Dzisiaj mam dla Was bardzo pyszny przepis na danie z makaronem i moją ulubioną cukinią. Polecam na bezmięsny lekki, a zarazem sycący obiad. Przyprawiając danie cząbrem i pieprzem chili-cayenne należy uważać, ponieważ są one dość pikantne i lepiej nie przesadzić. Zapraszam :) Składniki: Sos: 2 średnie cukinie 4 średnie cebule 3 ząbki czosnku 15 dag koncentratu pomidorowego koperek świeży według
Izabelawkuchnichrupiące. Dzisiaj polecam Wam pyszny przepis na placki podane z potrawką z cukinii, zapewniam, że takie połączenie jest pyszne, właśnie trwa sezon na cukinię, korzystajcie. Zróbcie takie danie na obiad. Zapraszam:) Składniki: Placki: 1 kg ziemniaków 2 jajka sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku 1 mała cebula 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki śmietany 12 % Potrawka: 1 średnia
IzabelawkuchniDzisiaj mam dla Was przepis na bardzo pyszną lazanię. Lubicie? Ja uwielbiam. A napiszę Wam tak szczerze, że taka pyszna mi wyszła, pachnąca i sycąca, zróbcie na obiad, bardzo polecam. Polecam Wam również makaron od Lubelli jest super, jestem nim zachwycona i będę z niego korzystać. Jeszcze nie jedną lazanię przygotuję, mam już kilka pomysłów. Zapraszam :) Składniki: 50 dag fileta
IzabelawkuchniJesienią potrzebujemy bardziej sycących i rozgrzewających obiadów. Doskonałym rozwiązaniem są zupy. Moją propozycją jest bardzo prosta i smaczna zupa ziemniaczana z domowym, własnoręcznie zrobionym makaronem. Może i będzie szybciej gdy kupimy gotowy makaron, ale zapewniam, że od czasu do czasu warto się pokusić i zrobić taki domowy. Zupkę bardzo Wam polecam. Zapraszam :) Składniki: Na zupę: 1 duża marchewka 1 duża
Izabelawkuchnisezonie grzybowym obowiązkowo trzeba przygotować sosik grzybowy, pyszny i pachnący. Idealny na bezmięsny obiad. Lubicie takie sosy? Robicie? Sezon grzybowy w pełni to korzystajcie. Smak i zapach nie do opisania. Taki sos robię tylko z moich ulubionych grzybków prawdziwków. Tym razem wzbogaciłam go serkiem ricotta i to był strzał w dziesiątkę, sos zyskał delikatnego smaku i aksamitnej konsystencji. Zapraszam :) Składniki
Izabelawkuchniteraz wrócę do moich szpinakowych, a więc, do farszu dałam sera żółtego i to był super pomysł, dzięki temu zyskał on ciekawy smak. Takie pierogi polecam na bezmięsny obiad i dla wielbicieli pierogów. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli ciepła woda ( około półtorej szklanki ) Farsz: 45 dag szpinaku mrożonego rozdrobnionego 2 ząbki czosnku olej do smażenia
IzabelawkuchniTakie muffinki to doskonałe rozwiązanie na obiad, są bardzo sycące i pyszne. Może je również przygotować na przekąskę i podać na zimno. A, że trwa sezon grzybowy to bardzo polecam je przygotować, na pewno Wam posmakują. W zimie można użyć mrożonych grzybów i ewentualnie pieczarek, ale nie ma co ukrywać, że te leśne, a najbardziej moje ulubione prawdziwki są najlepsze
Izabelawkuchniwracasz do domu i nie wiadomo w co ręce wsadzić, obowiązki czekają bo nikt za Ciebie nic nie zrobi a głodny brzuszek domaga się posiłku. Nie wyobrażam sobie obiadu bez jarzyn, w ogródku nadal rośnie cukinia i dynia te polskie warzywa są najsmaczniejsze na świecie, w szafce miałam resztki makaronu, w lodówce wyrazisty w smaku ser więc
Wanilia i KardamonBardzo szybki, bardzo dobry obiad, przekąska. Składniki: 2 filety z kurczaka 1/2 brokuła sól pieprz 100 g sera gouda 2 łyżki oleju 1 płat ciasta francuskiego Sos czosnkowy (opcjonalnie): 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz 2 ząbki czosnku Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojonego w kostkę fileta z kurczaka, solimy, pieprzymy. Smażymy aż filet będzie zupełnie
MojaQchnia.plkrócej, wszystko zależy od rodzaju użytego ryżu/kaszy, po prostu jak zdejmiesz pokrywę to sprawdź czy ryż jest miękki. Smacznego! Artykuł Jednogarnkowy obiad z dynią w roli głównej pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfinnych zup, po prostu sami sobie regulujemy grubość makaronu. 4. Gotowy makaron układam z powrotem na ściereczka aby wysechł ( u mnie znów suszarka do prania ;), część gotuję do obiadu a pozostały jeśli jest całkowicie suchy chowam do papierowych torebek i tak też przechowuje do około 3 tygodni. Makaron gotuje w osolonej wodzie przez około 5 minut, ugotowany odcedzam i przelewam
Gotowanie...to proste !nasze koty, liczące na to że okruchy boczku spadną z deski i coś dobrego im się trafi. A do burraty sama mam słabość, ogromną – aż miękną mi kolana. Włoski obiad gotowy w 15 minut – przepyszny! Burrata – czyli dosłownie maślany ser, to świeży ser produkowany z mleka bawolego (przemysłowo również z krowiego) z włoskiego rejonu Apulia. Z wierzchu gładki, napięty
Karo in the KitchenWspaniały dodatek do obiadu. Ziemniaki inaczej, tak mówiłam w dzieciństwie pomagając Babci wałkować rulony na stolnicy. Smakują prosto z wody, polane sosem lub gulaszem z dodatkiem surówki. Także odsmażone, szczególnie na chrupko i podane z mięsem lub z warzywami. Uwielbiam je z gulaszem, bitkami, pieczoną kaczką lub z kotletem de volaille. Najczęściej podaję z mięsem i ulubionymi dodatkami. Jeśli jest
Zasmakuj KuchniCześć Surówka do obiadu kojarzy mi się przede wszystkim z surówką z kiszonej kapusty. I to jeszcze taka przygotowana według przepisu mojej babci (przepis znajdziecie tutaj ). Taką surówkę u mnie w domu przygotowywano odkąd tylko pamiętam. Ostatnio przygotowałam podobną surówkę. Tym razem wykorzystałam kapustę pekińską. Z uwagi na moją nogę (staram się w diecie przemycić jak najwięcej wapnia) olej zastąpiłam
blog.moje-pasje.infododamy do nich kremową polentę – nie wyględną ale bardzo smakowitą paciaję to mamy prawdziwe comfort food, idealne na wczesno-jesienne chłody. Danie nie do reatauracji, nie na proszony obiad, nie na ładne zdjęcie na bloga:) ale każdy z chęcią takie zje. Można zrobić cały gar i potem odgrzewać w tygodniu. Klopsiki w sosie pomidorowym już wcześniej wystąpiły na blogu
Cooking for Emily