panierki użyłam nasiona słonecznika bo są zdrowsze niż tradycyjna panierka. Sałatkę można spakować w pudełko do pracy. Na lunch będzie idealna. Bardzo często robię takie sałatki na lekki obiad. Dodawajcie sezonowe owoce nie tylko do deserów. mięso: 1 pierś z kurczaka sól, pieprz przyprawa do kurczaka 1/2 szklanki pestek słonecznika 1 jajko olej rzepakowy sałatka: 1/2 opakowania roszponki
wesoła kuchniaChyba nie ma tygodnia aby nie było u mnie naleśników na obiad. Zwykle są to naleśniki z serem lub dżemem bo takie lubimy najbardziej. Tym razem do ciasta postanowiłam dodać budynie waniliowe i muszę przyznać, że wyszły naprawdę pyszne. Nawet Oliwka zauważyła, że dzisiaj smakują tak "wyjątkowo" ;) 2 szkl mąki pszennej 2 budynie waniliowe 3 szkl mleka 1 szkl
Smakołyki Asiprzyszedł czas na paprykę. Ten przepis stosuje od lat, dostałam go od cioci. Taka papryczka będzie świetną przekąską na imprezę. Świetnie się sprawdzi do kanapek, oraz jako dodatek do obiadu. Właśnie teraz jest najlepszy moment na jej przygotowanie. Zapewniam Was, że jest bardzo smaczna, ale też bardzo zdrowa. Nawet marynowana zawiera dużą ilość witaminy A, C i beta karotenu
Agusiowe smakołykimoich ulubionych przypraw, to pomyślałam dlaczego nie. I jak pomyślałam, tak zrobiłam i zamknęłam ten smak w słoikach. Kolejna odsłona przetworów, które są idealne na jesienne czy zimowe obiady :) Składniki: 1 czerwona cebula 1 nieduża cukinia łyżeczka oleju 1 kg pomidorów pęczek bazylii 2 łyżeczki soli ziołowej - przepis tutaj 2 łyżeczki czosnku granulowanego lub 3 nieduże ząbki czosnku
Gotowanie z pasjąogóle kto ma na to czas, żeby przygotowywać sobie takie małe dzieła sztuki na śniadanie?? Aż do pewnej sierpniowej niedzieli... Jeśli mamy zbyt długą przerwę między śniadaniem a obiadem, wtedy najczęściej robię zielone smoothie. Wszyscy lubią, nasyca tak akurat, żeby zdążyć zgłodnieć. Wzięłam więc garść zamrożonego jarmużu - mam własny, z działki, co jakiś czas rwę po trochę, myję, tnę
bistro mamaktóre bardzo lubimy. Potem zjadamy z kanapką po prostu, a w tym przypadku dodałam serek do makaronu, który zrobiłam z szynką parmeńską, groszkiem i do tego sos śmietanowy :-) Szybki obiad, bo takie też dość często muszę robić :-) Polecam i życzę miłej środy :-) Składniki: makaron 1 opakowanie szynki parmeńskiej (lub innej długo dojrzewającej) 1/2 puszki groszku oscypek (lub inny
kruche babeczkimożna zrobić dobrą sałatkę z buraczka? Można, powiem więcej - będzie pyszna. Taka sałatka będzie gwiazdą naszego obiadu 😉 . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pyszniecukinii? P izzę! Taką na szybko - prosto z patelni a do tego ulubione dodatki i kolacja gotowa. To naprawdę ekspresowe i pyszne danie, które świetnie sprawdzi się także na obiad. Na wierzch możecie dodać co tylko lubicie albo to co Wam zostało w lodówce:) Wartości odżywcze na porcję bez dodatków: 279 kcal
Health-Fit-Lifesmażyć tuż przed podaniem, lub jeść na zimno. ps. Placuszki podałam z fasolką duszoną w pomidorach z tego przepisu: Vegano Italiano, czyli jak z 3 składników wyczarować najlepszy obiad na świecie Składniki na 16 sztuk (2-3 na porcję) około 300 g ryżu ugotować (po ugotowaniu waga około 1 kg) 1,2 kg cukinii lub kabaczka 1 cebula, a najlepiej
greenscarfjestem. Ustalona przez lekarza, mająca na celu wyleczenie mnie z pewnych dolegliwości, wyklucza wiele składników. Co w przypadku gdy ochota na włoską pizzę jest ogromna, a w jadłospisie na obiad widnieje kasza, soczewica i kilka dodatków? Dla chcącego nic trudnego, a powstać może coś pysznego :) Inspirowane włoską kuchnią pizzerki z ciasta na bazie kaszy jaglanej i czerwonej soczewicy, zapieczone
Mienta blogroku robię na zimę sałatkę szwedzką z ogórków, która sprawdza się nie tylko jako dodatek do obiadu,ale często jadamy ją do kanapek. W tym roku postanowiłam wypróbować coś innego. Ogórki w długich plastrach w słodkiej zalewie. Już po tygodniu od zrobienia musiałam otworzyć jeden słoik i koniecznie spróbować. To był strzał w dziesiątkę. Są pyszne. Koniecznie spróbujcie sami. OGÓRKI
Bon appetit mon amieobrać z białych błonek,porozrywać na kawałki,dodać do kapusty. Z drugiej połówki wycisnąć sok,skropić nim surówkę. Dodać olej i posiekaną natkę,wszystko dokładnie wymieszać. Surówkę podawać do obiadu lub zjeść jako przekąskę
Kolorowa kuchnia Elkilekkie sałatki. Najbardziej lubię, kiedy sałatka łączy w sobie różne tekstury i kształty składników. Tak jak w przypadku tej: chrupkie orzechy, jędrna fasolka i miękka mozzarella. Polecam zarówno na obiad jak i na kolację! Składniki: 300 g zielonej fasolki szparagowej 1 opakowanie (150 g) Mozzarelli Mini Galbani garść orzechów włoskich 4 – 5 małych buraków olej sól Składniki na sos miodowo
KierunekuchniaOkres wiosny i lata to dla mnie sezon na różnego rodzaju zupy z dodatkiem świeżych i aromatycznych składników. Ostatnio podzieliłam się z Wami przepisem na zupę
Życie ze smakiem