Makaronowe muszle nadziane farszem szpinakowym

Makaronowe muszle nadziane farszem szpinakowym

Makaronowe muszle nadziane farszem szpinakowym

Pomysł na wegetariański obiad - kolorowe muszle makaronowe nadziane farszem ze szpinaku oraz sera ricotta. Całość zapieczona w sosie pomidorowym. Prosto i smacznie. Danie idealne do podgrzewania (najlepiej pod przykryciem, aby nie wysuszyć makaronu).  Składniki na porcję dla 3-4 osób: 200 g makaronu typu duże muszle (wykorzystałam makaron kolorowe conchiglioni) farsz szpinakowy 1 opakowanie mrożonego szpinaku (450 g) 2 ząbki czosnku 1 opakowanie serka ricotta (250 g) 1 jajko sól, pieprz 1 łyżka masła s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta south beach – dieta podczas, której możesz jeść deser!

Dieta ta nie polega na zbytecznym głodzeniu się. Osoby na tej diecie mogą jeść nawet desery a zbędne kilogramy i tak lecą w dół.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.