obiad - 94612 przepisów (strona:1647/6308)

Roladki schabowe z żurawiną i sosem chrzanowym 68

Roladki schabowe z żurawiną i sosem chrzanowym polecam na wielkanocny obiad. Roladki robi się bardzo szybko, bardzo ładnie prezentują się na talerzu i mają bardzo intensywny chrzanowy smak. Proponuję podawać z sosem, gdyż samo mięso jest dość suche. Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 6 sztuk Składniki: 6 plastrów schabu (200 g) 6 dużych plastrów boczku

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada z indyka z pieczarkami i sosem serowym 72

Krucha rolada z indyka z pieczarkami polana gęstym sosem serowym idealnie sprawdzi się na niedzielny obiad oraz inne spotkania w gronie rodziny i przyjaciół. Mięso drobiowe jest dość suche, dlatego warto podawać do niego sosy lub surówki. W tym przypadku sos serowy jest najlepszym pomysłem, ponieważ idealnie współgra z pieczarkowo – serowym farszem. Czas wykonania: : 1 h 45 min Ilość

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami, oliwkami i serem mozzarella 65

Rolada z indyka faszerowana suszonymi pomidorami, oliwkami i serem mozzarella to super pomysł na obiad, przyciąga wyglądem i smakiem, a ponadto jest to danie jednogarnkowe, które można przygotować wcześniej. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 8 kawałków Składniki: 800 g fileta z indyka 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki oregano Farsz: ½ słoiczka suszonych pomidorów

KuchniaWeDwoje.pl
Schab duszony w sosie własnym 76

Przepis na schab duszony w sosie własnym mam od mojej mamy, z którą wspólnie go rozbiłyśmy ostatnio. Bardzo prosty przepis na wszelkiego rodzaju przyjęcia, święta oraz niedzielny obiad dla całej rodziny. Czas wykonania: 3 h (+ 6-12 h czas marynowania) Ilość porcji: 20 kawałków Składniki: 2 kg schabu wieprzowego bez kości 2 łyżki Vegety 1 łyżeczka papryki szczypta pieprzu szczypta

KuchniaWeDwoje.pl
Schab faszerowany papryką 65

Schab faszerowany papryką to kruche, dobrze przyprawione mięso wieprzowe z dodatkiem papryki i sera. Idealna pieczeń na niedzielny rodzinny obiad lub przyjęcie. Czas wykonania: 2 h (+8 h marynowania) Ilość porcji: 12 kawałków Składniki: 1,3 kg schabu wieprzowego bez kości 2 papryki 100 – 150 g sera żółtego 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki majeranku 3 łyżeczki soli 3 łyżeczki pieprzu

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada z cebulą i boczkiem 67

smażone mięso z indyka faszerowane podsmażoną cebulą, plastrami boczku oraz tymiankiem. Mięso jest dodatkowo polane słodką marynatą na bazie miodu i soku z pomarańczy. To moja propozycja na świąteczny obiad dla całej rodziny! Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 15 plastrów Składniki: 1,2 kg fileta z indyka 400 g cebuli 120 g boczku w plasterkach 4 łyżki

KuchniaWeDwoje.pl
Ziemniaki faszerowane szpinakiem i serem feta 84

Ziemniaki faszerowane szpinakiem i serem feta polecają się na dziś :) Do tego smakują tak samo dobrze na ciepło, jak i na zimno. Idealne do obiadu, robicie do nich tylko jakąś surówkę i gotowe. Ziemniaki faszerowane szpinakiem i serem feta Składniki 8 średnich ziemniaków 1 cebula 1 opakowanie mrożonego szpinaku 100 g sera feta 2 ... Czytaj dalej Artykuł Ziemniaki faszerowane szpinakiem

Pink Envelope
Naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i fetą zapiekane z serem 755

Przepisów na naleśniki na blogu jest całkiem sporo. Jestem ich wielką miłośniczką, podobnie jak i moja rodzina. Czy na słodko, czy wytrawnie, na śniadanie, obiad czy kolację zawsze znajdą się na nie chętni. Dziś pokażę Wam mój ulubiony sposób, z wytrawnym farszem. Naleśniki z kurczakiem, szpinakiem i fetą. Idealne połączenie. Aromatyczne kawałki kurczaka, pikantna, słona feta i wyrazisty w smaku

Kuchnia z widokiem na ogród
Tortellini w sosie serowym z brokułem 112

określić jako proste i smaczne danie. Przygotowuje się je z niewielkiej ilości ogólnodostępnych składników, gdzie oprócz tortellini dodajemy pieczarki, cebulę i brokuła. Zaledwie w ciągu 30 minut mamy zrobiony obiad dla całej rodziny. W tym samym czasie gotujemy tortellini i brokuła, a na patelni podsmażamy pieczarki z cebulą. Na koniec na patelnię dodajemy na patelnię ser, śmietanę, odcedzony makaron

Danka Pichci
Pieczone pulpeciki z fetą 122

mnie dzisiaj klimaty śródziemnomorskie, które uwielbiam. Aromatyczne warzywa, oliwa i feta to świetne połączenie, a razem z mięsem i dużą ilością ziół sprawi, że powstanie pyszny i niebanalny obiad, który pokocha cała rodzinka! Składniki 300 g mięsa mielonego (u mnie indyk, ale można użyć również wieprzowiny i wołowiny) jajko łyżka bułki tartej 100 g sera feta (dobrej jakości) po jednej

Analiza Smaku
Zupa krem z białych warzyw 70

/wp-content\/uploads\/2021\/03\/20210302_113626-480x270.jpg"],"description":"","keywords":[],"author":{"@type":"Person","name":"Healthycreations"},"datePublished":"2021-03-22T15:59:08+01:00","prepTime":"PT40M","cookTime":"","totalTime":"","recipeCategory":["Bez mi\u0119sa","Obiady","Przepisy","Warzywne","Wegetaria\u0144skie","Zupy"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["2","2 Porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient":["Korze\u0144 pietruszki","P\u00f3\u0142 korzenia selera","P\u00f3\u0142 kalafiora","Ziemniak","P\u00f3\u0142

Healthycreations.pl
Uniwersalne kotleciki mięsne bo zawsze do nich można coś dorzucić jak nam zalega w lodówce -i ja tak tym razem zrobiłam . 198

sól,pieprz, wszystko wyrobić na jednolitą masę , jeśli jest za luźna to dodać bułki tartej a potem formować kotleciki i smażyć ,wcześniej obtaczamy je w bułce tartej i smażymy .Obiad na dwa dni gotowy

Moje Wyroby
Azjatycka zupa z pierożkami i krewetkami 97

zupa. Dodatków jest niewiele, to pierożki i krewetki. Zupa jest syta, smaczna, pikantna, ale to oczywiście zależy ile dodacie do niej ostrych przypraw. Dla nas to idealny, weekendowy, jednogarnkowy obiad, który przenosi nas ponownie do Tajlandii. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Udka pieczone w jogurcie 140

Pieczony kurczak to dość tradycyjny pomysł na obiad. W klasyce nie ma jednak nic złego i warto do niej czasem wracać 😉 Dziś zdecydowałam się na udka pieczone w jogurcie. Marynowanie mięsa w jogurcie czy maślance to sposób stary jak świat, ale cały czas sprawdza się równie dobrze - kwas mlekowy bardzo korzystnie wpływa na kruchość i soczystość mięsa. Bazą mojej marynaty

Z notatnika dietetyka

Proponowane wyszukiwania