Na moim facebookowym profilu obiecałam przepis na odmienioną lazanię. Miał być w weekend, a że ten nieubłaganie zbliża się już ku końcowi, postanowiłam wreszcie słowa dotrzymać
Ratunku obiadPolecam te pyszne danie na obiad, ale równie dobrze będzie smakować na kolację. Inspiracją do zrobienia takiej potrawy była wizyta na blogu Adrianny i to tam znalazłem taki przepis schab-po-cygansku-prosty-i-pyszny -- Potrzebujemy schab, marchew, cebulę, majonez, ser, przyprawy. Marchew obieramy i kroimy w plastry. Miękki żółty ser ucieramy na grubych oczkach. Schab kroimy(...)plastry... ...rozkładamy i przyprawiamy, potem lekko rozbijamy... ...i wykładamy na wcześniej wyłożonej marchwi z plastrami cebuli. Jak nie mamy majonezu to szybko robimy domowy,,, majonez-domowy-w-10-s Smarujemy majonezem i posypujemy serem, przyprawami. -- Przykryte zapiekamy 50-60 min w 200 st. C Uwaga Ja dałem folię na za niską blachę i cały ser się przykleił !!! Położyłem
chleba naszegoDzień dobry Wam wszystkim! 😚 Tęskniliście chociaż troszkę? Ja za Wami bardzo 😉 Upłynęły niemalże 2 miesiące od ostatniego wpisu, a mi się wydaje jakby to było wczoraj
Zdrowie na języku :PŚladu po nich nie ma. Upieczone chyba z 2 miesiące temu zaplątały się pomiędzy innymi przepisami. Muszę je sobie jakoś specjalnie oznaczać, co by mieć większą
Kuchnia w czekoladzieLubię poznawać nowe smaki, a tym samym próbować nowych produktów. W tym przypadku mam na myśli makaron sojowy. Bardzo mnie zainteresował, a jego smak okazał się
Zdrowie na języku :PZUPA POMIDOROWA NA SOKU Z POMIDORÓW I MLECZKIEM KOKOSOWYM Zupa ta ma bardzo delikatny, lekko słodkawy smak. Można oczywiście zaostrzyć smak przyprawiając ją pieprzem cayenne lub
Moja Książka KucharskaPierogi można robić z różnym farszem. Najbardziej znane to te z ruskim, mięsem lub kapustą i grzybami. Ja dla urozmaicenia menu zrobiłam ze szpinakiem i twarogiem
Kuchnia PaulettesPierś kurczaka faszerowana grzybami, serem i jarmużem. Tydzień temu podjęliśmy wyzwanie Ramy – smaż jak szef kuchni „100 pomysłów na…” Bardzo lubimy kulinarne
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBarszcz czerwony to zupa kojarzona z Bożym Narodzeniem. Jest to jednak jedna z moich ulubionych zup, która doskonale pasuje do krokietów, pasztecików i wielu innych potraw
MarcinChefKurki niesamowicie kojarzą mi się z latem. Gdy tylko zobaczyłam je w sklepie, wiedziałam, że muszą być moje. Przepis znalazłam na Kwestii Smaku, połączenie jest z
psgotujemyWczoraj była u mnie premiera na młode ziemniaki . Premiera, więc musiało być wyjątkowo, ciekawie i oczywiście smacznie. Wymyśliłam młode ziemniaki z salsiccia w towarzystwie szparagowej fasolki
codojedzeniaNa zachcianki duże, małe, ciut szalone, niebywałe Ciasto dla Was upieczone, do okruszka już zjedzone Przepis prędko podać muszę, może kogoś jeszcze skuszę? Prosto z
Kuchnia w czekoladzieNo to poszalałam ale rezultat wyszedł znakomity. Podałam łososia, ulubioną rybę z jeszcze bardziej ukochanymi buraczkami zasmażanymi [ klik ] a całości dopełnił sos majonezowy z tahini, pasuje
Moje Małe CzarowaniePamiętacie jak w tamtym roku w święta Bożego Narodzenia można było otrzymać książkę z lidla, ja właśnie też ją nabyłam
Kubki smakuPapryka faszerowana kaszą jaglaną, mięsem i pieczarkami to moja propozycja jesiennego dania. Gdy wrzuciłam zdjęcie gotowego dania na FB zaczęły się pytania o przepis, było bardzo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię