obiad - 94612 przepisów (strona:1857/6308)

Najlepsze siekane kotleciki drobiowe 180

Kotleciki drobiowe są uwielbiane zarówno przez dzieci jak i dorosłych, na obiad proponuję tanią klasykę- siekane kotleciki z cebulką i serem,   która zawsze się sprawdza na różne okazje a jest całkiem inna niż smażony filet w panierce. Polecam gorąco. Składniki na 4 duże porcje: 1 podwójny filet z kurczaka 1 średnia cebula 1 jajko 2 łyżki mąki pszennej

Wanilia i Kardamon
TARTA ZE SZPINAKIEM I FETĄ 121

Tarta w wydaniu wytrawnym to zawsze wdzięczne i lubiane danie na obiad, lunch czy kolację. Jeśli chcesz podać ją gościom, dzień wcześniej spokojnie przygotuj ciasto i podpiecz oraz przygotuj farsz, a na drugi dzień całą tartę upiecz w piekarniku. Ciasto tej tarty jest tak dobre, że wykorzystuję ten przepis stosując też inne, wytrawne farsze. Jednak to tę tartę polecam szczególnie

Calzonella.com
Pieczona pierś z indyka + historia mojego przepisu 224

Przeglądając ostatnią Fit książkę Gordona Ramsay’a napotkałam przepis na piersi z indyka w panierce z płatków owsianych. Zdjęcie było bardzo apetyczne, więc postanowiłam, że zaserwuje taki obiad mojej rodzince. Tym bardziej, że Gordon w prawie każdym swoim przepisie przekazuje dużo cennych i wartościowych informacji, a ja właśnie taką wiedzę pragnę non stop zgłębiać. Kupiłam zatem jedną pierś

Moja Delicja
Biała kiełbasa w sosie śmietanowo-chrzanowym 141

Biała kiełbasa jest doskonała nie tylko w okresie świątecznym, ale idealnie sprawdzi się również w przypadku zwykłego obiadu. Najlepiej smakuje z gotowanymi ziemniakami lub puree, a nawet ze świeżym pieczywem.  Można ją podawać na wiele sposobów, lecz ja tym razem proponuję Wam jej pyszne połączenie z sosem śmietanowo-chrzanowym. Po prostu palce lizać! Koniecznie spróbujcie. 5-6 kawałków białej

Di gotuje
Panierowane filety pod warzywną kołderką 145

Jeśli nie macie pomysłu co przygotować na dzisiejszy obiad, to polecam pyszne drobiowe filety zapiekane z serem i warzywami. Potrawa jest szybka i łatwa do przygotowania. Filety można podać z ziemniakami i surówką. SKŁADNIKI: 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 jajko, 1 i ½ szklanki bułki tartej, 2 marchewki, 1 mały seler, 1 cebula, ½ szklanki wody, 50 g sera żółtego

Tradycyjna kuchnia Kasi
Polędwiczki wieprzowe w boczku 142

Polędwiczki wieprzowe w boczku, glazurowane chutney’em figowym i musztardą francuską to moja propozycja na niedzielny obiad. Uwielbiam mięso na słodko, to już chyba wiecie. Delikatna polędwiczka, dzięki plastrom boczku jest bardzo soczysta. W połączeniu z papryką wędzoną ma fajny, lekko podwędzany smak. Glazura figowo – musztardowa nadaje pięknego połysku i wyrafinowanego smaku. Niewielki wysiłek odpłaci Wam pysznymi smakami

Pieguskowa Kuchnia
Rozgrzewające jednogarnkowe danie z marchewką i ciecierzycą, z dodatkiem kiełbasy 176

potem mrożę w pudełeczkach. Kiedy mam bardziej zabiegany dzień i nie mam czasu na gotowanie, to wystarczy kilka godzin wcześniej wyjąć pudełeczko, a potem już tylko zagotować zawartość i obiad gotowy. W zależności od tego ile dodacie płynu, możecie otrzymać zupę lub gęste danie. Składniki: 500 g marchwi 1 puszka ciecierzycy 1 większa ostra papryczka 1 średnia cebula 4 większe

