Zupa buraczkowa to samo zdrowie! Buraczki mają w sobie bardzo dużo wartości odżywczych, więc warto je uwzględniać w swojej diecie. Zupę przygotowałam na bazie bulionu mięsnego
Kuchnia Bazyliirazem, gdy mięso rosołowe postanowiłam przerobić na farsz do tortilli i zrobić tortille z mięsem rosołowym . Dzięki temu powstał prosty, tani (resztkowy), ale niezwykle smaczny i sycący obiad. Co więcej bardzo szybki i prosty w przygotowaniu. Przyprawiając mięso na farsz możecie popuścić wodze fantazji kulinarnej i doprawić je według własnego uznania, na pewno będzie smacznie! Poniżej moja propozycja. Tortille
Codzienne GotowaniePolsce króluje druga wersja, dlatego często uważamy kuskus po prostu za kaszę instant. Kuskus możemy wykorzystać na różne sposoby - możemy potraktować go po prostu jako zamiennik ziemniaków na obiad, przygotować z niego farsz np. do papryki (zobacz Papryka faszerowana kuskusem ) albo zrobić z niego bazę pysznej sałatki. Sałatka z kaszą kuskus - przepis na 4 porcje Do przygotowania sałatki będziesz potrzebować
Z notatnika dietetykaświeżych, pysznych, dojrzałych pomidorów. Połączenie ich ze szpinakiem, kwaśną śmietaną i fetą, utworzyło pyszne danie które możemy zaserwować na obiad lub kolacje. Bogactwo smaków, witamin zachwyci nasze kubki smakowe i na pewno posmakuje naszym domownikom, a podanie tego dania z winem sprawi iż możemy go zaserwować nawet na romantyczną kolację we dwoje ;) Składniki na 2 osoby: 150 g mrożonego szpinaku
Gotowanie...to proste !Magda Makaron z ciągnącym serem, słodką, duszoną papryką i chrupiącymi kawałkami kiełbasy – taki pomysł na obiad bardzo mi odpowiada. Szybkie przygotowanie, najlepiej na dużej patelni, gdzie wszystkie składniki można łatwo wymieszać, a do tego przepyszny i mega sycący przepis do zapisania i częstego korzystania. Składniki (na 2 duże porcje): 150g makaronu rurki – użyłam rigatoni 250g cienkich białych kiełbasek
Smaczna StronaCzasem po obiedzie zostaje nam makaron i nie zawsze mamy ochotę go odgrzewać-wtedy najlepszy pomysł,to sałatka. Ja nie przepadam za makaronowymi sałatkami, ale marnować jedzenia jeszcze bardziej nie lubię. Popatrzyłam co mam w lodówce, spiżarce i zrobiłam pyszną sałatkę. SKŁADNIKI: 1 pierś z kurczaka 3 średnie ogórki małosolne 5 jajek ugotowanych puszka ananasów lub brzoskwiń szczypiorek sól,pieprz
Kuchnia Beatypodlania użyłam cydru, który akurat zalegał w domu. Zamiast cydru można oczywiście użyć białego wina. Dodałam też gruszkę, aby sos nabrał lekkiej słodkości. Bardzo polecam - prosty i smaczny obiad! policzki wieprzowe w cydrze - przepis Składniki - na 4 porcje ok 1 kg policzków wieprzowych - 9 szt sól, pieprz mąka do posypania 1 cebula, grubo posiekana 1 marchewka, grubo posiekana
Stare Garysoczewicą, czyli 4 składniki w jednym daniu. Główną cechą sałatki na ciepło jest fakt, że może ona być samodzielnym, wegetariańskim daniem, a nawet wegańskim. Zapraszając zatem wegetarianów na obiad praktycznie nie muszę gotować coś osobnego, bo sałatka na gorąco świetnie się sprawdza. Osobiście ograniczam węglowodany w mojej codziennej diecie, ale bardzo lubię wszelkie kasze i rośliny strączkowe. Dlatego połączenie tych
codojedzeniadodatkiem surówki z czerwonej kapusty. Oba przepisy znajdziecie na końcu wpisu. Domowe chlebki pita z patelni. Faszeruj tak jak lubisz! PRZEPIS Surówka z czerwonej kapusty. Pyszny dodatek do obiadu. PRZEPIS Artykuł Najlepsza szarpana wieprzowina. Rozpływa się w ustach! PRZEPIS na pulled pork pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaKomunii Świętej to bardzo ważne wydarzenie w życiu dziecka. Związane z nim prezenty oraz spotkanie w gronie najbliższych są pięknym dopełnieniem całego święta. Nieodłącznym elementem każdego przyjęcia jest pyszny obiad. Chyba ni The post Jakie ciasta przygotować na przyjęcie komunijne? appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKolejna wersja placków ziemniaczanych, uwielbiana przez moich synów. Teraz jak mają być na obiad placki ziemniaczane to tylko w tej wersji. Jedyna różnica ze zwykłymi plackami jest taka, że dodajemy posiekany odparowany szpinak. Składniki: 1 kg ziemniaków 1 jajko 3 łyżki maki ziemniaczanej 1 opakowanie mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie
Mama GotujeUwielbiam prostotę. Niesamowicie cytrusowy i kremowy makaron, to szybki sposób zarówno na obiad i kolację. Składniki (4 porcje) -4 porcje ulubionego makaronu -5 cytryn -50 ml śmietanki UHT -75 g masła -50 g parmezanu -sól -natka pietruszki do podania Przygotowanie Makaron ugotować al' dente. Cytryny umyć i zetrzeć skórkę, a z jednej wycisnąć sok. Na patelni rozpuścić masło. Dodać skórkę
Zielona Kuchniapółek - sezon grillowy oficjalnie rozpoczęty! Co prawda nie możemy jeszcze zaprosić znajomych do siebie na grilla, nic jednak nie stoi na przeszkodzie, abyśmy po prostu przygotowali sobie na grillu obiad we własnym ogródku czy na tarasie. Nie pozostaje więc nic, tylko wypatrywać słonecznych majowych dni i planować pyszności z grilla. Jak zdrowo grillować? Zacznijmy od techniki grillowania. Pamiętajmy
Z notatnika dietetykajeszcze innym właśnie ze smakiem pierogów z kapustą i grzybami. Ja jednak polecam te klasyczne pierogi w naszej codziennej kuchni. Możemy z całą pewnością podać je na codzienny obiad dla rodziny, czy też na przyjęcia dla naszych gości. Uwielbiają je wszyscy więc na pewno nikt nie wyjdzie od Was głodny. Oczywiście i takie pierogi możecie przygotować szybciej w większej ilości
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKapuśniak na żeberkach z kiszoną kapustą to zupa, którą ugotujesz przez cały rok. Dobrze doprawiona, z dużą ilością mięsa stanowi idealny pomysł na obiad w tygodniu. Polecam Ci mój sprawdzony przepis na kapuśniak, kwaśny i pyszny. Kapuśniak na żeberkach SKŁADNIKI: 2 l wody 650 g żeberek 500 g kiszonej kapusty 4 ziemniaki – 380 g 1 seler
Zasmakuj Kuchni