obiad - 94612 przepisów (strona:2481/6308)

Sałatka ziemniaczana - pyszna i prosta 137

Witam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszną sałatkę ziemniaczaną. Sałatka ziemniaczana jest bardzo smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu. Sałatkę możemy podać do mięsa z grilla, do obiadu lub na kolację. Do przygotowania sałatki ziemniaczanej będziemy potrzebowali: około 600 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach około 250 g ogórków konserwowych 1 papryka czerwona około 300 g jabłek winnych (przed

Uwaga Babcia Gotuje
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 142

faszerowane łódeczki z cukinii   w wersji bezmięsnej,  dzisiaj jednak podzielę się z Wami  przepisem dla mięsożerców,  na cukinię faszerowaną mięsem mielonym. Wystarczy dodać surówkę i obiad gotowy. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia (około 450 g), 130 g mięsa mielonego, 1/2 czerwonej papryki, 1 pomidor, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku,  1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Moja kraina smaków
Aromatyczne borowiki – jak je przyrządzać i z czym podawać? 190

naturalny smak. Jednak, aby go podkreślić, można stosować z umiarem np. majeranek, tymianek, cząber, rozmaryn, jałowiec czy kminek, a także posypać świeżym koperkiem lub natką pietruszki. Doskonałym pomysłem na obiad jest zupa krem, do której warto dodać śmietanę, by zyskała aksamitną konsystencję. Borowiki znakomicie smakują w połączeniu z mięsem, na przykład schabem lub polędwiczką wieprzową. Polędwiczki z prawdziwkami Prawdziwki, inaczej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Schab. Co warto wiedzieć o mięsie schabowym? 132

Polaków My Polacy bardzo lubimy dobrą kuchnię. Żadne spotkanie towarzyskie, czy to rodzinne czy zawodowe nie może obyć się bez dobrego jedzenia. Szczególnie lubimy domową, typową polską kuchnię. Na obiad chętnie zjemy zupę a do tego drugie danie koniecznie z mięsem. Typowe popularne dania obiadowe to kotlet schabowy, kotlet z piersi kurczaka, karkówka w sosie własnym czy zrazy wołowe. Bardzo

ProstePesto.pl
11 powodów – dlaczego nie mogę schudnąć po ciąży !!! 109

już rezygnuję. Syn tak przywykł do tego dania, że po powrocie ze szkoły, zwykle pyta – jaka dziś zupa ?! jak to nie ma dziś zupy?! /pomimo, że korzysta z obiadu na świetlicy szkolnej/ Zupa działa u mnie jak zdrowy zapychacz. Nie muszę się martwić, ze nie dostarczyłam sobie i mojej rodzinie dziennej dawki warzyw. A co z rosołem? Tam również

W Kawiarence
Botwinka 144

talerzu. Mój przepis jest bardzo prosty, sprawdzony i przekazywany z pokolenia na pokolenie. Wersja z jajkiem i młodymi ziemniaczkami pachnącymi świeżym koperkiem smakuje obłędnie i jest propozycją pełnowartościowego, sezonowego obiadu. Składniki: 3 duże pęczki młodej botwinki 2 marchewki 2 ziemniaki 2 litry wody 3 kostki rosół drobiowy Vegeta Natur 1 pęczek koperku 6 łyżek soku z cytryny 3 łyżki przyprawy

Szalona Kuchnia Eweliny
Pieczeń rzymska 128

przy tym niesamowicie smaczna! Pieczeń z mięsa wieprzowego, doprawiona świeżym rozmarynem, pietruszką i cebulką, które znakomicie się komponują z jajkiem gotowanym na twardo. Pieczeń jest świetna na ciepło do obiadu z ulubioną surówką i ziemniakami, jak i na zimno na kanapki. Nie jest trudna w przygotowaniu, a nie tak banalna jak zwykłe kotlety mielone. 600 g łopatki wieprzowej 4 jajka

Krylowa Kuchnia
KOTLETY INDYCZE W FISTASZKACH 115

Takie kotleciki zrobią furorę na uroczystym obiedzie rodzinnym,ale też super przekąska na imprezie . Polecam bo wyszło smacznie. Przepis pochodzi z programu Ewy Wachowicz, z moimi małymi zmianami. Składniki: ok 50 dag filetu z piersi indyka 10 dag orzeszków ziemnych 5 łyżek bułki tartej 5 dag tartego parmezanu 2 jajka  sól, pieprz  papryka ostra mielona Mięso pokroić

