kurczak - 40214 przepisów (strona:1857/2681)

Ryba w majonezowo , koperkowej , chrupkiej panierce 119

chrupkiej panierce Ryba w majonezowo koperkowej panierce to prawdziwy wynalazek , na skale koła . Zrobiłam tak z ” bani” czyli po prostu zaciągnęłam z głowy pomysł , bazujący trochę na kurczaku w majonezie . Kurak jest pyszny i soczysty , czemu by nie ryba ? Spróbowałam i wyszło , znakomite , a nawet genialne . Taki prosty przepis a naprawdę cieszy , tym bardziej, że nawet mój rybny

Ogrodnik w podróży
Zupa koperkowa. 157

roku w ogrodzie pod dostatkiem. Ja swoją podałam z makaronem, ale równie dobrze smakuje z ziemniakami, czy ryżem. Polecam jesienią  smaczną zupę wiosenną :) Składniki - 4 skrzydełka z kurczaka - 2 marchewki - 1 pietruszka - kawałek selera - cebula - gałązka lubczyku - 1 duży pęczek koperku - 100 ml śmietanki kremówki - sól, pieprz do smaku - 2 - 2,5 litra wody Wykonanie Umyte i oczyszczone skrzydełka

Kuchnia z widokiem na ogród
ZUPA JARZYNOWA 101

przesmażonej, aromatycznej cebuli. Taka zupa na pierwsze danie lub kompletny obiad poleca się jak nic! Jest pyszna, a moja Córka zjada z cienkim makaronem SKŁADNIKI: 1 ćwiartka z kurczaka 2 marchewki 2 pietruszki 1 duży ziemniak (opcja) 1/4 selera kawałek pora, jasna część 1 cebula 3 łyżki czerwonej soczewicy płaska łyżka vegety natur, sól, pieprz, lubczyk 2 kulki ziela angielskiego

Zasmakuj Kuchni
Lazania ze szpinakiem, ricottą i gorgonzolą (lasagne agli spinaci, ricotta e gorgonzola) 90

przez około 45 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Lazania z sosem bolońskim (lasagne bolognese) → Cannelloni z mięsem mielonym i warzywami → Tagliatelle ze szpinakiem, kurczakiem i gorgonzolą → Cannelloni ze szpinakiem i ricottą → Muszle makaronowe nadziewane tuńczykiem, szpinakiem i mozzarellą

Oryginalny smak
Fasola z kindziukiem i kurczakiem 114

Takie szybkie i pożywne danie dziś proponuję. Danie idealne na obiad czy wczesną kolację, jest wyśmienite. Czy lubicie takie dania? jadacie z bliskimi? czy wolicie coś innego. Potrawka z kurczaka i fasoli. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Makaron w sosie śmietanowym z kurczakiem, pieczarkami, cukinią, rukolą i pomidorkami 131

Lubię sosy śmietanowe, ale koniecznie z dużą ilością warzyw. W tej potrawie jest ich pod dostatkiem.  400g makaronu 2 filety z kurczaka 1 duża cukinia 300g pieczarek 2 cebule 4 ząbki czosnku 300 ml śmietanki 30% 1 opakowanie rukoli 500g pomidorków kotajlowych sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra ser cheddar  olej 1. Filety, cukinię i cebulę kroimy

Szefowa kuchni
Zatoka Mew: domki z widokiem na morze- recenzja z pobytu 139

wraz z gospodarzami uroczystego grilla na którego zaprosiliśmy wszystkich sąsiadów z Zatoki Mew. Na przystawkę była wykwintna zupa rybna z dorsza, krewetek, przygotowana w specjalnym kociołku. Z grilla serwowaliśmy kurczaka marynowanego w jogurcie z imbirem, steki z karkówki w marynacie z gorczycy oraz kiełbaski od lokalnego rzeźnika. Jako dodatek przygotowaliśmy sałatkę z grillowanych warzyw z batatem i pomidory z dużą

kuron.com.pl
Kotleciki Szu Szu 122

moim domu. Lekko czosnkowa marynata służy za aromatyczną panierkę oraz sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste. Te kotleciki wręcz rozpływają się w ustach. Polecam! 1 podwójna pierś z kurczaka (spora; około 500-600g) Marynata: 2 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany (płaskie) 2 łyżki oleju 5 łyżek mąki ziemniaczanej (płaskich)   2 ząbki czosnku 3/4 łyżeczki soli (można według smaku

