obiad - 94112 przepisów (strona:1540/6275)

Kotlety z udek kurczaka 63

Kotlety z udek kurczaka bardzo polecam jako pomysł na szybki obiad. Mięso z udek jest naprawdę smaczne i taki kotlet będzie stanowił super odmianę od klasycznego kotleta z piersi kurczaka. No i tańszy jest. Wystarczy wykroić z udek kości (te możemy zamrozić i dodać w przyszłości np do zupy). W przypadku tych kotletów nie stosowałam tradycyjnego panierowania w jajku

Dorota Smakuje
Keto Puree z Kalafiora na 3 Sposoby: Idealna alternatywa dla ziemniaków🍚 58

tego przepisu na delikatne i kremowe puree z kalafiora, wzbogacone parmezanem i podane z jajkiem w koszulce. Smakowite, pełne zdrowych składników i idealne na pyszne, sycące śniadanie czy lekki obiad. Wypróbuj teraz i ciesz się wyjątkowym połączeniem smaków! 300 g kalafior (świeży) 15 g masło klarowane 20 ml gęste mleko kokosowe 50 g parmezan (lub inny ser długo dojrzewający starty

Modern Cave Girl
Cukinia z pieczarkami 820

być jednak na tyle duża, aby było ją łatwo faszerować. Jednocześnie warto znaleźć warzywa proste lub z lekkim zakrzywieniem. Ryż warto ugotować wcześniej lub wykorzystać ten, który został z obiadu. Jeśli nie przepadasz za ryżem, do farszu możesz użyć kaszy jęczmiennej lub gryczanej, ciecierzycy albo drobnego makaronu. Podobnie w kwestii dodatku sera zostawiamy sporą dowolność. Użyj sera, który najlepiej

Kuchnia Na Wypasie
Kasza gryczana z dynią, suszonymi pomidorami i pesto 35

zaległy przepis z nią (o ile uda mi się zrobić dobre foto) i w tym roku to by było na tyle. Ale póki co, podrzucam Wam fajny przepis na obiad np. do pracy. Dla entuzjastów kaszy gryczanej. Dla odmiany do potrawy użyłam niepalonej, nie czuję jednak jakiejś olbrzymiej różnicy w smaku od tej ciemnej. Zajadałam się nią bite

Kardamonovy
Gulasz z indyka i dyni 35

Zgadnijcie co ostatnio dostałam. Tak, dynię. Na szczęście była niewielkich rozmiarów, tak akurat na ten obiad i ze 3 koktajle. I znowu dynia miała smak melona, no mistrz. Muszę się w końcu dowiedzieć co to za gatunek. A o co chodzi z gulaszem? W sumie o nic, jemy ostatnio trochę zdrowiej, więc skończyło się na indyku i tej (nie cholernej

Kardamonovy
Pulpety z indyka w sosie pomidorowym 39

życzę. A tymczasem skupmy się na gotowaniu. Pulpety z indyka zrobiłam jakiś miesiąc temu. Trochę obawiałam się, że otręby będą za bardzo wyczuwalne, ale nic z tych rzeczy. Obiad wyszedł naprawdę super. Od dzisiaj (no dobra, od jutra) znowu zaczynamy odżywiać się zdrowo, więc na pewno jeszcze do nich wrócę.  Składniki: 500 g mielonej piersi z indyka 3 łyżki

Kardamonovy
Gotowany kurczak z warzywami 25

Dziś na obiad miał być indyk, ale ktoś zapomniał go wyjąć z zamrażalnika. Dwa dni temu ten ktoś wyczarował rosół drobiowy, z którego zostały nam 3 ugotowane udka z kurczaka. I tak to postanowiłam usmażyć je z warzywami, w tym z brukselką, na którą obecnie jest sezon. Lubicie? Składniki: 3 ugotowane podudzia z kurczaka 500 g brukselki 1 papryka

