7 pomysłów na pierogi — odkryj nowe smaki! 87podsmażoną cebulką. Pierogi z soczewicą, pieczarkami i suszonymi pomidorami Dla miłośników wegetariańskich potraw proponujemy pyszne pierogi z soczewicą, pieczarkami i suszonymi pomidorami. To idealny wybór nie tylko na obiad, ale i święta. Posiekaną cebulę podsmaż wraz ze startymi jak na placki ziemniaczane pieczarkami, aż do odparowania wody. Całość przedłóż do osobnego naczynia i dodaj ugotowaną soczewicę, pokrojone suszone pomidory
Swojskie jedzonko
Zupa na rozgrzewkę 96brukselkę i gotować ją w wywarze z boczkiem. Dodać przyprawy według własnego gustu, na przykład liście laurowe, ziele angielskie czy pieprz. Kapuśniak z brukselki to doskonały pomysł na tani obiad. Składniki są łatwo dostępne i przystępne cenowo. Ponadto, ta sycąca zupa doskonale sprawdzi się jako danie główne, które można podać z ulubionym chlebem czy grzankami. Zakończę moją opowieść o kapuśniaku
codojedzenia
Szaszłyki z kurczakiem i halloumi – z air fryer 92Szaszłyki z kurczakiem, porem, pomidorkiem, cebulą, pieczarką i serem halloumi. Bardzo fajne, zarówno na obiad, jak i imprezową przekąskę. Szaszłyki przygotowałam w beztłuszczowej frytownicy OVI Smart XXL (możesz sprawdzić ten sprzęt na Ceneo – link afiliacyjny) i podałam z gotowanym brokułem oraz surówką z marchewki, jabłka i kiszonego ogórka. Ps. Jeżeli zastanawiasz się czy warto inwestować we frytownicę beztłuszczową
Smaki Na Talerzu
Szakszuka – orientalne danie na każdą porę dnia 99Szakszuka to proste i pyszne danie, które składa się głównie z jajek i pomidorów. Jest bardzo popularne na Bliskim Wschodzie, gdzie podaje się je na śniadanie, obiad lub kolację. Szakszuka ma wiele odmian i można ją doprawić według własnego gustu. W tym artykule dowiesz się, co to jest szakszuka, skąd pochodzi, jak ją przygotować i jakie ma korzyści zdrowotne
Ugotowane pozamiatane
Chrupiący kurczak w 10 minut 104Jeśli chodzi o dania kuchni chińskiej, jedno z nich wydaje się zawsze wyróżniać się spośród innych, podbijając serca smakoszy na całym świecie – chrupiący kurczak. Ta
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makowiec z keksówki 90Makowiec z keksówki nie dość, że jest pyszny i łatwy do zrobienia to na dodatek można go przygotować w dosłownie 20 minut. Artykuł Makowiec z keksówki
Kulinarne Cuda
Parmigiana z bakłażanem 103pomidorowym i serem zapiekane są w piekarniku. Danie to podawane jest najczęściej na ciepło chociaż zaserwować można je także zimne, jak dla mnie jednak najlepiej smakuje podane ciepłe. Zarówno obiad jak i lunch są dobrą okazją do podania tej prostej potrawy , w formie przystawki bądź dodatku do dania głównego. Przygotowanie zapiekanki z bakłażana zaczynam od pokrojenia, nasolenia, oprószenia mąką
MeCooks
Sos z tuńczykiem i cukinią 114ziemniaków. My najchętniej zjadamy go z makaronem np ze spaghetti albo z penne. Taki sos można przygotować dzień lub dwa dni wcześniej i mieć już gotowy na szybki obiad – wtedy wystarczy ugotować makaron czy ryż czy kaszę i podawać. Jeśli lubicie tuńczyka to koniecznie wypróbujcie przepis. PRZEPIS NA SOS Z TUŃCZYKIEM I CUKINIĄ Składniki: 1 por 100 ml oliwy
Dorota Smakuje
Makaron z boczkiem w sosie gorgonzola 82podgrzewamy mieszając, aż ser się roztopi. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką *** *** Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: Najlepsze pomysły na pyszne i niedrogie obiady! Przepisy tutaj (KLIK) Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Makaron z boczkiem w sosie gorgonzola pochodzi
Blog z Apetytem
Pstrąg z patelni z czosnkiem, masłem i pietruszką 96jednej strony około 7 minut. Potem przewracamy rybę za pomocą łopatki i smażymy z drugiej strony tyle samo czasu, aż do zarumienienia pstrąga z patelni. Pstrąga z patelni na obiad podajemy z podsmażonymi ziemniakami, może być też ryż i z surówką z kapusty kiszonej, marchewki i jabłka . The post Pstrąg z patelni z czosnkiem, masłem i pietruszką appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Młode ziemniaczki ze świeżymi ziołami 76tylko rozpoczyna się sezon na młode ziemniaczki, każdy z Nas przygotowuje je na obiad a nawet jako przekąskę. Młode ziemniaczki z kefirem to moje ulubione dania. Przetestowałam przepis, w którym wykorzystałam nie tylko koperek lecz także inne zioła. Z poniżej podanych ilości przygotowałam ziemniaczki dla cztery osób. Składniki: Młode ziemniaczki ze świeżymi ziołami około... Więcej The post Młode ziemniaczki
Magiczny Garnek
Pasta dyniowa 103wypadku wystarczy dodać do niej trochę wody spod gotowania makaronu, tak aby ją nieco rozrzedzić. Potem już tylko makaron, nieco sera i oliwy i masz gotowy obiad. var stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10);var script = document.createElement('script');script.setAttribute('type', 'text/javascript');script.setAttribute('src', '//partnerzyapi.ceneo.pl/External/dc.js?id=614749&channelId=25527&partnerId=16452&graphicId=4952&newTab=false&'+stamp);script.setAttribute('charset
okolicepalnika.pl
Schab po cygańsku 13391drugi dzień po odgrzaniu smakuje jeszcze lepiej. Wyraziście przyprawione mięso z pieczarkami i warzywami na pewno przypadnie do gustu wielu osobom. Schab po cygańsku to pomysł na smaczny obiad dla całej rodziny lub ciepłą kolację. Możemy go podawać z ziemniakami, ryżem lub pieczywem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Schab po cygańsku: 600 g schabu bez kości 2 duże białe cebule
Danka Pichci
Domowe zapiekanki 113rodzince zrobi jedzenie. Na zapiekankach przeżył mój mąż całe swoje studenckie życie Teraz zapiekanki przygotowujemy jak mamy różne końcówki dań obiadowych i robimy sobie taki dzień w którym na obiad dojadamy te różne resztki, to takie zapiekanki zawsze świetnie smakują z dodatkami ze stołu i jest pewność, że każdy się naje. Zapiekanki robimy też jako pozycję awaryjną dla dzieci, szczególnie
Dorota Smakuje
Surówka jak u chińczyka 88smaku, zdrowia i tradycji w jednym daniu. To więcej niż tylko prosty przepis, ty pyszny przepis na dodatek nie tylko do dań chińskich, ale i do klasycznego mięsa na obiad.. Chińska surówka z białej kapusty, marchewki i aromatycznej zalewy wyróżnia się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także bogactwem kulturowych
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!