Di gotuje
Zapiekane filety kurczaka w papryce 75

skomplikowany, aczkolwiek jest bardzo prosty i wszystko praktycznie samo się robi. Czas też może przerażać, jednak wszystko można sukcesywnie przygotowywać z dnia na dzień. Składniki: 500 g podudzi z kurczaka bez skóry 1 kg czerwonej papryki 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 2 łyżki listków tymianku 1 cebula 1 łyżeczka cukru palmowego sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false

R'n'G Kitchen
Grill Kamado Mini- recenzja 102

względu na jego kompaktowość, można go zabrać praktycznie wszędzie i nie zajmuje dużo miejsca. Natomiast dzięki powierzchni do grillowania 706 cm², można przygotować 6-kilogramowego indyka, 4 burgery, 1 kurczaka w pionie, 2 steki lub 1 stojak z żeberkami. A średnica rusztu to 37 cm!!! Jak na mini, nie jest źle 😉   Bardzo długie grillowanie   Na grillu kamado mini

kuron.com.pl
Instytut Kulinarny Transgourmet – otwarcie 80

Odrobinę orientu zapewnił Bartosz Peter dzięki jego Bao Bun z wołowiną z imbirem, sezamem, kolendrą i warzywami. Podobnym tropem poszedł Michał Kuduk i przygotował zupę curry z mlekiem kokosowym, kurczakiem, krewetkami i ryżem. Spore wrażenie zrobiła na mnie także kaszanka połączona z kaczką confit w formie eleganckiej kulki. Gajce zasmakował kozi ser w malutkim rożku z owocami leśnymi, a Bogusia

kuron.com.pl
Domowe grzanki ziołowe 264

polecam także przepis na grzanki czosnkowe do zup i sałatek . Grzanki ziołowe wykorzystacie najczęściej do zup krem, jednak polecam je także do wszelkich sałatek, jak na przykład sałatka z kurczakiem i grzankami . Te zupy możecie podawać z grzankami: Zupa z pieczonej papryki Zupa krem z batatów i papryki Zupa krem cebulowa Przepis na domowe grzanki ziołowe Drukuj przepis Składniki lekko

Kuchnia Bazylii
Leczo 117

smalcu. Kiełbaskę należy bardzo mocno zrumienić. Pod koniec smażenia dodajemy wędzoną paprykę i wyłączamy gaz. Wszystko mieszamy i przekładamy do garnka z warzywami. Zamiast kiełbaski możemy wykorzystać pierś z kurczaka, indyka lub łopatkę wieprzową, które również wcześniej należy podsmażyć (w przypadku łopatki należy dłużej ją później dusić, aby była miękka). Leczo prawie gotowe. Należy teraz je doprawić solą i pieprzem

Analiza Smaku
Zapiekanka makaronowa po bolońsku 131

szybkie obiady do makaronu lub właśnie do zapiekanek. Do sosu bolońskiego możecie użyc swojego ulubionego rodzaju mięsa: wieprzowego, wieprzowo – wołowego czy też drobiowego np z indyka czy z kurczaka ( w tym ostatnim przypadku sos zyskuje na lekkości, ma mniej kalorii). Ja bardzo lubię do bolońskiego sosu dodawać również warzywa: marchew, seler naciowy, cukinię a nawet dynię – zwiększamy dodatkowo

Dorota Smakuje
PYSZNY BIGOS Z CUKINII Z KURKAMI 147

marchewki 2 cebule 2-3 ząbki czosnku 200-300 g kurek lub pieczarek (jeśli nie lubimy pomijamy grzyby) 2-3 pętka dowolnej chudej kiełbasy (u mnie z piersi kurczaka) koncentrat pomidorowy liść laurowy ziele angielskie słodka papryka ostra papryka sól pieprz olej lub smalec do smażenia Wykonanie: Cukinie myjemy, obieramy ze skórki i ew. usuwamy pestki, a następnie ścieramy

Walijskie Pichcenie