serce i działa antyrakowo. Fasola mung to super pokarm, marchewkę kochają moje dzieci, dorsz-nie trzeba go przedstawiać. Dziś u nas same dobroci na talerzu, poddane szybkiej obróbce termicznej. Obiad? wczesna kolacja? Dodaje sił, energii,radości! Składniki 250 g fasoli mung jaja wiejskie marchewka baby, u mnie mrożona dorsz filet sól ,pieprz do smaku oliwa z oliwek parmezan opcjonalnie
Z Kuchni Do KuchniTaką karkówkę można jeść na zimno jak i na ciepło. Bardzo prosta w wykonaniu. Karkówkę umyć i osuszyć. Miód wymieszać razem z musztardą w małej miseczce
Kuchnia PokoleńKocham lato za kolory! Nie ma nic lepszego niż szybki, kolorowy obiad, przygotowany z miłością, inspirowany kuchnią śródziemnomorską, a tak naprawdę wymyślony z głowy, bo nie lubię korzystać z książek kucharskich. Lubię swobodę w gotowaniu, korzystam z własnej wyobraźni i gotuje często pod wpływem chwili, lubię takie gotowanie! Wena twórcza mnie nie zawodzi, zwłaszcza, gdy żar leje się z nieba
Moja smaczna kuchniajutrzejszy obiad proponuję pyszny gulasz z żołądków drobiowych. Gulasz zasmakuje wszystkim, nawet osobom, które nie lubią podrobów. Można go podać z ziemniakami lub pieczywem. Polecam!!! SKŁADNIKI: 600g żołądków drobiowych. 1 marchewka, 4 ogórki kiszone, 200g pieczarek, 1 cebula, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżki mąki, oliwa, majeranek, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE
Tradycyjna kuchnia KasiFasolka szparagowa z boczkiem, chrupiącymi grzankami, odrobiną tymianku i posypana startym cheddarem. Prosty i pyszny dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jak wiadomo, fasolka szparagowa jest bogata w wartości odżywcze, witaminy i również bardzo smaczna. Korzystajmy więc z niej póki możemy. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można przygotować z niej zupy lub podać najprościej, czyli z cząbrem i bułką tartą
Oryginalny smakObiad w bardzo letnim stylu. Mloda cukinia, ostatnie już szparagi, botwinka, pierś kurczaka i pyszny drobny makaron razem z delikatnym sosem na bazie sera ricotta. Uwielbiam takie połączenia a to jest wybitnie smaczne. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, które zasmakuje każdemu, jestem przekonana. Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka drobnego makaronu MINI Lubella 5 warzyw
Mango PapajaWystarczy ugotowany ryż, można użyć nawet tego, który został Wam z poprzedniego dnia, pod warunkiem że nie jest rozgotowany. Warzywa w ryżotto powinny pozostać jędrne, chrupiące. To bardzo dobry obiad na lato, pełen kolorów i smaku. Lubię kiedy warzywa, nawet po obróbce cieplnej, pozostają jędrne. Sałatka z młodych warzyw składa się właśnie z takich chrupiących składników. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDoprawić pieprzem, solą i dużą ilością oregano i bazylii. Na wierzch zetrzeć parmezan i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Dania z patelni , Kuchnie świata , Makarony , Mięsa , Obiad Tagged: bakłażan , oliwki , parmezan , pomidory , przecier pomidorowy , wieprzowina
https:KKuchniaMniamsię takiej domowej szynki na kanapki. Wybrałam najprostszy i pewny sposób jej przygotowania czyli pieczenie w rękawie. Oczywiście wcześniej została zamarynowana. Tak przygotowana szynka doskonale nadaje się również na obiad, podana np. z sosem i ziemniakami. Składniki: 1 średnia szynka wieprzowa 5 ząbków czosnku 2 łyżeczki majeranku 1 łyżka oleju Czytaj dalej... Artykuł Szynka na kanapki pieczona
Pasja Smakusmakują one dzięki niej inaczej, lekko słodko i wspaniale skomponowały się z sezonowymi owocami. Korzystajcie więc z ostatnich truskawek i wypróbujcie ten przepis na szybki i smaczny bezmięsny obiad :) Kasztanowe pierogi leniwe z truskawkami 500 g twarogu (2 kostki) 3-4 łyżki mąki jaglanej 2 łyżki otrębów owsianych 2 łyżki mąki kasztanowej 2 jajka dodatki: truskawki Twaróg przecisnąć przez praskę
FitKotpołączenie to jest rewelacyjne i polecam je każdemu :) Z podanych proporcji uzyskacie około 10 pysznych krokietów, które swobodnie można zamrozić i wyciągnąć w kryzysowej sytuacji kiedy obiad w biegu :) Krokiety z pieczarkami i fetą Składniki : naleśniki: 2 szklanki mąki pszennej około 600 ml mleka lub 300 ml mleka + 300 ml wody gazowanej 2 jajka 1/3 łyżeczki proszku
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiPyszne, zdrowe spaghetti z czosnkowymi krewetkami to idealny pomysł na obiad dla miłośnika owoców morza. Jest ostre, a za razem delikatne. Pełne pysznych przypraw wspomagających metabolizm, zdrowego białka i dobrych węglowodanów. Zaserwujcie sobie odrobinę luksusu rodem z ekskluzywnej restauracji! Składniki na 1-2 porcje: Garść makaronu razowego spaghetti 200g krewetek (mogą być mrożone) 2 łyżki oleju kokosowego Szczypta papryki ostrej
CzarnawisienkaNaleśniki z farszem z mielonego mięsa, pomidorów i szpinaku, zapieczone pod sosem beszamelowym i mozzarellą. Bardzo sycący obiad. Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Cebulę drobno posiekać i przesmażyć
Bullioktórym są ustawione może pełnić funkcję talerza, na którym podałam swoją porcję :) Niebawem pokażę Wam jak świetnie spełniły się w dziale z deserami. Tymczasem wróćmy do ryby i szybkiego obiadu dla dwojga ;) Składniki: 2 mrożone płaty ryby (u mnie miruna) śmietana kremówka 30% skórka otarta z 1/2 cytryny 2 ząbki czosnku pieprz cytrynowy sól (u mnie zawsze himalajska różowa) stary
Blondynka GotujeSpróbujcie koniecznie! Latem kalafior często jest na naszym stole. Bardzo lubię po prostu go ugotować i polać masłem ze zrumienioną tartą bułką. Dorodna sztuka wystarczy nam wtedy na porządny obiad. Czasami zapiekam kalafiora z mięsem i to już jest danie dla kilu głodnych osób. Kalafior jest też często składnikiem moich letnich zup jarzynowych. Robię z niego nawet placki i kotlety
Smaczna Pyza