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szynka w kawowym sosie 158

Bardzo prosty przepis do przygotowania smacznego obiadu, zwłaszcza dla zapracowanych. Składniki: Szynka gotowana wędzona 4 plastry Masło 4 łyżki Kawa parzona mocna 1 szklanka Szczypta soli Cukier trzcinowy lub miód do smaku Wykonanie: Masło rozgrzać na patelni, położyć plastry szynki i podsmażyć na złoty kolor z obu stron. Następnie odłożyć szynkę na talerz, a na patelnię wlać przygotowaną kawę. Dokładnie

Tradycyjna Kuchnia
Pszenno-żytnie naleśniki ze szpinakiem pod mozzarellą 116

Dzisiaj wytrawne naleśniki, czyli prosty i szybki sposób na pyszny obiad. Całość przygotowana w wersji dosyć klasycznej ze szpinakiem, ale z małymi niuansami. Pierwsza różnica dotyczy ciasta naleśnikowego, do którego dodaję mąkę żytnią pełnoziarnistą. Z pozoru prosty zabieg, który uwielbiam i stosuję zawsze, ponieważ naleśniki wytrawne z jej dodatkiem, są bardziej sycące i wyraziste. W środku niezwykle aromatyczny farsz

Fitsweet.me
placuszki/kotleciki z cukinii z nasionami 114

się pojawić wczoraj, ale Misi placuszki jednak wygrały. Jednak co się odwlecze to nie uciecze jak mówi przysłowie. Propozycja dzisiejsza może być na śniadanie, drugie śniadanie lub nawet na obiad zamiast zwykłych kotletów. Dodałam mąki razowej, można dodać każdej innej. Propozycja dal tych co nie mogą jeść jajek. Siemię lniane i nasiona chia idealnie zwiąże nam danie. Składniki

Gotowanie z pasją
placuszki/kotleciki z cukinii z nasionami 136

się pojawić wczoraj, ale Misi placuszki jednak wygrały. Jednak co się odwlecze to nie uciecze jak mówi przysłowie. Propozycja dzisiejsza może być na śniadanie, drugie śniadanie lub nawet na obiad zamiast zwykłych kotletów. Dodałam mąki razowej, można dodać każdej innej. Propozycja dal tych co nie mogą jeść jajek. Siemię lniane i nasiona chia idealnie zwiąże nam danie. Składniki

Gotowanie z pasją
Barszcz biały z ziemniakami 217

wiem dlaczego barszcz biały kojarzy mi się z wiejskim obiadem... ?  Może kiedyś, gdy byłem mały, gdzieś u rodziny na wsi coś takiego jadłem. Biały barszczyk z ziemniaczkami... :)     Taka prosta potrawa tak na prawdę nie kojarzę takiego zestawu by podawano w restauracjach, czy innych knajpach... Może w ramach agroturystyki by się w ofercie znalazło

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym 134

Szybka i smaczna propozycja na dość delikatny, a jednocześnie syty obiad. Mięso z indyka jest miękkie, aromatyczne i idealnie łączy się z pieczarkami oraz lekkim sosem z serka topionego. Może serek topiony nie jest zbyt zdrowy, ale raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi.  To dzięki niemu sos był pysznie kremowy i kusił zapachem. Pycha! (3 porcje) 500g mięsa

Di gotuje
Dorsz pieczony z karmelizowaną marchewką 178

Delikatna i smaczna ryba na niedzielny obiad. Właśnie była dziś u mnie na na stole, udała się w 100%.  Składniki: Filet z dorsza ½ kg Miód prawdziwy 3 łyżki Olej 3 łyżki Masło 3 łyżki Wino białe wytrawne 3 łyżki Marchewka 1 szt. Sól i pieprz do smaku Tymianek do smaku Cytryna 1 szt. Masło do formy Wykonanie: Marchewkę obrać

Tradycyjna Kuchnia
Pierogi gotowane na parze 116

smaczne, delikatne i aromatyczne. Super danie na obiad. Składniki na ciasto: Mąka pszenna 3 szklanki Woda ciepła ¾ szklanki Szczypta soli Składniki na farsz: Grzyby suszone 15 dag Seler naciowy 3 łodygi Cebula biała 1 szt. Sól i pieprz do smaku Sok z cytryny do smaku Bułka tarta 1 łyżka Olej Wykonanie farszu: Grzyby opłukać, namoczyć, następnie ugotować i zmielić

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania