Crepes Suzette - podpalane naleśniki w pomarańczowym sosie

Crepes Suzette - podpalane naleśniki w pomarańczowym sosie

Crepes Suzette - podpalane naleśniki w pomarańczowym sosie

Największym miłośnikiem tych naleśników był sam król Anglii Edward VII. Po spróbowaniu ich pierwszy raz w 1895 roku w restauracji Hotel de Paris w Monte Carlo stwierdził, że "jeden kęs tego specjału przekształciłby kanibala w cywilizowanego dżentelmena". Kto spróbował crepes Suzette chociaż raz, ten zapewne zrozumie, dlaczego król był tak zachwycony ich smakiem:)  Polecam też inne przepisy na naleśniki: Ażurowe naleśniki na kefirze  Dutch baby – historia i przepis Naleśniki - przepis podstawowy Rosyj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.