Faszerowane udka Soczyste udka z kurczaka nadziewane pysznym farszem, pieczone w piekarniku, idealne na świąteczny obiad. Składniki: · 8 udek z kurczaka · Pomysł na soczystego kurczaka z papryką i ziołami · Sól · 2 papryki- żółta, czerwona
Kulinarna Chwilaryżu, tym razem w wersji mięsno-warzywnej. Wszystko utrzymane w lekko azjatyckiej konwencji przez dodatki w postaci sosu sojowego czy oleju sezamowego. Pysznie i prosto – polecam na fajny obiad. Składniki (na 2 porcje): 2 szklanki ugotowanego ryżu 150ml bulionu warzywnego lub wołowego 200g polędwicy wołowej połowa czerwonej papryki połowa dużej cukinii 1 średnia cebula łyżeczka sezamu 1 łyżka sosu
Smaczna Stronamakaronu instant z zupki chińskiej. Przepis na sałatkę z zupek chińskich jest bardzo łatwy i ciekawy. Domową sałatkę z zupek chińskich możemy przygotować na domówkę, kolację, a nawet na obiad. Zapakowana do pojemniczka może posłużyć jako posiłek w pracy. Sałatka z zupek chińskich nie należy do zbyt często przygotowywanych przekąsek ponieważ zdania na temat samej zupki są bardzo podzielone
Przepiski.plGdzieś zobaczyłam w necie filmik a potem próbowałam odtworzyć ale chyba stworzyłam własną kanapkę. Tak czy siak jest pyszna i warto ją bliżej poznać. Polecam na obiad, śniadanie, kolację, gdzie tam chcecie. Kanapka z tortilli. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieokoło 45 minut, następnie bez folii na termoobiegu w 150C z 12 minut - udka kurczaka pieczone w piekarniku z cebulą, czosnkiem w pikantnej przyprawie są idealnym daniem na ciepły obiad i na zimno na kolację...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiępatent na zrobienie tego pysznego dania: z wykorzystaniem gotowych składników. Jak? To proste. Nam zostały upieczone ziemniaki i upieczona papryka. Tzn. dokładnie to było tak, że dzień wcześniej ma obiad były steki z kapusty i pieczone ziemniaki . Przy okazji tego dania upiekliśmy więcej ziemniaków, a do piekarnika włożyliśmy też paprykę. Następnego dnia połowa składników była pod ręką i wkrótce pieczona
Niedzielny kucharzmożecie sobie wyobrazić, że bardzo często ją gotuję. I tradycyjnie zawsze mi trochę jej zostanie, wtedy zwykle pojawia się nowa sałatka albo placki ;) A skoro wczoraj była kasza na obiad, to dziś mam dla Was sałatkę. Do kaszy gryczanej dodałam pieczone buraki i marchewkę, a dla zaostrzenia smaku trochę słonej fety. Całości dopełnia miodowo-musztardowy sos z dodatkiem aromatycznej mięty
Na kulinarnym poligonieKuchnia na trudne czasy. Ziemniaki. Cz. 3 Co zrobić z ziemniaków. Ziemniaki to nasze dobro narodowe, z którego można przygotować całą masę potraw, nie tylko chipsy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsoku, wsypać do miski, dodać startą marchew, jabłka, cukier, sok z cytryny, śmietanę, wymieszać. Domowy smalec ze skwarkami rozgrzać na patelni, wbić jajka, posolić, popieprzyć do smaku - taki obiad bardzo lubimy, jest szybki, łatwy i zawsze smakuje, jajka sadzone na domowym smalcu i surówka z czarnej rzepy idealnie pasują do ziemniaków...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięcałkiem solidną porcję można serwować samodzielnie, wykorzystać w kanapkach (pasztet jest wyłącznie węglowodanowy, więc jedzenie go wraz z chlebem jest zgodne z zasadami diety niełączenia) lub jako element obiadu – podany po odgrzaniu z ziemniakami i warzywami. Tradycyjnie, a jakże. Potrzeba czegoś więcej? Może jedynie kiszonego ogórka dla towarzystwa Składniki: 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 marchewki 1 pietruszka 2 średnie
Even Better Foodstarego zeszyty przepisów "Ciasta domowe". Dla własnego dobrego samopoczucia nie wspomnę, z którego jest roku. Mam w domu trochę takich starych zeszytów z różnorakimi recepturami, ciast, sałatek, obiadów i innych. Najczęściej z każdego z nich zrobiłam na przestrzeni lat jeden, góra dwa przepisy. Pomimo tego trzymam je nie potrafiąc zdecydować, czy warto je zachować, czy wyrzucić
I tu będę miała takie teSycący i rozgrzewający chłopski garnek. Danie jednogarnkowe idealne na jesienno- zimowy obiad. Ugotowane tak naprawdę z resztek w lodówce czyli zero waste. Jak to zazwyczaj bywa w daniach tego typu wyszło bardzo smacznie. 4 porcje 300 gramów schabu 200 - 250 gramów kapusty kiszonej 2 małe ziemniaki pól cebuli 200 gramów fasolki szparagowej użyłam mrożonej najlepsza będzie cięta. 1 średnia
Andzia Pichcitakie dni, gdy wracam do domu zziębnięta i nawet warzywa do obiadu chciałabym mieć na ciepło. Jesienią lub zimą lubię je przygotowywać w wersji rozgrzewającej. Dlatego dziś zapraszam na rozgrzewającą wersję obiadowej marchewki 😈😋 Przepis na nią zapowiadałam, gdy publikowałam recepturę na mielone kotlety z grzybów . Składniki (2-3 porcje): 3 marchewki ok. 3 cm świeżego i młodziutkiego imbiru szczypta szafranu
Weekendy w domu i ogrodzieminut. Po upieczeniu pasztet pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Kroić dopiero po wystudzeniu, przechowywać w lodówce. Świetnie smakuje na zimno, na kanapkach lub po odgrzaniu, jako element obiadu. Smacznego! The post Pasztet grzybowy z kaszą jaglaną appeared first on Blog o gotowaniu
Even Better Food