Kardamonovy
Kurczak z czerwoną fasolą 35

Taki tam obiad, prawie zwyczajny. Od początku wiedziałam, że chcę uzyskać coś na pokrój chili con carne, dlatego dodatki nie powinny nikogo dziwić. Miałam ochotę dodać jeszcze odrobinę kakao, ale ostatecznie zrezygnowałam. Tak czy siak kurczak wyszedł zacnie. Zjedliśmy go z ryżem. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 chili puszka czerwonej fasoli puszka krojonych pomidorów

Kardamonovy
Kasza jaglana z gotowanym kurczakiem i melonem 31

zagrodowym. I jak to zawsze bywa, trzeba było jakoś wykorzystać ugotowane mięso. Melon się do mnie uśmiechał, kasza jaglana, którą mamy w nadmiarze, także. Szast prast i mamy idealny obiad między innymi do pracy.  Składniki: 1 pierś z rosołu (można użyć innej części kurczaka) 1 grubszy plaster melona pół szklanki suchej kaszy jaglanej 1 czerwona cebula 1 chili

Kardamonovy
Schab z pieczarkami i papryką w sosie pomidorowym 31

widzę, że ostatnio wrzucałam mało mięsnych potraw. I wiecie co? Wiecie, wiecie. Nie będę za to przepraszać. A co do samego przepisu, to wyszedł z tego całkiem sympatyczny obiad. Mięsożerni zadowoleni no, nie było innej opcji. Składniki: 500 g schabu 1 duża czerwona papryka 250 g pieczarek 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów w kawałkach 100 ml passaty

Kardamonovy
Placki z kiszonej kapusty 40

Pyszne. Naprawdę. Jadam je z reguły na obiad (nawet bez dodatków), ale zdarzyło mi się je zrobić także na śniadanie. Pierwszy raz, oryginalne fuczki, jadłam będąc na wakacjach w Chacie nad Wisłokiem. Były niesamowite w smaku. Nie wiem czy moje można nazwać fuczkami, bo są na zsiadłym mleku… nie będę więc tutaj czarować nazewnictwem. Jeżeli jeszcze nie jedliście takiego

Kardamonovy
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 37

Obiad z pozostałości po rosole, prosty i smaczny. My zawsze potrawkę wchłaniamy z ryżem i burakami. Tola też trochę podziubała, aczkolwiek nie zmuszam jej jakoś szczególnie do jedzenia mięsa.  Składniki: 1 duża ugotowana ćwiartka z kurczaka 200 g mrożonej marchewki z groszkiem 2 szklanki rosołu 1 czubata łyżka masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 2 łyżki soku

Kardamonovy
Schab gotowany w sosie własnym 42

drugiego. Bo ten pierwszy jest jednak ślepawy. Ja mięsiwo zjadłam z kaszą gryczaną i surówką z młodej kapusty, na którą przepis podam za parę dni. No, odbębniłam porządny niedzielny obiad. Składniki: 5 plastrów schabu (1,5 cm grubości) 1 cebula duża szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżeczka mąki pszennej liść laurowy sól pieprz olej rzepakowy Schab

Kardamonovy
Pulpety wieprzowe gotowane w ajvarze 27

natknęłam się w domu na pastę paprykowo-pakłażanową i efekt macie na zdjęciu. Przy okazji podrzucam Wam przepis na ajvar , jak będziecie mieli czas i ochotę, skorzystajcie z niego. Obiad był pierwsza klasa: pulpety, ciemny ryż i surówka z pekinki, na którą przepis dostaniecie niebawem. Jak już mam jeść mięso, to w takiej formie, ugotowanej i dobrze przyprawionej. Składniki

Kardamonovy
Makaron z fasolką szparagową i pesto 32

Makaron z fasolką szparagową i pesto powstał głównie dlatego, że miałam zalegające pesto z suszonych pomidorów i resztkę sera bursztyn. Chciałam także do obiadu dorzucić coś sezonowego i wyszło to co wyszło. Szybko zrobione, szybko zjedzone. Tola aktywnie także w tym uczestniczyła, makaron – wiadomo. Jeżeli lubicie klimaty śródziemnomorskie, róbcie na zdrowie. Składniki: 300 g zielonej fasolki szparagowej

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania