obiad - 94112 przepisów (strona:156/6275)

Kurczak po królewsku 85

przykrycia przez około 5 minut, co jakiś czas mieszając *** *** Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Kurczak po królewsku

Blog z Apetytem
Pierś z kaczki – jak przygotować? 59

uznawane są jako danie wyjątkowo trudne do przygotowania. A jest wręcz odwrotnie, ważne jest aby pilnować czas, aby pierś zbytnio nie wyschła. Kaczka jest dobra na ciepło, podana do obiadu z puree ziemniaczanym, ale również jako lunch podawana na zimno. Mięso ma smak delikatnie zbliżony do dziczyzny, ten smak nie wymaga szczególnego przyprawiania. Kaczkę możemy przygotować bardziej krwistą, ale również

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mazurek z orzechową bezą 53

  Dzień dobry po Świętach;) Wypoczęci? Najedzeni?;) Coś jeszcze zostało w lodówce? W okresie przedświątecznym jestem szczególnie uwrażliwiona na problem marnowania jedzenia i nierozsądnego kupowania produktów

Obiad gotowy
Zdrowe żywienie – jak to w końcu jest? 50

Z każdej strony jesteśmy bombardowani informacjami na temat zdrowej diety, zrównoważonych posiłków, składników, które nam szkodzą i takich, które uzdrawiają. Faktów i mitów na temat zdrowia

Kuchnia MagdaLeny
Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i twarogiem 63

Orkiszowa focaccia z wędzonym łososiem i twarogiem to pyszny pomysł na śniadanie, zdrowy lunch do pracy czy lekką kolację. Sam placek orkiszowy możecie upiec dzień wcześniej

Na-talerzu.pl
Babka kawowa 67

Ucierana babka o intensywnym kawowym smaku z polewą czekoladowo-kawową. Jest to mój faworyt wśród wszystkich babek wielkanocnych, które piekłam do tej pory. Wychodzi mięciutka, wilgotna

Kuchnia MagdaLeny
Cytrynowa babka kisielowa 532

Babka wielkanocna o intensywnym smaku i aromacie cytrynowym, przygotowana z dodatkiem kisielów cytrynowych. Swój mocno cytrynowy smak zawdzięcza też skórce z cytryny. Podana z lukrem śmietankowo

Kuchnia MagdaLeny
Mazurki Wielkanocne - 15 przepisów (Ebook) 67

Mam coś specjalnego - prawdziwe HITY na wielkanocny stół! E-book "Mazurki Wielkanocne" zawiera 15 przepisów na tradycyjne ciasta (tj. mazurki) przygotowywane specjalnie na Wielkanoc. Jednak moje

Kuchnia MagdaLeny
Babka marmurkowa – najprostsza 64

Babka marmurkowa to klasyczne ciasto na Wielkanoc, ale jest tak pyszne, że można je przygotowywać przez cały rok. Babka z tego przepisu jest wilgotna , puszysta i

Na-talerzu.pl
Wiosna na talerzu – nowalijki i wiosenne ciasta 59

Wiosna to czas, kiedy w sklepach pojawiają się nowalijki. Niezwykle chętnie kupujemy chrupiące rzodkiewki, soczyście zielony szczypiorek i okrągłe pomidorki z nadzieją, że dostarczą nam wielu

Kuchnia MagdaLeny
Drewno czy stal nierdzewna – co najlepiej wybrać do swojej kuchni? 54

Drewniane szafki i blaty kuchenne kojarzą się z wysoką jakością, elegancją i dobrym gustem. Jako szef kuchni albo właściciel restauracji z pewnością chciałbyś być tak postrzegany

Kuchnia MagdaLeny
Chrupiące owsiane ciastka z bakaliami 45

  Myślałam, że lepiej być nie może. A jednak:) Moje ulubione owsiane ciasteczka podrasowałam trochę, dodając czekoladę, sezam i orzechy włoskie. I są jeszcze lepsze! Tym

Obiad gotowy
Granita pomarańczowo-jabłkowa z oxymelem 45

  Granita to taka włoska kuzynka sorbetu. Różni się przede wszystkim konsystencją - sorbet jest kremowy, gładki, granita natomiast, jak sugeruje jej nazwa, jest ziarnista, składa się

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania