Już jakiś czas temu je przygotowałam i nie będę ukrywać, że głównie zależało mi na efekcie wizualnym, ale wyszło także całkiem przyzwoicie smakowo. Chciałam w ten
Kuchnia w czekoladzieprzypadku dwóch przepisów postarałam się ukryć kaszę tak, aby dziecko nawet nie zorientowało się, że znajduje się w środku. Mój Tadzio niestety ostatnio nie chce jadać kasz na obiad, dlatego pomyślałam, że dodanie jej do muffinek i placuszków, które lubi, to dobre rozwiązanie. Jajeczne muffinki to pyszny i bardzo uniwersalny przepis, który z łatwością możecie modyfikować, dodając do nich(...)zostało w lodówce i przemycając warzywa. Spójcie chociaż na mój przepis na muffinki do pracy wykorzystujący pozostałości z obiadu. Z kolei placuszki uwielbiają prawie wszystkie dzieci. Tadzio oczywiście najbardziej kocha słodkie, ale takie wytrawne też potrafi zjeść. Ostatni przepis to śniadaniowa kasza na mleku z dodatkiem prażonego jabłka. Z Tadziem uwielbiamy jabłka, a ostatnio dostałam od Taty dużą ich dostawę
Chilli Czosnek i OliwaMoskole czyli góralskie placki ziemniaczane, smakują wybornie, a przy tym są bardzo tanie i proste do zrobienia. To jedno z tych dań, które w podhalańskich restauracjach
Smakowite DaniaSkładniki : Spód • 100 g obranych orzechów laskowych • 100 g suszonych daktyli lub śliwek Masa serowa • 1 kg zmielonego twarogu sernikowego • 1 szklanka cukru • 1 budyń śmietankowy
KUCHNIA POLSKASkładniki : Ciasto • 2 szklanki mąki pszennej • 60 g (6 łyżek) cukru pudru • 1 łyżka cukru wanilinowego • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 250 g masła • 4 żółtka
KUCHNIA POLSKAPyszny i szybki pomysł na obiad o wyrazistym smaku. Curry nadaje aromatu i ostrości, cukinia natomiast tę ostrość łagodzi. Polecam na obiad wtedy, kiedy nie mamy czasu na gotowanie. Kilka składników i prosty sposób przygotowania ułatwiają zadanie. 500 g sznycli z indyka Sól Pieprz 1 mała cukinia 4 małe marchewki 2 cebule 1 łyżeczka przyprawy curry 1,5 szklanki bulionu
VioletoweKucharzenieCześć! Z racji, że chałwę bardzo lubię a i serniki też, zrobiłam tym razem sernik chałwowy na zimno. Zdarzało mi się piec, ale chciałam coś
Pieprzyć z FantazjąKaczkę uwielbiamy, dlatego wybierając okazje rodzinne przy stole te bardziej lub mniej uroczyste wybieram na obiad kaczkę. A że u nas wszyscy mięsożercy to nikt nie odmówi dodatkowej nawet porcji delikatnego i rozpływającego się w ustach czerwonego mięsa. Jeśli chodzi o przygotowanie kaczki to wybieram najczęściej kawałki, nogi lub piersi. Nogi, soczyste i długo pieczone z dodatkiem owoców, najczęściej jabłek(...)długo. Dziś przepis na nogi z kaczki pieczone, delikatne i aromatyczne, podane z puree ziemniaczanym z selerem i koperkiem oraz kapustą czerwoną zasmażaną. No powiem Wam, rewelacja rodzinny obiad! Składniki: 6 nóg z kaczki 4 jabłka 4 figi majeranek, sól, pieprz, rozmaryn, szczypta oregano olej roślinny Przygotowanie: Kaczki myję, osuszam ręcznikiem, układam w naczyniu żaroodpornym, nacieram porządnie przyprawami, polewam lekko
Zasmakuj Kuchnimojprzepisna.pl | Jak upiec idealny biszkopt? Biszkopt – dla wielu czarna magia, bariera nie do pokonania. Ze mną dowiesz się na co zwrócić uwagę, podczas przygotowywania ciasta
moj przepis naprzyrządzam marynując je w przyprawach, a następnie smażąc na patelni. Tym razem zrobiłam nuggetsy – tofu zblendowałam, obtoczyłam w panierce, a na koniec upiekłam. To naprawdę pyszny pomysł na obiad! Nuggetsy są bardzo lekkie, pożywne i aromatyczne. Nuggetsy z tofu Via Gusto Tofu najczęściej przyrządzam marynując je w przyprawach, a następnie smażąc na patelni. Tym razem zrobiłam nuggetsy – tofu
Via GustoŚliwki i gruszki mają teraz prawdziwe wzięcie. W końcu są na tyle dojrzałe, że można się nimi zajadać do woli! Nie zapominajmy jednak o dyni, która
Kuchnia w czekoladzieNajpiękniejszy smak wczesnego lata zamknięty w słoikach. Delikatny, z subtelną nutą migdałów przypomni mroźną zimą słoneczne dni, wypełniając dom przepięknym aromatem. Pasuje do wszelkich deserów
Cztery FajeryTo kolejne danie z kurczakiem i pomarańczami. W przepisie połączyliśmy pięć podstawowych smaków - słodycz miodu, ostrość papryczek chili, słony smak soli, gorzki kurkumy oraz kwaśny imbiru
Cztery FajeryPrzepisy na różne warianty za'ataru podwalam już wcześniej ( znajdziecie je tutaj ) jednak dzisiejsza mieszanka jest przeznaczona przede wszystkim do marynowania mięs. Mimo, iż na
Cztery FajeryKuchnia krajów Bliskiego Wschodu jest na stałe obecna w naszym domu. Bez względu na to, gdzie aktualnie mieszkamy, pozostajemy jej wierni od wielu lat. Chleb naan
Cztery Fajery