Soczysty stek wołowy od Highland Beef znad Pilicy ? Dlaczego nie! Z dodatkiem duszonej cukinii, marchewki oraz czerwonej cebuli to idealna propozycja na wiosenne obiady! Składniki: 400 g r ostbefu wołowego z kością w całości 300 g cukinii 150 g marchewki 100 g czerwonej cebuli 100 g żółtej papryki przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, zioła prowansalskie 10 ml oleju
Truskawkowa FiestaMeksykańskie zapiekanki to pyszne, chrupiące bagietki z mięsno-warzywnym farszem. Możemy je przygotować na obiad lub po upieczeniu pokroić na mniejsze porcje i podać na przyjęciu jako przekąskę. Różnego rodzaju domowe zapiekanki to również super pomysł na domową kolację, takie też są meksykańskie zapiekanki . Do zrobienia takich zapiekanek można użyć dowolnych bagietek. Na przykład pełnoziarnistych lub żytnich, sprawdzą się też
Danka PichciPoznaj mój prosty przepis na golonkę gotowaną, która smakuje na ciepło oraz na zimno. Świetnie sprawdzi się na obiad lub jako wędlina na kanapki. Sprawdź jaką wybrać golonkę oraz jak długo gotować, aby była miękka i smaczna. Gotowana golonka wieprzowa to tradycyjna potrawa polskiej kuchni. Za sprawą wyjątkowego smaku, ma wielu wielbicieli, pomimo że nie należy do małokalorycznych dań. Dobra
Ania gotujeSurówka z młodej kapusty i rzodkiewki to bardzo smaczna propozycja na wiosenną surówkę do obiadu. Artykuł Surówka z młodej kapusty i rzodkiewki pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaMłoda kapusta w słoikach Bardzo prosty przepis na rewelacyjną surówkę warzywną. Świetny pomysł na przechowanie chrupiących, młodych warzyw na dłużej. Taką sałatkę możemy podać jako dodatek do obiadu, do grilla albo na przykład do hot-dogów czy burgerów. Polecam! Składniki: 2 młode kapusty 1 czerwona papryka 3 marchewki 4 ogórki gruntowe 2 czerwone cebule pęczek koperku Zalewa
Blog z Apetytemwszystkim miłośnikom dań z udziałem klusek serdecznie polecam także wypróbować keto gnocchi z kalafiora ! :) Leniwe pierogi ze śmietaną i cynamonem Keto leniwe pierogi to propozycja na lekki letni obiad lub słodkie śniadanie z owocami. Idealnie sprawdzą się zarówno w daniach słodkich, jak i jako dodatek do wytrawnych. Najlepsze oczywiście po odsmażeniu na maśle! garnek z grubym dnem Kluski leniwe
Modern Cave GirlMoja ulubiona potrawka ziemniaczana z cebulą i boczkiem nabrała bardziej wiosennego charakteru dzięki dodatkowi zielonych szparagów. Tym razem podałam je z jajkiem w koszulce, ale można
Smaki Na TalerzuGnocchi – kopytka po włosku robi się podobnie jak nasze tradycyjne kopytka. Do włoskich gnocchi nie dodaje się jajka. Różnią … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerSezon na młodą kapustę nie jest zbyt długi, dlatego sięgam po nią kiedy tylko pojawi się ona w sklepach lub na targu. Najczęściej robię z młodej kapusty surówki do obiadu, ale jest też wiele innych sposobów na wykorzystanie tego warzywa. Jednym z nich są drobiowe kotlety siekane z młodą kapustą . Oprócz kapusty, do takich kotletów dodaję też inne warzywa: czerwoną
Danka PichciPyszne, mięciutkie placuszki z twarożku. U mnie z musem truskawkowym, idealny podwieczorek lub lekki słodki obiad. Dzieci je pokochają. Polecam ... Zobacz przepis
Swojskie jedzonkowodą, ale w tym przypadku należy ją doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką w proszku lub innymi ulubionymi przyprawami. Klopsiki pieczone na ryżu to idealny pomysł na rodzinny obiad. Można je przygotować dzień wcześniej, a następnego dnia wlać tylko gorący bulion i wstawić do piekarnika. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Klopsiki pieczone na ryżu: 400 g mielonego mięsa wieprzowego
Danka PichciQuesadilla z szarpanym kurczakiem może by pysznym, szybkim obiadem lub wyśmienitą kolacją. To typowe danie południowo-zachodnich stanów USA oraz kuchni … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Quesadilla z szarpanym kurczakiem</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner
My Blueberry Cornerplanowana. Z tydzień temu po prostu dostałam tonę kiszonej kapusty, z którą musiałam coś zrobić. Dodatkowo w weekend miałam niewielki ekipowy zjazd, pomyślałam, że bigos dobrze wejdzie na wcześniejszy obiad na drugi dzień. I wszedł. Nawet nie do końca byłam przekonana czy jest w ogóle sens go publikować, skoro na blog mam już przepis na bigos staropolski. Oba przepisy
Kardamonovytykają surówek i dużo bardzie wolą pojedyncze warzywa, poszatkowane ale niezmieszane Wiórki kapusty, marchewkę w słupki jak najbardziej ale zmieszane – nie. A wy lubicie surówki? Sprawdźcie PRZEPISY NA OBIADY W MAJU . PRZEPIS SURÓWKA KOPERKOWA Składniki: 0,5 główki młodej kapusty 1 mała marchewka 0,5 pęczka kopru 1 ogórek kiszony 1 plaster cebuli 1 łyżka soku z cytryny
Dorota Smakuje