obiad - 94612 przepisów (strona:1888/6308)

KLOPSIKI W WERSJI SŁODKO-KWAŚNEJ 123

dodatkiem sosu chili oraz sojowego. Są doskonałe i smakują o niebo lepiej niż te szwedzkie 😉 Można je podać z ziemniakami lub ryżem, a także z żurawiną. Pasują na obiad lub jako przekąska na spotkanie ze znajomymi. Składniki: 500 g mielonej wołowiny 2 jajka 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka przyprawy harissa 3/4 szklanki soku pomarańczowego 3 łyżki słodkiego sosu chili

Kuchnia MagdaLeny
Cukinia smażona po koreańsku 316

kolejny przepis na koreański smakołyk – tym razem na smażoną cukinię. Fajnie chrupiąca, pikantna dzięki płatkom chilli i pysznie sezamowa. Jest to idealny dodatek do obiadu, a podana z ryżem może stanowić pełny posiłek. Kulinarny hit sezonu cukiniowego! Polecam Składniki: 6 średnich cukinii 1 1/2 łyżki soli (do nasolenia cukinii) 8 łodyg szczypiorku (może być kilka więcej) 5 ząbków czosnku

Lamarida.pl
Udka Z Ziemniakami Z Piekarnika - Czyli obiad który robi się sam ;) 1470

Prosty i bardzo smaczny obiad który robi się sam, a my w tym czasie możemy przygotować np. deser ;) Składniki na 2-3 osoby: 3-4 udka z kurczaka około 1 kg młodych ziemniaków (dodajcie według własnych potrzeb lub możliwości formy do zapiekania) oliwa z oliwek lub olej 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka ulubionej

Gotowanie...to proste !
Zupa krem z cukinii 135

się kupić piękne, młode cukinie. Błyszczące, bez żadnej skazy, idealne do wszystkiego! Oczywiście najlepsze na surowo. Z jednej zrobiłam już placuszki cukiniowe , z kolejnej postanowiłam przygotować bardzo szybki obiad zupę - krem, wyszła tak dobrze, że dzisiaj dzielę się z Wami jakże prostym i skutecznym przepisem! Warunek jest jeden - kupujecie naprawdę smaczne, malutkie cukinie. Tylko takie mają mało pestek, można

Moja smaczna kuchnia
Młode ziemniaczki z młodą kapustką i delikatnym indykiem 140

Lato to czas delikatnych obiadów, sezonowych warzyw i owoców. To czas lekkiej kuchni i smaków z dzieciństwa. Dziś zrobiliśmy obiadek prosty ,ale bardzo smaczny. Obiadek , który pamiętam z dzieciństwa. Składniki młode ziemniaczki kawałek kapusty piersi z indyka marchewka cebula pietruszka pieprz ziołowy do smaku sól himalajska różowa do smaku świeży koperek dość sporo olej kokosowy extra virgin  do smażenia

Z Kuchni Do Kuchni
Quinoa i bitki z polędwicy z dzika 145

Taki niedzielny obiad mogłabym jeść codziennie, niestety polędwicy z dzika nie sprzedają na każdym rogu, ale jak będziecie mieli okazję kupić to polecam gorąco ;) Składniki: 2 szklanki ugotowanej trzykolorowej quinoy 1 polędwica z dzika 3 - 4 duże pieczarki 5 suszonych pomidorów 1 szalotka świeże oregano świeży tymianek klarowane masło pieprz  sól Wykonanie: Suszone pomidory namaczamy parę godzin wcześniej. Polędwicę

Quinoa Raz!
Schab w sosie własnym z pęczakiem i surówką 174

Każda wizyta na wsi i obiad u Pani Matki to mała podróż w przeszłość. Przychodzą wtedy same do głowy te wszystkie otarte kolana – opatrywane w garażu, żeby nikt nie zobaczył i nie dał bana na rower. Te wszystkie rozcięte głowy, kiedy jednak huśtałeś się za mocno i zgodnie z treścią niezliczonych ostrzeżeń spadałeś na kamienie. Te wszystkie długie drogi