Niespełnione zdolności kulinarne
Młoda kapusta po mielecku – kuchnia podkarpacka 196

Młoda kapusta po mielecku – kuchnia podkarpacka Młoda kapusta podana do obiadu to oznaka pełnej wiosny. W naszym regionie młodą kapustę dusi się często na rosole i zaprawia się zasmażką z cebulą. Do młodej kapusty dodaje się przecier pomidorowy, a w okolicach Mielca zamiast przecieru dodaje się śmietanę, najlepiej kwaśną. Świeży koperek dodany pod koniec gotowania podkreśla smak młodej kapusty

Trzeci talerz
Mini zapiekany gyros 108

Dzisiaj polecam mini zapiekany gyros Mini zapiekany gyros Można podać obiad, ale na zimno też można postawić na imprezowym stole. Składniki na 6 małych porcji jeden duży filet z kurczaka woreczek ryżu mała puszka kukurydzy ½ papryki czerwonej 2 ogórki kiszone lub konserwowe 150 g sera żółtego jogurt naturalny ¼ szklanki keczupu przyprawa kebab- gyros sól, pieprz olej Wykonanie Ryz ugotować zgodnie

Pomysłowa kuchnia
Surówka z czerwonej kapusty 210

pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne :) Surówka z czerwonej kapusty to kolejny szybki przepis. Surówka z czerwonej kapusty pasuje do większości dań obiadowych. Koniecznie sprawdź przepis na szybką surówkę do obiadu. Jeśli lubisz czerwoną kapustę sprawdź przepis na modro kapusta , która smakuje na ciepło i zimno. Trudność: Łatwy Czas przygotowania: 10 min Całkowity czas: 10 min Ilość porcji: 6 porcji Surówka

ugotuj-przepis.pl
Sałatka z łososiem wędzonym i awokado 90

Sałatka z łososiem wędzonym i awokado to pyszna sałatka, którą z powodzeniem możemy przygotować na obiad czy do lunch box do szkoły czy pracy. Lekka i sycąca, nie obciąży niepotrzebnie brzucha. Podałam tu składniki dla jednej osoby, dlatego też robiąc większą ilość proporcjonalnie zwiększcie składniki. Składniki dla jednej osoby: * 10 dkg mieszanki sałat * … Czytaj dalej Sałatka z łososiem wędzonym

Pieprzyć z Fantazją
Kalafior zapiekany pod beszamelem 120

Kalafior zapiekany pod beszamelem to bardzo smaczne wydanie kalafiora. Może być jako samodzielne danie, ale jako również dodatek do obiadu mięsnego. Ja taki kalafior podałam solo bez dodatków, okazał się bardzo sycący. Przygotowanie tego dania jest bardzo proste i nie zabiera wiele czasu. Oczywiście, jeśli będziecie mieć większą główkę kalafiora to zwiększcie proporcjonalnie składniki, mój … Czytaj dalej Kalafior zapiekany

Pieprzyć z Fantazją
Schab w sosie cebulowym. Obiad w 45 minut!. 198

dużej ilości ilości cukru. Do zagęszczenia sosu wystarczy łyżka mąki pszennej, jaglanej lub z ciecierzycy. Smak sosu zmieni się w zależności od rodzaju mąki jaką wybierzecie. Podaję składniki na obiad dla 4 osób: - 4 plastry schabu , ok. 500 g - 5 dużych cebul - sól - pieprz - olej  - łyżka mąki  1. Rozgrzać olej na dużej patelni. Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć

Apetyczna babeczka
Botwina z orientalną nutą 151

garaam malasą praktycznie do wyszstkiego, zwłaszcza wtedy, gdy nie mam czasu na kombinowanie, wiecie o co chodzi, głodne Miśki czekają, a ja mam maksymalnie pół godziny na przygotowanie obiadu i jeszcze tu kombinuj łyżeczka tego, szczypta tego Są dwie opcje, możecie sami przygotować tą przyprawę, albo kupić gotową. W związku z moją ogromną miłością do kuchni indyjskiej co jakiś czas

greenscarf