Zimno, wietrznie i nieprzyjemnie. Przydało by się trochę witamin i słońca. Witaminę A, C, E, B1, B, B6 oraz słoneczny smak lata możemy
Pora na pora i pomidoraBombardino to bardzo popularny włoski likier jajeczny. Jest podawany na ciepło z bitą śmietaną na górskich stokach. Do kupienia w sklepach z alkoholami świata
Lili w kuchniKoktajle są bardzo dobrym pomysłem, jeśli dopada nas głód między posiłkami. Zamiast sięgać po niezdrowe przekąski warto poświęcić chwilkę i przygotować coś zdrowego, sycącego, a zarazem
Chocolate Muffin BlogSkładniki: 1 szklanka migdałów (około 150 g); 4 szklanki zimnej, przegotowanej wody lub źródlanej. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Migdały należy wsypać do miseczki, zalać
Gospodyni MiejskaDzisiaj pomysł na urozmaicenie weekendowego śniadania, chociaż nie tylko śniadania, bo koktajl ten świetnie smakuje bez względu na porę dnia. Dla mnie to połączenie jest rewelacyjne
Bon appetit mon amieMoi mili stała się rzecz niesłychana ta pani pokochała tego pana. Tak, tak niemożliwe stało się możliwe. Ja przeciwniczka szpinaku zakochałam się w nim bezpowrotnie
Bon appetit mon amieAmeryki zielonymi koktajlami nie odkryłam. Są one modne już od jakiegoś czasu, tylko do mnie nie przemawiały, a wręcz źle się kojarzyły. Myślałam, że skoro
Bon appetit mon amieZaczynam kolejny dzień na zielono! Tym razem w wersji oczyszczającej, w sam raz po tłustoczwartkowym szaleństwie (...było grubo ;) ). Taki koktajl to nie tylko poranna
Bon appetit mon amieTak jak obiecałam, cały czas pogłębiam swoją wiedzę i testuję zielone koktajle. Tym razem miksujemy jarmuż. Co to takiego? Jak dla mnie, do tej pory to
Bon appetit mon amieNa sobotni szybki deser zrobiłam pyszny i zdrowy koktajl. Uwielbiam koktajle za to, że potrzebujemy tak właściwie do ich stworzenia dwóch lub trzech składników, blendera
Bon appetit mon amieCzerwiec to miesiąc truskawek. Chętnie sięgamy po nie, dodając je do deserów, ciast, przetworów czy koktajli. Zapewne najbardziej znanym każdemu, jest miks truskawek ze śmietaną i
Bon appetit mon amieNiemiłosierny upał powoduje, że moja działalność kulinarna znacznie podupada, a co z tym idzie niedługo zacznie tu brakować nowych postów. Totalnie nie mam ochoty nie tylko
Bon appetit mon amieKompot z suszu to jedna ze świątecznych rzeczy którą, albo się lubi, albo nienawidzi. Głęboki smak i aromat wędzonych owoców jest niezwykle silny i nie wszystkim
Bon appetit mon amieWiosna już za progiem i dni coraz dłuższe. Chyba każdy z nas o tej porze roku częściej myśli o jakichś dietach bo przecież latem chciałoby się
Smaczna PyzaSkładniki: 1 szklanka płatków owsianych, górskich; 1 litr zimnej, przegotowanej wody. Sposób przygotowania: Płatki owsiane przesypać do miseczki, zalać 0,5 l zimnej, przegotowanej wody i
Gospodyni Miejska