Bryzol to świetny pomysł na smaczny obiad. Siekane lub mielone mięso panierowane w mące podane z podsmażoną cebulką i pieczarkami. Bryzol w czasach PRL-u był przygotowywany zazwyczaj z mięsa wołowego lub wieprzowego. Ale w wersji drobiowej jest równie smaczny. 4 porcje 450 gramów mięsa drobiowego(filet lub uda z kurczaka bez skóry i kości) sól pieprz 1 łyżeczka
Andzia PichciRisotto z warzywami i szparagami w szynce parmeńskiej. Ja bez risotto żyć nie umiem, chyba tak powinnam zacząć ten wpis. Mój blog od dłuższego już czasu
SMYKWKUCHNIosolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki cukru, koniecznie bez przykrycia. Dzięki takiemu zabiegowi brukselka nie będzie gorzka w smaku. Na bazie rosołu – co możemy zrobić, jeśli po świątecznym obiedzie zostanie nam rosół? Wtedy zamiast pomidorowej, przygotujmy na jego bazie zupę ze świeżych ogórków. Po obraniu, zetrzyjmy je na tarce lub posiekajmy. Wrzućmy do rosołku, gotujmy około 15-17 minut czasu. Gotową
ProstePesto.plznaczne ilości pierwiastków takich jak selen, fosfor, czy magnez. Jeżeli do łososia dorzucimy furę warzyw i jajko na twardo otrzymamy naprawdę zdrowy i pełnowartościowy posiłek. Ja podałam ją na obiad i zapewniam, że syty będzie po niej nawet spory mężczyzna. 250 g wędzonego łososia 3 jajka na twardo 1 duży pomidor 1 mały ogórek gruntowy 3 rzodkiewki 6 liści sałaty
Krylowa KuchniaDziś zapraszam na pieczoną czerwoną kapustę . Warzywo tak smaczne, a tak rzadko pojawiające się w mojej kuchni. Błąd, błąd, błąd!! Na szczęście do naprawienia. Dzisiaj w
bistro mamaSałatka włoska z makaronem z pesto jest nie tylko pyszna i zdrowa, ale również bardzo sycąca, więc może nam z powodzeniem zastąpić obiad. U mnie tak faktycznie było. Porcje są duże, więc można się nimi spokojnie najeść. Do przygotowania sałatki wykorzystałam pesto z bazylią Ponti . Dzięki niemu makaron smakował niesamowicie. Dip przygotowałam na bazie oliwy extra virgin, octu balsamicznego
Passions hobbies lifeokoło 4 minuty z każdej strony. Do soczewicy dodaj łyżkę oleju oraz posiekaną papryczkę chili i pietruszkę, wymieszaj. Łososia podawaj na soczewicy. Artykuł Łosoś w marynacie curry na soczewicy. Obiad z rybą w orientalnym stylu. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie
Kulinarna PolskaDziś do obiadu przygotowałam surówkę z kapusty pekińskiej. Jest kolorowa, fajnie chrupie, a jednocześnie ma słodkie dodatki, którym ja nie byłam w stanie się oprzeć (zwłaszcza winogrona to moja słabość 😉). Surówka z kapusty pekińskiej - przepis Do przygotowania surówki będziesz potrzebować: pół kapusty pekińskiej, marchewkę, jabłko, garść suszonej żurawiny, garść czerwonych winogron, 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżkę syropu klonowego
Z notatnika dietetykapodaniem kroję w plastry lub kawałeczki. Smacznego Masło ziołowo-czosnkowe smakuje świetnie z młodymi ziemniakami w mundurkach – pieczonych lub gotowanych oraz dodatkiem ogórków małosolnych lub kiszonej kapusty. Pyszny obiad wege gotowy
Zasmakuj Kuchniszczypiorku, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa w 10 minut! Mimo swojej prostoty smakuje naprawdę pysznie. Sałatka jest uniwersalna i pasuje zarówno do obiadu, kolacji, jak i do grilla... Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 1 długi ogórek 1/2 czerwonej cebuli 2 op. serków wiejskich 1 pęczek szczypioru Sos: 2 łyżki gęstego jogurtu
Kuchnia MagdaLenySałatka z jajkiem i szprotkami. Chodziły za mną wędzone szprotki, chodziły, chodziły i wychodziły, zrobiłam na obiad sałatkę ze szprotkami wędzonymi. Sałatka ze szprotkami i z jajkiem, pomidorami, oliwkami, mixem sałaty. Coś a’la sałatka nicejska ze szprotkami Szprotki wędzone to nie tylko składnik pasty kanapkowej . Szprotki można dodać do sałatki, to moja wariacja na temat sałatki nicejskiej – całość
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię(ten przepis nie został jeszcze oceniony) Schab duszony w sosie własnym to przepis, który sprawdzi się szczególnie od święta. Duszone mięso, oblane delikatnym sosem idealnie pasuje
Kuchnia BazyliiWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną. Sałatka ziemniaczana jest bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu. Sałatkę możemy podać do mięsa z grilla, do obiadu lub na kolację. Do przygotowania sałatki ziemniaczanej będziemy potrzebowali: około 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach około 250 g ogórków konserwowych 1 papryka czerwona około 300 g jabłek winnych (przed
Uwaga Babcia Gotujefaszerowane łódeczki z cukinii w wersji bezmięsnej, dzisiaj jednak podzielę się z Wami przepisem dla mięsożerców, na cukinię faszerowaną mięsem mielonym. Wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia (około 450 g), 130 g mięsa mielonego, 1/2 czerwonej papryki, 1 pomidor, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
Moja kraina smaków