GRUBY WAŁEK
Kalarepa faszerowana 183

mogłem sobie przypomnieć czy kiedykolwiek ją jadłem. Kupiłem kilka sztuk i wręczyłem Agnieszce, po czym ulotniłem się z kuchni. Oczywiście po jakimś czasie - godzin lub dni - Aga zaserwowała na obiad kalarepę faszerowaną. Kalarepa nie zrobiła na mnie jakiegoś niesamowitego wrażenia, za to całe danie Agnieszki wypadło znakomicie. Oto sztuka jak z czegoś prostego zrobić coś wyśmienitego... 😊 Składniki: 4 kalarepki 250g

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Domowe kotlety sojowe 234

zapas w zamrażarce: po prostu, gdy po usmażeniu ostygną zawijam je pojedynczo lub parami w folię aluminiową i mrożę. Te domowe kotlety sojowe super nadają się na obiad np. z ziemniakami i surówkami, albo jako wkład do kanapki, którą można zabrać do szkoły, pracy lub na wycieczkę Składniki: 350 g suchego ziarna soi 1 duża cebula 1 duża marchewka

Lamarida.pl
Omlet bez jajka 147

wersję – ktoś powie, że w takim razie to nie omlet . W każdym razie, wszyscy lubimy tego omleta bez jajka, a nadaje się on zarówno na śniadanie, jak i obiad czy kolację Szczególnym fanem tego wegańskiego omleta jest Najstarszy i to jest jego ulubiona, obok granoli , propozycja na śniadanie. Składniki: zamiennik jajka: 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 6 łyżek wody

Lamarida.pl
Wegański rosołek 97

Pyszny, mocno warzywny i, dzięki arkuszom nori, lekko “rybny” w smaku. Wyśmienicie smakuje z makaronem ryżowym. Idealna potrawa na obiad, także dla maluchów. Zawsze ją gotuję, gdy planuję zrobić selerybę , bo seler ugotowany w tym rosołku ma bogatszy smak. Składniki: 2 selery 2 duże marchewki 1 korzeń pietruszki 3 ziemniaki 1/5 główki białej kapusty 3 arkusze nori 5 ziaren ziela

Lamarida.pl
Wegański quiche brokułowy 160

bowiem, że wyrobienie ciasta to prosta i szybka sprawa, a nadzienie też przyjemnie się robi. Słowem, nie taki diabeł straszny jak go malują My możemy jeść quiche na lunch, obiad lub kolację. Wspaniale komponuje się z soczewicą czerwoną na ostro . Bardzo dobrze też smakuje na zimno i dlatego świetnie się sprawdza na przyjęciu czy innym wesołym zgromadzeniu Składniki: Ciasto

Lamarida.pl
Cykoria z bakłażanem na ostro 117

nasze domowe menu Bardzo lubimy połączenie bakłażana z goryczkowatą w smaku cykorią w ostrym pomidorowym sosie. Najchętniej spożywamy je z ryżem, a serwujemy zarówno na lunch, jak i na obiad. Polecam! Składniki: 1 niewielki bakłażan 2 cykorie 1 niewielka cebula 2 ząbki czosnku (lub 1 łyżeczka domowej pasty czosnkowej ) 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka brązowego

Lamarida.pl
Tofu z warzywami 111

sojowy, całość delikatnie mieszamy, by nie połamać plasterków tofu i smażymy aż brokuł zmięknie. Podajemy z chlebem albo ugotowanym makaronem ryżowym. Wspaniale nadaje się na lunch do pracy lub obiad. Smacznego! Tofu z warzywami Artykuł Tofu z warzywami pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Białe kiełbaski 102

dłoniach. W razie potrzeby dodajemy mąkę jaglaną, żeby kiełbaski się nie rozpadały. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju. Podajemy z żurkiem, z chlebem lub jako “wegańskie mięsko” do obiadu – w moim domu wypróbowaliśmy wszystkie te opcje Smacznego! Artykuł Białe kiełbaski pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania