przykrycia przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając *** *** Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Kurczak po królewsku
Blog z Apetytemuznawane są jako danie wyjątkowo trudne do przygotowania. A jest wręcz odwrotnie, ważne jest aby pilnować czas, aby pierś zbytnio nie wyschła. Kaczka jest dobra na ciepło, podana do obiadu z puree ziemniaczanym, ale również jako lunch podawana na zimno. Mięso ma smak delikatnie zbliżony do dziczyzny, ten smak nie wymaga szczególnego przyprawiania. Kaczkę możemy przygotować bardziej krwistą, ale również
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Dzień dobry po Świętach;) Wypoczęci? Najedzeni?;) Coś jeszcze zostało w lodówce? W okresie przedświątecznym jestem szczególnie uwrażliwiona na problem marnowania jedzenia i nierozsądnego kupowania produktów
Obiad gotowyZ każdej strony jesteśmy bombardowani informacjami na temat zdrowej diety, zrównoważonych posiłków, składników, które nam szkodzą i takich, które uzdrawiają. Faktów i mitów na temat zdrowia
Kuchnia MagdaLenyOrkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i twarogiem to pyszny pomysł na śniadanie, zdrowy lunch do pracy czy lekką kolację. Sam placek orkiszowy możecie upiec dzień wcześniej
Na-talerzu.plUcierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna
Kuchnia MagdaLenyBabka wielkanocna o intensywnym smaku i aromacie cytrynowym, przygotowana z dodatkiem kisielów cytrynowych. Swój mocno cytrynowy smak zawdzięcza też skórce z cytryny. Podana z lukrem śmietankowo
Kuchnia MagdaLenyMam coś specjalnego - prawdziwe HITY na wielkanocny stół! E-book "Mazurki Wielkanocne" zawiera 15 przepisów na tradycyjne ciasta (tj. mazurki) przygotowywane specjalnie na Wielkanoc. Jednak moje
Kuchnia MagdaLenyBabka marmurkowa to klasyczne ciasto na Wielkanoc, ale jest tak pyszne, że można je przygotowywać przez cały rok. Babka z tego przepisu jest wilgotna , puszysta i
Na-talerzu.plWiosna to czas, kiedy w sklepach pojawiają się nowalijki. Niezwykle chętnie kupujemy chrupiące rzodkiewki, soczyście zielony szczypiorek i okrągłe pomidorki z nadzieją, że dostarczą nam wielu
Kuchnia MagdaLenyDrewniane szafki i blaty kuchenne kojarzą się z wysoką jakością, elegancją i dobrym gustem. Jako szef kuchni albo właściciel restauracji z pewnością chciałbyś być tak postrzegany
Kuchnia MagdaLenyMyślałam, że lepiej być nie może. A jednak:) Moje ulubione owsiane ciasteczka podrasowałam trochę, dodając czekoladę, sezam i orzechy włoskie. I są jeszcze lepsze! Tym
Obiad gotowyGranita to taka włoska kuzynka sorbetu. Różni się przede wszystkim konsystencją - sorbet jest kremowy, gładki, granita natomiast, jak sugeruje jej nazwa, jest ziarnista, składa się
Obiad gotowy