podobno wiosna przyszła ... No nie wiem, u mnie w ogrodzie jej nie widać póki co. Na niebie też słoneczko nie świeciło. Dlatego wiosenną energię
kolorowotorcikowoAjerkoniak, czyli domowy likier jajeczny. Gęsty, żółciutki, z dodatkiem aromatycznej wanilii. Jego przygotowanie jest bardzo proste, a w przeciwieństwie do wielu domowych nalewek można pić go
Poezja smakuKochani rozłożyła nas wszystkich grypa. Można powiedzieć, żę całkiem na amen. Przez dni dni nie dało się wyjść z łóżka żeby się nawet popatrzeć za okno
Z Kuchni Do KuchniP yszny koktajl. 2 łodygi selera naciowego 1 kiwi 3/4 szklanki zimnej wody 1 łyżka miodu Łodygi selera umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Kiwi obrać
Moje domowe kucharzenieDomowy ajerkoniak to alkoholowy smakołyk, który każdy smakosz domowych trunków powinien mieć w swojej lodówce. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jeśli jeszcze nie próbowaliście zrobić
Smakowity Blog KulinarnySkładniki: 1 szklanka łuskanych ziaren słonecznika; 1 litr zimnej, przegotowanej wody + woda do namoczenia ziaren; 2 suszone daktyle - opcjonlanie. Szklanka= 250 ml. Sposób przygotowania: Ziarna
Gospodyni MiejskaMoże ktoś się skusi na szybkie śniadanie w postaci koktajlu? :) Składniki: 4 owoce kiwi 1 banan 1 niepełna szklanka mleka / jogurtu naturalnego Sposób wykonania: 1. Owoce
Kuchnia domowa AniDziś mam dla Was przepis (pomysł) na pyszne drugie śniadanie. Zapraszam Was na koktajl z masłem orzechowym i karobem. Uwielbiam przygotowywać sobie takie pyszne i zdrowe
Słodkie okruszkiZimno, wietrznie i nieprzyjemnie. Przydało by się trochę witamin i słońca. Witaminę A, C, E, B1, B, B6 oraz słoneczny smak lata możemy
Pora na pora i pomidoraBombardino to bardzo popularny włoski likier jajeczny. Jest podawany na ciepło z bitą śmietaną na górskich stokach. Do kupienia w sklepach z alkoholami świata
Lili w kuchniKoktajle są bardzo dobrym pomysłem, jeśli dopada nas głód między posiłkami. Zamiast sięgać po niezdrowe przekąski warto poświęcić chwilkę i przygotować coś zdrowego, sycącego, a zarazem
Chocolate Muffin BlogSkładniki: 1 szklanka migdałów (około 150 g); 4 szklanki zimnej, przegotowanej wody lub źródlanej. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Migdały należy wsypać do miseczki, zalać
Gospodyni MiejskaDzisiaj pomysł na urozmaicenie weekendowego śniadania, chociaż nie tylko śniadania, bo koktajl ten świetnie smakuje bez względu na porę dnia. Dla mnie to połączenie jest rewelacyjne
Bon appetit mon amieMoi mili stała się rzecz niesłychana ta pani pokochała tego pana. Tak, tak niemożliwe stało się możliwe. Ja przeciwniczka szpinaku zakochałam się w nim bezpowrotnie
Bon appetit mon amie