajko 3 łyżki bułki tartej 5-6 pieczarek cebula
e-PrzepisyKulinarnePyszna i treściwa sałatka, którą można potraktować jak obiad, zabrać do pracy, czy zjeść na kolację. Potrzebujemy: 1 brokuł 4 udka z kurczaka 1 szklanka ziaren słonecznika 1 opakowanie makaronu kolanko 400 g Makarony Babuni 4 łyżki majonezu sól, pieprz sok z 1/2 cytryny Kurczaka i brokuły przygotowujemy na parze. Kurczaka parujemy około 45 minut, natomiast brokuł potrzebuje maksymalnie
MamaOskarkaDość sporo ostatnio kombinuję z bezmięsnymi obiadami. Podstawą dla mnie są w nich strączki w różnej postaci. Tym razem ciecierzycę połączyłam z czerwonym pesto oraz szpinakiem i papryką. Na koniec całość wymieszałam z ugotowanym makaronem. To danie znakomicie sprawdzi się w roli lunchboxa. Jeżeli wolicie mięsne dania, cieciorkę możecie zastąpić kurczakiem, który również będzie tu doskonale pasował. Składniki
Fabryka pomysłówodmiany, jako dodatek do dzisiejszego obiadu, zrobiłam puree ziemniaczane. Jednak nie takie zwykłe, bo z dodatkiem brukwi. Wyszło niesamowicie kremowe, lekkie, puszyste, wprost rozpływające się w ustach! Zrobienie puree nie jest trudną sztuką i myślę, że każdy sobie z nim poradzi także zapraszam na przepis 😊 Składniki: ziemniaki 2 duże szt, brukiew 0,5 szt, masło 40 g, mleko 1/4 szklanki
kulinarne odsłony patipysznym sosie, dwie warstwy sera i kołderka z ciasta francuskiego. Brzmi rewelacyjnie prawda? Bo tak też smakuje! Takie makaronowe danie jest idealne na jesienne dni. U mnie było sobotnim obiadem. Po całym tygodniu pracy i szybkiego gotowania należało mi się coś nowego, świeżego, kolorowego i dodającego energii. Postawiłam na kolory jesieni! #lubelloveinspiracje #lubella #lubellaisposóbnajesień Sos: 250 g fileta z piersi
VioletoweKucharzenieJeśli chcecie zaskoczyć swoich bliskich pysznym obiadem to polecam Wam znakomitą karkówkę. Taką karkóweczkę przygotowała moja Mamcia i wszyscy nie mogli wyjść z zachwytu, takie było smaczne to mięso. Przygotowywanie trzeba zacząć już dwa dni wcześniej ☺. Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieDynia to bezapelacyjna zwyciężczyni jesieni. Jej miąższ umożliwia przygotowanie aksamitnych... Artykuł DYNIOWY CRÈME BRÛLÉE pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE