Przepis zapożyczony z jednej z moich ulubionych stron, chociaż nie mam w zwyczaju obracać się na konkretnych. Przekazuję dalej tę skarbnicę wiedzy i smaków https://
Karola gotujeDziś mam dla Was pomysł na smaczny obiad. Mowa tu o kotletach siekanych tym razem z dodatkiem brokuła. Takie kotlety wykonuje się naprawdę szybko, smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Podczas ich przygotowywania miałam nadzieję, że zostaną jeszcze na kolację, ale okazało się, że wszystkie zostały pojedzone na obiad i ani jeden nie wytrwał do wieczora
Zrób to smaczniePielmieni są to pierożki z farszem mięsnym, wywodzące się z kuchni rosyjskiej. W kuchni polskiej zadomowiły się na dobre, szczególnie w regionach dawnego zaboru rosyjskiego. W
PysiaGotuje.plPieczony kurczak na butelce jest jednym z najlepszych niedzielnych obiadów, które przygotowuje. Mięso jest niesamowicie aromatyczne i miękkie, że do jego krojenia właściwie nie potrzebujemy noża. Dzięki pieczeniu kurczaka na butelce z piwem, mamy pewność, że będzie on doskonale kruchy – podczas pieczenia piwo paruje i wpływa na wilgotność mięsa. Bardzo ważne jest, by kilka godzin wcześniej zamarynować kurczaka
Kuchnia BazyliiSezon na gruszki w pełni. Są pyszne, dojrzałe i takie słodkie, że w zupełności można by nimi zastąpić codzienne słodkości. Jednak nie u mnie ;) Mi zawsze
Kuchnia w czekoladzieCiasto Prince Polo bez pieczenia to pyszny smakołyk składający się z herbatników, mlecznej masy z dodatkiem popularnych wafelków oraz bitej śmietany i czekolady. Ciasto jest
Smakowite DaniaUwielbiam makarony. To jedna z lżejszych wersji, bo na formę pracujemy przecież cały rok. Chyba, że komuś nie zależy to w zakładce z makaronami znajdziecie też
Karola gotujeSkładniki : • kostka margaryny • 2 łyżki śmietany • 2 łyżki cukru • 4 żółtka • 3 szkl. mąki pszennej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • cukier waniliowy • 2-3 jabłka • powidła
KUCHNIA POLSKAbrakuje nam pomysłów na jej ciekawe przyrządzenie. Co zatem zrobić z nadmiarem cukinii? Warto zamarynować ją w słoiku, by zimą zagościła na naszym stole, w formie pysznej surówki do obiadu. cukinia w musztardzie Nowoczesne panie domu marynują cukinię na wiele sposobów. Jedne przygotowują ją jako pikle z curry, inne jako sałatka warzywna z dodatkiem cebulki, marchewki, ogórka czy papryki. Doskonale(...)pieczonych czy grillowanych mięs. Z kolei cukinia przyrządzona ze słodkim, zdrowym i niezwykle aromatycznym miodem daje delikatny, jedyny w swoim rodzaju smak i aromat. Jest doskonałym dodatkiem do niedzielnych obiadów. Zarówno cukinia w musztardzie jak i cukinia w zalewie miodowej powinna co roku znajdować się na półkach, w naszej spiżarni. Artykuł Cukinia z miodem lub musztardą – cukinia w zalewie
sierotka maRysia w kuchniKotleciki z soczewicy to świetna alternatywa dla tzw. mielonego. Są sycące, mają więcej wartości odżywczych niż tradycyjne mięsne kotlety i smakują tak samo pysznie Składniki na
I LOVE LIFESkładniki : • 1kg cukinii • 6 łyżek mąki • 3 jajka • 2 cebule • 150 g boczku wędzonego-parzonego • sól, pieprz • olej do smażenia Przygotowanie : Cukinię obieramy i ścieramy na
KUCHNIA POLSKACzas przygotowania: 10 minut Czas przyrządzania: 25 minut Ilość porcji: 4-5 porcji Drukuj Crumble ze śliwkami By Piotr 24 września 2018 Składniki: Kruszonka: mąka pszenna
Pogotujmy.plNie osłodziłam Wam nijak weekendu, ale nic nie stoi na przeszkodzie, by osłodzić Wam rozpoczynający się właśnie, nowy tydzień ;) Właśnie wysłałam kolejne, ostatnie już zgłoszenie
Kuchnia w czekoladzieSkładniki : • 5 jajek • 3/4 szkl. cukru • 10 łyżek oleju • 10 łyżek gorącej wody • 2 i 1/3 szkl. mąki pszennej lub tortowej • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
KUCHNIA POLSKACześć! Sałatka z kabanosa, fajny pomysł na przekąskę w zimne wieczory, kiedy otuleni ciepłym kocykiem popijamy gorącą herbatkę z kubka.... Sałatka. Ale jaka! Szybka w wykonaniu
Pieprzyć z Fantazją