dlatego wiedziałam, że połączenie tych dwóch składników jest dobrym pomysłem. Kupiłam szpinak i ser, resztę miałam w domu. Zabrałam się do pracy i w godzinę zrobiłam pyszny obiad Składniki na farsz: ok. 800 g świeżego szpinaku 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 200 dag sera feta ¼ łyżeczki świeżo startej gałki muszkatołowej świeżo zmielony pieprz kolorowy sól(...)pierogi są wyjątkowe w smaku. Jeśli lubicie ser feta, to te pierogi są dla Was. Spróbujcie i przekonajcie jak smakują. Zachęcam Was do zrobienia tych pierogów. Szybko się je robi. Wystarczy niewiele czasu i pierogi gotowe. Skusicie się? Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysisię nagimnastykuję, żeby przemycić tofu w codziennym menu Miśków to moje. Pomysł na ten obiad zaczerpnęłam od jednej z moich ulubionych blogerek http://whiteplate.com/. Miśkowi smakowało, a Miśka skubnęła tofu, a potem zgrabnie je omijała, ale małymi kroczkami i w końcu jej zasmakuje, bo przecież jak to Bestia z Młodych Tytanów uważa : tofu nie jest fu Składniki(...)kalafior będzie miękki (około 5 minut). Gdy będzie gotowe wymieszaj z tofu i ugotowanym makaronem. Całoć posyp sezamem. Gotowe Smacznego! Artykuł Tofu nie jest fu, czyli danie na szybko z makaronu, kalafiora i tofu pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfFantastyczne ciasto plus dodatek grillowanego kurczaka oraz świeżych warzyw – papryki, pomidorów, oliwek ( moich ukochanych czarnych oliwek! ) oraz świeżej rukoli, tworzą pyszne danie dla 2 osób – idealne na obiad albo kolację na ciepło. Smacznie, dietetycznie i zdrowo – jest to posiłek wysokoproteinowy o niskiej zawartości węglowodanów. Zobaczcie jak ją zrobić! SKŁADNIKI: ( 28 cm – dla 2 osób ) * mąka kokosowa(...)cała pizza upiekła się równomiernie i była idealnie wypieczona. Tak samo rewelacyjnie spisała się w przypadku naleśników ( zwykłych, jak i kakaowych, które jak wiemy lubią się przypiekać i wyjątkowo szybko przypalają ), omletu i mięsa. Smażenie i pieczenie na niej to sama przyjemność i nawet tym, którzy do tej pory”uciekali” od gotowania, będzie on sprawiało przyjemność! Gwarantuję
Ostra na SłodkoBardzo długo nie robiłam pierogów, chyba ostatni raz jeszcze w rodzinnym domu czyli jakieś pięć lat temu... :) Przez ostatnie lata dużo się działo i
Simply FoodW ostatnim czasie kaczka wraca do codziennej kuchni Polaków. Bardzo dobrze, bo to pyszne i zdrowe mięso, którego nie ma co się bać! Przygotuj: Świeże filety
MarcinChefAby zrobić podstawowe ciasto makaronowe należy zapamiętać tylko jedno - na każde 100 gramów mąki (najlepiej włoskiej "00", która jest wyjątkowo delikatna) używamy jednego jajka (najlepiej dużego
Przepisy AleksandrySkładniki : porcje mięsa z kurczaka ulubione przyprawy do kurczaka: u mnie -majeranek, pieprz prawdziwy i ziołowy, lubczyk, oregano, tymianek, szałwia olej, sól warzywa: u mnie marchew
Proste PotrawyChyba się zgodzicie, że w takie upały najlepsze są zupy na zimno. Ja przygotowałam dziś chłodnik ze smaczliwki (awokado) inspirowany włoskimi smakami - mozzarellą, pomidorami, rukolą i
Quinoa Raz!No i po świętach, trochę uff. Chociaż biorę udział w tym całym planowaniu, gotowaniu, pieczeniu ale zawsze mnie trochę przeraża skala tego wszystkiego jak uświadomię sobie
Cooking for EmilyPyszny chleb z delikatną nutą słodkości- praktycznie nie wyczuwalną i o zachwycającym wyglądzie sprawi, że nie tylko dzieci, ale i dorośli z przyjemnością zasiądą do porannego
