kurczak - 40214 przepisów (strona:1852/2681)

Na św. Marcina pieczona gęś faszerowana kaszą i grzybami 137

porcje. Do gęsi tradycyjnie podaje się modrą kaszę. Naszym zdaniem prosta surówka jest jednak lepsza i zdrowsza. Wypróbuj innych naszych przepisów na pieczony drób: Jak dobrze upiec kaczkę Pieczony kurczak nadziewany wątróbką Składniki: Gęś świeża lub mrożona 4-5 kg 5-6 ząbków czosnku 2 łyżki majeranku 3 łyżki soli 2 łyżki pieprzu Farsz 200 g kaszy gryczanej niepalonej Garść

Niedzielny kucharz
Pęczotto z kurczakiem 103

szkl pęczaku 2 udka z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka 50 g pora 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano pieprz ziołowy tłuszcz do smażenia pól szkl wina bulion lub rosół ok 1 l koperek lub natka pietruszki Mięso oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałeczki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, marchewkę, pietruszkę i pora kroimy w półtalarki

Gotowanie jest łatwe
Surówka z czerwonej kapusty 140

mieszamy majonez, ocet, sól, pieprz oraz cukier, dodajemy do warzyw . Całość dokładnie mieszamy. Surówkę wstawiamy do lodówki, aby surówka się przegryzła na minimum 1 godzinę. Podałam surówkę do faszerowanego kurczaka. A może sięgnijcie po przepis na surówkę na szybko z modrej kapusty The post Surówka z czerwonej kapusty appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pulpeciki w sosie koperkowym 75

swoich zawsze dodaję marchewkę, ale zarówno pietruszka, seler, dynia, papryka czy cukinia sprawdzą się genialnie. To jakiego mięsa użyjecie, również zależy od Was, u mnie akurat jest wieprzowina, ale kurczak, czy indyk również się sprawdzi. Przepis można zatem dowolnie modyfikować i dopasować do swoich upodobań i smaków. Pulpeciki w sosie koperkowym Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny duża marchewka 1 jajko

PatiGotuje
Brukselka – najlepsze przepisy 147

kapusty pekińskiej, brukselki i fasolki szparagowej w sosie czosnkowym Zupa krem z brukselki Zupa z brukselki – post dr Dąbrowskiej Zupa krem z warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem Kurczak z warzywami Roladki z wołowiny pieczone Lunchbox – posiłki do pracy #2 Owoce i warzywa o niskiej zawartości węglowodanów Artykuł Brukselka – najlepsze przepisy pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Mięsne babeczki nadziewane warzywami 91

może w wersji z pieczarkami.. Możliwości są tysiące ! składniki na 6 małych babeczek dla 3 osób : spody : 0,6 kg mięsa mielonego ( ja użyłam mieszanego z kaczki i kurczaka , ale może być dowolne) 1 jajko rozmiar L, kacze lub kurze 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka , płaska nasion , mielonej

Ogrodnik w podróży
Kurczak balti, czyli indyjskie danie. 123

Jest to jedno z najbardziej popularnych dań w Indiach. Po kilkunastu latach mieszkania w Anglii poznałam trochę innej kuchni. Bardzo ją polubiłam. Ostrość możecie sobie sami

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z kurczakiem i pieczarkami 84

obiad lub treściwe śniadanie. Zrobicie dużą michę a potem trochę do pudełka do pracy, reszta na obiad lub dla dziecka do szkoły. Będzie smakowała każdemu, małemu i dużemu. Kurczak i pieczarki w pożywnej sałatce. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pizza na cieście francuskim 110

niej roztopionego sera, za zastępuje go surowa mozzarella i pyszne pieczone warzywa. Naprawdę warto spróbować. Polecam Wam także: –  mini pizza –  pizza na tortilli –  pad thai z kurczakiem –  pizzę z salami – tu znajdziecie także mój ulubiony przepis na ciasto –  pizzę z szynką i pieczarkami –  pizzę z patelni –  pizzę z ciasta francuskiego –  zapiekanki

nietylkopasta.pl
Sałatka z quinoa, pieczonymi warzywami, grzankami i sosem balsamicznym 110

sosem balsamicznym, szparagami i pieczonymi ziemniakami z rozmarynem → Sałatka z bobem, miętą, smażonymi ziemniaczkami i fetą → Sałatka z pieczonymi batatami, rukolą i chrupiącym boczkiem → Sałatka z rukolą, dynią i kurczakiem z czosnkiem niedźwiedzim → Pieczony kalafior z masłem anchois i czosnkiem

Oryginalny smak
Tajska zupa z dyni Hokkaido 110

przeszkód zrobić zupę na drobiowym rosole i podać ją z naturalnym jogurtem na bazie mleka krowiego, a uzupełnić makaronem udon i pokrojoną w paski gotowaną lub pieczoną piersią kurczaka lub kaczki. SKŁADNIKI proporcje składników na 4 porcje 1 dynia Hokkaido, ok 1,400g (1kg miąższu ze skórką) 1 łyżka oliwy lub oleju ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 1 średnia cebula

Karo in the Kitchen
Chleba naszego ... 151

się reklamują i cieszą sie powodzeniem, bo nawet zawodowi kucharze piszą do mnie. DYNIA BURZY STANDARDY... :)  SAŁATKA JEST MEGA GROŹNA .... :) ta z pingwinem na czele .... MAKARON Z KURCZAKIEM jest zbójem :)  SŁÓW BRAKUJE :) Na szczęście blog jest na portalu blogspot, który jest poza fejsem... ZAŁOŻYŁEM NOWY BLOG ALE TUTAJ TEŻ BĘDĘ :)  link      mimo wszystko

chleba naszego
Placek po zbójnicku – przepis 93

dekorujemy natką pietruszki. Placek po zbójnicku z gulaszem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Klopsiki zapiekane z ziemniakami w sosie pomidorowym Karczek pieczony w rękawie foliowym Sałatka z kurczakiem, pieczonym burakiem i fetą Artykuł Placek po zbójnicku – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Brokuły w serowej panierce 82

akurat brokuły nie stanowią problemu ( jeden z ulubionych obiadów Emilki to ten makaron z brokułami i kurczakiem ) ale dla tych co szukają sprytnych sposobów na przemycenie tego warzywa do rodzinnego menu mam przepis na brokuły w serowej panierce. Brokuły są obtaczane w mieszance serów ( parmezan i cheddar) i bułki tartej a następnie pieczone w piekarniku. Do tego prosty sos czosnkowy

Cooking for Emily