Cześć! Mamy piękną i ciepłą jesień. Jest połowa października a delektujemy się słońcem. Nic tylko spacerować i robić piękne ujęcia aparatem. Jednak trzeba chodzić do pracy
Pieprzyć z Fantazjąwięcej i do tego większość trafia do nas z zachodu. Wraz z jesienią czas na kiszonki. Ogórki kiszone w towarzystwie cebul, czosnku i oleju lnianego, które dzisiaj wykorzystałam do obiadu mają potężną moc na wspomaganie odporności. Setki złotych w ciągu roku wydajemy na leki i tym samym wspieramy rynek farmaceutyczny napędzając w ten sposób produkcję chemicznych środków(...)odstawić na 5 min. Ogórki pokroić w cieniutkie plasterki. Czosnek przecisnąć , popryczkę drobniutko pokroić. Wszystkie składniki razem wymieszać, skropić olejem lnianym. Sałatkę podawać do obiadu
pieprzny smaczekpodane Ten przepis przygotowałam w czasie gotowania w ramach konkursu kulinarnego dla blogerów, zorganizowanego przez Stowarzyszenie Polska Ekologia. Udka z kurczaka duszone, to naprawdę prosty i smaczny przepis na obiad. Tak, jak wspomniałam ten przepis przygotowałam w ramach konkursu, który był częścią projektu „ Niepodległa Polska smakuje „. Nasz konkurs odbył się w Krakowie w czasie V Targów
Kuchnia na wzgórzuprzez dłuższy czas z niego nie korzystałam. Postanowiłam to zmienić, ponieważ przypomniałam sobie, że przecież gotowanie w wolnowarze to super sprawa! Wrzucam składniki, włączam, zapominam na kilka godzi, a obiad robi się sam ;) Jakiś czas temu sprezentowałam takie urządzenie rodzicom i mój tata się nim zachwyca i przygotowuje w nim przede wszystkim różnego rodzaju mięsa, a moja siostra zachwycona(...)można rano włączyć wolnowar, a po powrocie z pracy mieć gotowy i ciepły obiad też sobie taki kupiła ;) Dania przygotowane w wolnowarze są specyficzne i trzeba nabrać nieco wprawy w ich przygotowaniu, jednak oszczędność czasu i wygoda jaką daje to urządzenie jest tego zdecydowanie warta. Tym razem w wolnowarze przygotowałam potrawkę z kurczaka i chorizo z dodatkiem papryki
Codzienne GotowanieCzas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2-3 porcje Drukuj Sałatka grecka By Piotr 16 października 2018 Składniki: Sałatka sałata - 1 duża garść* ogórek - 1 duży
Pogotujmy.plOstatnio jednak rozdrabniam mięso w malakserze. Farsz jest wtedy w ogóle niezbity. Lubię też kiedy naleśniki są cienkie, a zamiast tartej bułki do panierowania używam zmielonych migdałów. Krokiety na obiad to fajne domowe danie. Kiedyś kupiłam gotowe krokiety w sklepie. Nie, nie z lenistwa tylko po prostu chciałam czy kupne krokiety smakują tak jak domowe. No cóż niestety nie. Dziwię
codojedzeniaSKŁADNIKI : • 250 g mąki • 125 g masła lub margaryny • 1 żółtko • 2 łyżki cukru pudru • szczypta soli • 1 kg jabłek • 80 g masła • 1-6 łyżek
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI : BISZKOPT : • 5 jajek • 3/4 szkl. cukru • 1 i 1/4 szkl. mąki • 2 łyżki kakao • 2 łyżki oleju • 2 łyżki wody • 1 płaska łyżeczka proszku do
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI : CIASTO : • 400 g mąki pszennej • kostka margaryny • 1/2 szkl. cukru pudru • 3 żółtka • łyżeczka proszku do pieczenia Do mąki dodać margarynę, posiekać nożem, dodać cukier
KUCHNIA POLSKADeser z kaszy manny to pyszny i prosty w przygotowaniu smakołyk z dodatkiem konfitury wiśniowej i ulubionych owoców. Puszysta kaszka to świetny pomysł na podwieczorek, idealny
Smakowite Daniaplasterki korniszony . Doprawiamy tymiankiem, natką pietruszki,solą , pieprzem . Mieszamy z majonezem i ketchupem . Odstawiamy na około 30 minut . Gotowe Smakuje doskonale w każdym towarzystwie Do tego chrupiące frytki i obiad jak marzenie … Smacznego ! Artykuł Kebabowa surówka z pekinki pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżyBardzo lubimy buraczki do obiadu. Robię głównie do słoików bo jest z nimi trochę roboty a tak to na szybko otwieram słoik i buraczki do obiadu gotowe. Robię same tarte , z białą kapustą oraz nasze ulubione z papryką i cebulą . W tym roku natknęłam się na przepis z cukinią a że cukinię również uwielbiamy jak buraczki to koniecznie musiałam wypróbować
Monia miesza i gotujeW jedzeniu kocham to, że może przenieść mnie w dowolne miejsce na Ziemi bez potrzeby ruszania się poza moją ukochaną Łódź. I tak tym razem było
Cooking MonsterSezon na przeziębienia i grypę zbliża się wielkimi krokami, niejednokrotnie farmaceutyki nie pomagają, a my szukamy tradycyjnych rozwiązań, które wzmocnią naszą odporność i szybko postawią nas
Cooking MonsterDziś chciałabym przedstawić Wam pyszną, szybką, lecz nie do końca zdrową zupę według przepisu mojej kochanej babci Krysi. Jest to świetny pomysł na obiad, kiedy jesteśmy bardzo głodni, chcemy zjeść coś ciepłego, a nie mamy za dużo czasu na przygotowania. Nie jest skomplikowana, nie wymaga zdolności kulinarnych. Tę zupę wykonamy w dokładnie 12 minut! W między czasie możemy zagotować makaron
Be Fit Be Strong