obiad - 94612 przepisów (strona:2715/6308)

Danie jednogarnkowe z kiełbasą, brokułem i ziemniakami 199

Dania jednogarnkowe to pomysł na szybki i leniwy obiad. Leniwy, bo nie toniemy w garach do mycia:).  400g kiełbasy 1 duży brokuł  2 cebule 4 ząbki czosnku 5-6 średniej wielkości ziemniaków 3 marchewki 500ml przecieru pomidorowego 3 łyżki mąki  olej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, majeranek 1. Kiełbasę i marchewkę kroimy w plastry, cebulę

Szefowa kuchni
PULPETY W SOSIE Z WARZYWAMI I SŁODKĄ ŚMIETANKĄ 137

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki na pulpety: około 50 dag mięsa mielonego, jajko, wcześniej

JejKuchnia
Pizza z szynką parmeńską i szpinakiem 154

Składniki 2 sztuki ok. 25 cm: Ciasto – 400 g mąki ( najlepiej typu 00) – 25 g świeżych drożdży – łyżeczka soli – pół łyżeczki cukru

I LOVE LIFE
Jednogarnkowe curry z dyni, soczewicy i pomidorów 142

lubi kremowe, łagodne dania. Całość przygotowuje się w jednym garnku dodając w odpowiedniej kolejności składniki. Czas przygotowania to 40 minut łącznie z przygotowaniem składników. Idealne danie na piątkowy obiad. Składniki na 4 porcje jako danie głównie lub 6 z dodatkiem ryżu/kaszy: 250 g czerwonej soczewicy 350-300 g pomidorów 500 g dyni obranej i pokrojonej w kostkę puszka mleka

greenscarf
Owoce pod kruszonką 144

wytrzyma dwa tygodnie. Od razu mówię, że nie ma czegoś takiego, jak „za dużo kruszonki”. Kruszonki zawsze jest za mało. Owoce pod kruszonką sprawdzają się na śniadanie, deser, zamiast obiadu. No umówmy się – owoce pod kruszonką, są pyszne i odganiają smutki. Jak sama nazwa wskazuje, owoce pod kruszonką wymagają dwóch rzeczy: owoców i kruszonki. Owoce Najlepiej sprawdzają się te twarde

ladykitchen
Sałatka z cukinią do słoików na zimę 153

Witam serdecznie Dzisiaj chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę z cukinią do słoików, Tak przygotowana sałatka idealnie nadaje się do podania jako dodatek do obiadu lub mięsiwa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki z cukinii będziemy potrzebowali: Z podanej porcji wyjdzie około 3L sałatki około 1,5 kg cukinii około 400 g papryki około 500 g marchwi 100 ml oleju

Uwaga Babcia Gotuje
Faszerowane pomidory 116

zestawienie składników, które pasują do pomidorów – ryż przechodzi smakiem wszystkich składników, mięso z podudzia pozostaje soczyste a kmin bardzo podkreśla smak tych wszystkich elementów. Bardzo smaczna propozycja na obiad lub idealnie podzielna, aby podać na kolacje ze znajomymi – na pewno będą zachwyceni. Składniki (na około 8 pomidorów): 8 średniej wielkości pomidorów malinowych pół szklanki ryżu 400g mielonego mięsa

Smaczna Strona
Sałatka z kuskusem, fasolką szparagową i serem feta 152

Kawa. Herbata. Smętna aura. Idzie jesień. Ta ponura też jest piękna. Nie mieliśmy ostatnio ochoty na jakiś klasyczny obiad zatem wymyśliłam taką oto sałatkę. Przyznam, że ta kombinacja składników bardzo nam smakowała. Dla wielbicieli kasz oraz strączków jak znalazł ;) Składniki: 300 g fasolki szparagowej 3/4 szklanki kaszy kuskus 50 g suszonych pomidorów garść orzechów włoskich 1 łyżka sezamu

My simple kitchen
Ziemniaki faszerowane w łupinach 139

wstawić do piekarnika na około 15 minut lub do czasu aż farsz się zagrzeje, ser roztopi, a wierzch będzie rumiany.  Podawać natychmiast jako danie główne lub dodatek do obiadu (mies, ryb). Smacznego

Codzienne Gotowanie
Smażone ziemniaki z sosem ze świeżych pomidorów 146

tego kraju oraz dojrzałe i soczyste pomidory. Smażone ziemniaki z sosem pomidorowym to szybkie do przygotowania danie, które idealnie sprawdzi się do wykorzystania nadmiaru ugotowanych ziemniaków z poprzedniego obiadu. Sos zrobiony ze świeżych pomidorów (najlepiej polnych) przesmażonych z dodatkiem czosnku, ziół i papryczki chilli, jest niezwykle aromatyczny i nieco pikantny, ale o to właśnie chodzi w tym daniu, ma być

Codzienne Gotowanie
Koreańska mizeria 256

przyrządzona mizeria smakuje wyśmienicie, sezam chrupie pod zębem a ogórki mają wyrazisty i lekko pikantny smak. Można ją podać jako dodatek do obiadu lub jako sałatkę, wybór należy do zajadających. Tak czy siak smakuje wyśmienicie, polecam. Koreańska mizeria. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Faszerowane patisony 209

Faszerowane patisony – to idealny pomysł na przystawkę, zachwyca nie tylko kolorem ale przede wszystkim pięknym kolorem i smakiem. Faszerowane patisony to połączenie klasycznego, aromatycznego farszu z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka frittata z makaronem 142

Frittata z makaronem, to potrawa, która świetnie się sprawdzi dla zabieganych. Jest bardzo sycąca, więc można ją zaserwować również na obiad. Całego smaku i aromatu dodają jej zioła w połączeniu z śmietaną. Danie zrobiłam z myślą o moim dwuletnim synu, który kocha makaron w każdej postaci. Widać nie tylko ja mam ogromną słabość do włoskich smaków. SKŁADNIKI 6 jajek

Passions hobbies life
Buraki marynowane w occie 95

Dzisiaj chcemy podzielić się z Wami rewelacyjnym przepisem na marynowane buraki. To doskonały dodatek do obiadu. Ale wiecie co? Za każdym razem jak słyszę słowo „burak” to przed oczami staje mi Wojciech Cejrowski, ten słynny podróżnik. A z kolei jak o nim pomyślę, to znowu ożywają wspomnienia o moich butach. Być może pamiętacie tę historię. Jak nie, to polecam zapoznać

Marder&Marder Manufacture
Zupa pieczarkowo-czosnkowa 145

Obiad bez zupy? Oj nie! Uwielbiam każdą zupę!  Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego.  Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk. Zupa pieczarkowo-czosnkowa  marchewka korzeń pietruszki 0,25 kg pieczarek 4 ząbki czosnku 1 cebula bulion ( u mnie z kostką rosołową domowej roboty) liść selera pieprz, sól łyżka mąki łyżka

Kuchnia moimi oczami

Proponowane wyszukiwania