Kuchnia w czekoladzieChyba każdy z nas lubi od czasu do czasu zjeść popularnego „chińczyka” – my również :) Z tego właśnie powodu postanowiliśmy przygotować w domu domowe
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Co się dzieje z masłem? Czyżby krowy zaczęły dawać mleko mniej tłuste? Albo Europejczycy odstawili margarynę? A może producenci stosują zmowę cenową? Cena za kostkę masła
Obiad gotowyznajomych i naszych rodziców. I jeszcze zostało sporo na naszą choinkę i do podjadania przed świętami. Starczy ich chyba aż do Wielkiej Nocy ;). Dekorowanie kończyliśmy dziś od rana, przynajmniej obiadu nie trzeba było gotować, bo lukier jakimś dziwnym cudem ubywał odwrotnie proporcjonalnie do ilości udekorowanych pierniczków ;). A przepis idealny na pierniki dostałam od Ady (jeszcze raz wielkie dzięki!) Jeżeli jeszcze(...)wyciśniętych cytryn lub pomarańczy, ucieramy na pastę o konsystencji, jakiej potrzebujemy - do polewania całych pierniczków rzadszy, do przylepiania ozdób gęstszy :). Lukier królewski - idealnie biały, ładnie kryjący, gęsty, dość szybko wysychający. 1 białko ubić mikserem z odrobiną soli, dosypywać stopniowo cukier puder w ilości ok. 1,5 szklanki na jedno białko. Można go zrobić też bez ubijania - po prostu
Kuchnia w szuwarachCześć :D Weekend weekendem pogania, dziś jest czwartek a mam wrażenie, że to poniedziałek.... No nic, jest czwartek i niektórzy mają jeszcze weekend, niektórzy będą mieć
Pieprzyć z Fantazjąwiem jak Wy, ale ja nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. A ta jest jedną z naszych ulubionych. Przygotowuję ją w większych ilościach, bo zawsze znika bardzo szybko. Czasem lubię ją jeść od tak bez niczego. Wczoraj podałam ją do placków ziemniaczanych z sosem z piersi z kurczaka. Całość smakowała wspaniale Surówka z pekińskiej kapusty jest naprawdę prosta(...)obficie) solą i pieprzem. Całość najlepiej wymieszać ręką ugniatając przy tym składniki. Ja robię to w większej misce. Próbujemy, opcjonalnie doprawiamy do smaku. Surówkę najlepiej przygotować kilka minut przed obiadem, aby smaki ładnie się przegryzły. S macznego
Słodkie okruszkiCześć :D Następny dowód na to, że im mniej składników to smaczniej :D Rozpoczął się czas na nowalijki. Pierwszą moją nowalijką w kuchni jest młoda kapusta
Pieprzyć z FantazjąBigos warzywny z kapusty pekińskiej i warzyw. Bigos warzywny to alternatywa dla tradycyjnego bigosu , ale zdecydowanie mniej kaloryczna i zdrowsza, bez mięsa i dużej ilości tłuszczu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCo prawda Kopenhaga to nie Dania, ale zawsze to jakieś spojrzenie na trendy kulinarne panujące w Danii. Wyjazd do Danii w sumie do końca leżał
Szybko Tanio SmacznieJak to dobrze, że ten weekend mam wolny od drugiej uczelni! Bardzo dużo nauki zwaliło mi się teraz na głowę, więc całe dwa dni na pewno
Be Fit Be StrongRaz do zupy cukiniowej dorzuciłam kukurydzy, a porową podałam z serem pleśniowym. Dlaczego więc nie urozmaicić pomidorowej pieczoną papryką? ;) A Wy jak dopieszczacie swoje zupy? Składniki
Kitchens AlphabetGnocchi to delikatne, włoskie kluseczki. Przypominają nasze polskie kopytka. Jednak w przeciwieństwie do kopytek, robionych wyłącznie na bazie gotowanych ziemniaków, włoskie kluseczki dają nam szerokie pole
Smakowity Blog Kulinarny